Prosím o radu všechny zkušené....Jsem naprostý amatér,tak se nedivte,když tady budu psát,jak úplný vemeno....
Mám vlavu RoadKing 2.Jen pro detail vložím link..... http://www.audiotek.cz/product-23042-me ... ies-2-head
Včera nastal problém.Kanál č.2 začal zlobit.Je to čistý zvuk,bez zreslení.Nevím,jak to popsat,ale prostě z toho
leze hroznej "bordel"-něco jako hlasité bručení,škrčení,šumění atd....
Tento problém nastal pouze na jednom kanálu.Oba zkreslené se chovají normálně a první čistý je také dobrý.
Každopádně se dá hned vyloučit několik možných faktorů.....(Nebo aspoň tak myslím)
Lampy-Ten špatný kanál mám úplně stejně nastaven,jako ten druhý čistý kanál.Tzn.-zapojení stejných lamp a stejné usměrnění proudu.
Koncák-Ten by se asi projevoval všude,na každém kanálu ne?
Efektové smyčky-všechno jsem zcela odpojil a beze změny.
Vstup-Problém se projevuje o při odpojení kabele na vstupu.
Takže to vypadá na problém vzniklí jen někde v obvodu tohoto samotného preampu.
Jeden známí mi poslal tento odkaz na zahraniční fórum....(hned první příspěvěk)
http://forum.grailtone.com/viewtopic.ph ... eeding+pot
Borec tam popisuje,že mu začal zlobit jeden kanál bez ovlinění těch ostatních.Problém byl ve špatném potenciometru korekcí v daném kanálu.
Má někdo obdobné zkušenosti prosím?
Zatím nebrečím.kanál jsem zcela ztlumil a dá se hrát i bez něj.Brzo mám zkoužku a hned na to koncert,tak to snad nějak vydrží.V nejhorším případě uvažuji o "výletě" za Pavlem Horkým.
Uvažuji že ještě natočím video a dám to na Youtube,aby jste to viděli názorně.
Ještě bych rád připoměl teplotní změny na zkušebně v zimě.Netopí se tam pravidelně a teplota tam klesá až na úplnou nulu.Zesilovač zapínám až po několik hodinách vytápění a zapínám při cca 15 stupních.
Problém nenastal hned po zapnutí,ale až po dleší době...asi po 2 hodinách.
Ještě připomenu událost z letošního léta....Odehrál jsem celý koncert a všecko OK.Na aparát měl dále hrát můj kamarád a když si tam píchnul svoji kytaru,tak začli problémi.Chovalo se to,jako když máte špatný konektor na kytaře.Přerušování signálu a do toho to praskání a chrčení.Kytarou to nebylo jsme zjistili.
Zkoušeli jsem kde co odpojit a zapojit.Nic nepomáhalo,až do doby,kdy Mesa zhasla úplně na tvrdo a byla zhořená pojistka.Pojistku jsem dali novou a už se to nikdy neopakovalo.
Že by to mělo nějakou spojitost?
No a taky takovej ten naschvál,jakože příjdu za týden a zesák pojede,jako kdyby se nic nestalo určitě....
Tak co vy na to?Pomůžete někdo prosím?
Díky.