Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...
takže to trafo nakonec šlo fakt do kytek?
změřil si to trafo správně ? neměřil si něco na blbej rozsah a když si to měřil tam si měl všechny vývody odletovaný a ničeho se nedotýkaly ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

měřil jsem to normálně zapojený v tom zesilovači jak bych to jinak zapojil? Jinej zdroj nemam.
Edit: Našel jsem nějaký napájeci trafo na sekundáru je asi 15V napadlo mě to zapojit na primár toho výstupáku a pak to měřit. A ještě jedna věc, když to takhle zapojim tak na výstup mám dát zatěžovací odpor že jo?
Edit: Našel jsem nějaký napájeci trafo na sekundáru je asi 15V napadlo mě to zapojit na primár toho výstupáku a pak to měřit. A ještě jedna věc, když to takhle zapojim tak na výstup mám dát zatěžovací odpor že jo?
N o co já sem měřil trafa tak sem je měřil vyletovaný z obvodu vono je to tady jedno protože primár neni meze sebou (konce cívky) propojený . Zkus to proměřit teď naopak . na 8ohm připij signál a měř primár . ale bacha v tůtom směru to napětí zvyšuje ale zabít vy tě to nemělo
ideámní by bylo mít tonovej genrátor kre si navolíš přesně napětí . Odpor nikam nestrkej když chceš zjistit převodovej poměr tak to musíš měrit naprázdno (bez zátěže) no a jestli ti vyleze stejnej poměr jako minule tak je asi něco špatně .

a stačí teda napětí z toho napájecího trafa? je to asi 15V je to vytažený z nějakého rádia nebo z čeho. Předtim jsem to měřil normálně zapojený v obvodu se zátěží.
no jako pude to ale těch 15V na sekundár nestrkej

a kolik tak?
no jak sem psal na tensekundár by sem pustil tak ten jeden volt . když tam pustíš 15V tak by si moh mít na primáru třeba 600V

no te prd.l
ale kde mam vzít 1V? nemám doma žádnej regulovatelnej zdroj
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
a přes co jsi do toho pouštěl ten 1kHz 10V?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
dal jsem to z mp3 pres celej zesilovac
to ciselne znamena 5200/8=650 ... 230^2/9^2=653 to je duvod, proc nekdo pouziva obycejny devitivoltovy trafo s preskladanejma plechama (vzduchova mezera). Cili kolik bys mel na sekundaru namerit voltu, kdyz do primaru pustis 15 voltu? SQRT(15^2/650)=0,59VStanley06 píše:napěťovej převod trafa je druhá odmocnina z impedančního převodu
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
dobře no, myslel jsem sice že odpojíš primár výstupního trafa a připojíš na něj zdroj 1 kHz a pak změříš napětí na výstupu. takhle jsi to připojil na vstup a měřil jsi na primáru a sekundárech? těžkoříct jak moc je to vypovídající měření když ti do toho může preamp přidat další harmonické a bordel, takže tam nemusí být jen ten 1kHz, ty hodnoty jsou každopádně divný...syneda píše:dal jsem to z mp3 pres celej zesilovac
změř si kolik ti leze z tý mp3 a pak podle toho co bude vhodnější (aby tě to nezabilo, ale zároveň aby ty napětí byly nějak rozumně měřitelný) připoj mp3 rovnou na primár nebo sekundár a proměř to... ještě se zeptám, máš taky na 16 ohmovým výstupu ten 220R odpor?
St.Anley Tube Amps
Odpoj trafo, pust do primaru tech 15V, co mas k dispozici, zmer napeti na sekundarech a hod sem vysledky..
přesně tak jsem to dělal a ten odpor tam mámStanley06 píše:dobře no, myslel jsem sice že odpojíš primár výstupního trafa a připojíš na něj zdroj 1 kHz a pak změříš napětí na výstupu. takhle jsi to připojil na vstup a měřil jsi na primáru a sekundárech? těžkoříct jak moc je to vypovídající měření když ti do toho může preamp přidat další harmonické a bordel, takže tam nemusí být jen ten 1kHz, ty hodnoty jsou každopádně divný...syneda píše:dal jsem to z mp3 pres celej zesilovac
změř si kolik ti leze z tý mp3 a pak podle toho co bude vhodnější (aby tě to nezabilo, ale zároveň aby ty napětí byly nějak rozumně měřitelný) připoj mp3 rovnou na primár nebo sekundár a proměř to... ještě se zeptám, máš taky na 16 ohmovým výstupu ten 220R odpor?
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jak přesně jsi to dělal? v mým příspěvku jsou popsaný dvě možnosti
St.Anley Tube Amps
to první, těžko mi z mp3 poleze 10V 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
hele ty joudo, a když jsi to měřil v celým obvodu, měl jsi taky připojenou zátěž?
St.Anley Tube Amps
- Dan Rohanský
Jak celý? Kuchni to trafo ven a měř, trafo, mp3, měřák, nic víc k tomu.
když by sem to nepsal hned na začátku . Když měřim něco tam měrim to něco samostatně a ne spolu s dalšíma x věcka . odpory a kondíky si taky snad napřed vyletuješ z obvodu než je začneš měřit ne ?