POMOC výběr kytary LP do 8000 kč
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: POMOC výběr kytary LP do 8000 kč
To netuším, ale když se podíváš, tak tam nemaj ani Fokusky ani Bachy. Totéž Audiotek. Tyhle kytary jsou doména menších hudebnin hlavně kvůli ceně, což ale vůbec nemusí znamenat to, že kvalitativně a zvukově to jsou špatný nástroje. Kupříkladu já jsem hrál na Fokusky poměrně dlouho a za ty peníze to byly zlatý nástroje. Zato Epiny maj narvaný všude. Holt už to působí jako luxusnější, ale přesto finančně dostupná značka, a tak ji maj jak menší, tak velký krámy. Přitom u nich platíš hlavně za to, že je to licencovaná kopie Gibsonů (což vypovídá o kvalitě úplný kulový, jen ti to dá záruku 95% stejnýho tvaru s originálem).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Pepekkarel
to vim no že je to "sesterská firma" ale myslím si, že je tam nemaj z toho důvodu že prostě ty Epiny řekněme do relace 10 tisíc vyrábí jak na běžícím páse.....kdežto u Fokusů apd. mě příde, že je tam vidět že si s tím někdo dal práci a že to není prostě kytara "vyběhlá z nějakého stroje a člověk na ni nešáhl" ....a ty Epi jak je to větší firma apd. tak má třeba "lepší" dovoz nebo tak něco...
...jako nwm tohle je jen úvaha
...
- Alternátor
Já si spíš myslím, že u Fokusů atd je přece jen trochu lepší výstupní kontrola a pokud jim vyleze opravdovej zmetek, tak ho vrátěj výrobci, ať si ho rebranduje na Stagg či něco podobnýho. Nedělal bych si o tom zas tak velký iluze. Všechno to budou bouchat ti samí šikmooký ve stejný fabrice, rozdíl bude akorát v tom, který kytary si kterej zadavetel vybere a který pošle zpátky. Každopádně faktem je, že u Epiny si prostě připlatíš za něco, co nemá žádnou hodnotu a to jest právě to logo Epiphone. Kdysi byla mojí vysněnou kytarou Epi LP Custom. Přece to byl prakticky Gibson k***a! No, pak jsem si na ní zahrál a docela rychle mě to pustilo. Za tehdejších 20 klacků to byl naprosto příšernej nástroj s hrozným feelingem i zvukem.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
- Pepekkarel
- Alternátor
Tak jasný, tohle jsou obecný rady. Jak říkám, když narazíš na nějakou, o který si řekneš:"Tu musím mít!", tak pochopitelně není co řešit 
- Pepekkarel
ale jestě mám dilema co struny na své straré elektrice mám Addario a ale chtěl bych zkusit Dunlop...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Vyrábí se to ve více méně stejných asijských továrnách ve stejných podmínkách. Nedělej si iluze...Pepekkarel píše:to vim no že je to "sesterská firma" ale myslím si, že je tam nemaj z toho důvodu že prostě ty Epiny řekněme do relace 10 tisíc vyrábí jak na běžícím páse.....kdežto u Fokusů apd. mě příde, že je tam vidět že si s tím někdo dal práci a že to není prostě kytara "vyběhlá z nějakého stroje a člověk na ni nešáhl"
Tak si je vyzkoušej. V tom ti nikdo neporadí - stačí se podívat do sekce Hardware na téma, kde se x stránek řeší struny a každý stejně pořád chce něco jinéhoPepekkarel píše:ale jestě mám dilema co struny na své straré elektrice mám Addario a ale chtěl bych zkusit Dunlop...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Pepekkarel
- Pepekkarel
Ahoj....tak hlásím že jsem si už koupil kytaru a je to Epiphone standart za 9 800 zkoušel jsem ji z Vintage V100 a musím říct že ta levnější Vintage byla hodně srovnatelná ale zvítězila Epina díky zvuku..hmatník...hmotnost...ale co je nejdůležitější prostě mi padla do ruky 
Já jsem od jakživa zastánce BaCHů. sám jednoho mám a jsem velmi spokojen. Dokonce si troufám říct, že mají i lepší stock snímače, než Epiphone. A co se týče kvality, tak se montují u nás, ne v číně, takže by to neměly být zmetky. Ale nějaké starší epiny s vyměněnýma snímačema na bazáči bych se taky nevyhýbal. Každopádně, kdybys koupil i z bazaru BAcHa s jinýma snímačema tak bude s Epinou srovnatelný. Fokus-h jsem měl taky a taky byla dobrá. tady v té cenovcetoho moc nevykouzlíš. A dá se říct, že setoho nedá ani moc pokazit, pokud to nebude zrovna jak na sviňu nějaké pádlo.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Já mám taky jednoho Bacha. Je to sice stratocaster. Mám u kobylky duncana a byl to bomba nástroj. Svýho času, když jsem ještě neměl prostředky na dospělou kytaru jsem pořád hledal kompromis. Bláhově jsem si objednal Jacksona z e-shopu za 16.000,-, a co myslíte? No hrál hůř a celkově to bylo pádlo, do ruky mi to nešlo. Pak jsem si za peníze, které jsem měl z prodanýho Jacksona pořídil Les Paula Vintage, zkoušel jsem je tehdy dva dny v obchodě, prošlo mi jich rukama snad deset, + další les pauly jiných značek a další tvary. Koupil jsem Vintage za osmičku tuším. Byl ok, hrálo to dobře, všechno v pohodě, ale po roce jsem si jen tak náhodou vzal do ruky toho Bacha strata a nějak mi došlo, že z aparátu leze něco lepšího, i když ten rozdíl nebyl velkej, asi to dělal ten snímač SD. Tak šel Vintage taky pryč a zůstala mi moje první kytara a byl jsem celkem spokojenej. Jenže dnes je to už osm let co ji mám a to dřevo se všelijak kroutí, krk jak když střelí hada, už to ani nehraje tak jak to hrálo, celkově se mi zdá, že zvuk kytary šel dolů o zpracování radši ani nemluvím. Před rokem jsem si pořídil Gibsona a je po starostech, kytaru už neřeším a je klid.
Z toho bych asi vyvodil, že i když je ten Bach šroubovanej u nás, tak stejně je to dřevo lisovaný z toaletního papírů a je jen otázkou času, kdy na něj příjde řada.
Z toho bych asi vyvodil, že i když je ten Bach šroubovanej u nás, tak stejně je to dřevo lisovaný z toaletního papírů a je jen otázkou času, kdy na něj příjde řada.
Gibson Standard Traditional Gold top
Mesa boogie rectifier single solo head
Audix i5
Mesa boogie rectifier single solo head
Audix i5
- Alternátor
Ne nutně. Zatím každá z levnejch kytar, co jsem měl, je doteď úplně v pohodě hratelná. Ani HW se kupodivu nijak nepodělal. Akorát pražce už nejsou, co bejvaly.toymaster píše:Z toho bych asi vyvodil, že i když je ten Bach šroubovanej u nás, tak stejně je to dřevo lisovaný z toaletního papírů a je jen otázkou času, kdy na něj příjde řada.