Má někdo zkušenost s Laney vc15 110
Pravidla fóra
Re: Má někdo zkušenost s Laney vc15 110
Ha. tak celou prvni cast zpravy sem vedel:) dik za odpoved
Né náhodou naopak? Nejdřív Send a pak Return?Bummer píše:To je docela samozřejmé.Smyčka je tam hádám sériová - tj. v zásadě ti z returnu leze předzesílený signál a přes efekty (nebo jen kabel) ve smyčce se vrací do sendu, odkud to jde dál přes reverb do koncového zesilovače. Pokud (nějak) zapneš smyčku, jde veškerý signál přes ní a ty jsi zodpovědný za to, abys dopravil předzesílený kytarový signál z returnu zpět do zesilovače prostřednicvím sendu, přičemž je jen na tobě, jak ho mezitím upravíš. Pokud tam místo toho pošleš signál z mp3 přehrávače, pak kytara samozřejmě nemůže být slyšet.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Pardon, opravím. Už v tom mám zas guláš.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Ahoj,
mám Laney VC15-110 a stává se mi, že z ničeho nic přestane hrát. Myslel jsem, že se přehřívá, tak jsem ho chvíli nechal vypnuté a pak zase hrálo. Včera ani toto nepomohlo a vždycky po zapnutí vydrželo jen pár minut a zase přestalo hrát.
Nevíte čím by to bylo?
Díky
mám Laney VC15-110 a stává se mi, že z ničeho nic přestane hrát. Myslel jsem, že se přehřívá, tak jsem ho chvíli nechal vypnuté a pak zase hrálo. Včera ani toto nepomohlo a vždycky po zapnutí vydrželo jen pár minut a zase přestalo hrát.
Nevíte čím by to bylo?
Díky
Ahoj a pěkné svátky všem!
Ježíšek jsem si nadělil kombo Laney VC15-110. Nekde jsem se dočetl, že do konektoru "FxSend / Line out" by mohli jít zapojit sluchátka, tak jsem to zkusil.
Výsledek byl ten, že do sluchadel nešlo nic (zkusil jsem všechny 3 úrovně: Bypass, 0dBu a -10dBu).
Došlo ovšem k tomu, že se kombo (interní repro) zeslabilo tak výrazně (když byla sluchadla zapojena), že jsem mohl hrát na 50% volume a to ještě bylo v poho i pro ženu a prcka (jasná indikace že to neřvalo).
Jelikož jsem nikdy lampu a ani aparát se smyčkou neměl , hrál jsem roky na obyč. tranďáky, poprosil bych někoho o radu.
Dotaz tedy zní:
1/ Je normální, že Fx Send / Line out nepustí nic, když tam zapojim sluchátka? (redukci na 3,5 jack mam stereo - možná to je problém?)
2/ Je normální, že se po zapojení něčeho do smyčky (když není smyčka uzavřená) hlasitost sníží? Může to být paralelní smyčka, která signál rozsekne na dva slabší?
3/ Když tak sluchadla (nebo jen tak slepý kabel) zapojim pouze do Fx Send a sníží se tim hlasitost, lze kombo takto používat, bez toho,aby se v něm něco podělalo? Ono je pak totiž mnohem víc prostoru ke štelování volume.
Předem díky, když si někdo mezi kaprem a cukrovim najde čas.
Ježíšek jsem si nadělil kombo Laney VC15-110. Nekde jsem se dočetl, že do konektoru "FxSend / Line out" by mohli jít zapojit sluchátka, tak jsem to zkusil.
Výsledek byl ten, že do sluchadel nešlo nic (zkusil jsem všechny 3 úrovně: Bypass, 0dBu a -10dBu).
Došlo ovšem k tomu, že se kombo (interní repro) zeslabilo tak výrazně (když byla sluchadla zapojena), že jsem mohl hrát na 50% volume a to ještě bylo v poho i pro ženu a prcka (jasná indikace že to neřvalo).
Jelikož jsem nikdy lampu a ani aparát se smyčkou neměl , hrál jsem roky na obyč. tranďáky, poprosil bych někoho o radu.
Dotaz tedy zní:
1/ Je normální, že Fx Send / Line out nepustí nic, když tam zapojim sluchátka? (redukci na 3,5 jack mam stereo - možná to je problém?)
2/ Je normální, že se po zapojení něčeho do smyčky (když není smyčka uzavřená) hlasitost sníží? Může to být paralelní smyčka, která signál rozsekne na dva slabší?
3/ Když tak sluchadla (nebo jen tak slepý kabel) zapojim pouze do Fx Send a sníží se tim hlasitost, lze kombo takto používat, bez toho,aby se v něm něco podělalo? Ono je pak totiž mnohem víc prostoru ke štelování volume.
Předem díky, když si někdo mezi kaprem a cukrovim najde čas.
1/ Je to normální. Je to výstup do efektové smyčky a signál, který tam odtud vezmeš, bys měl propasovat skrz nějaké efekty a následně ho poslat zdířkou Fx Return zpět. Když to neuděláš, bude tam chybět. 
2/ Je paralelní.
3/ Nic se nepodělá.
2/ Je paralelní.
3/ Nic se nepodělá.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
dik!
1/ to jsem blbe formuloval. Melo to byt,zda je normalni, ze z Fx send / Line out neni nic slyset ve sluchadlech, ale to je celkem jasny. Jiny druh signalu.
1/ to jsem blbe formuloval. Melo to byt,zda je normalni, ze z Fx send / Line out neni nic slyset ve sluchadlech, ale to je celkem jasny. Jiny druh signalu.
Takže kdybych koupil VC30 112ku a chtěl z toho nějákej hardrockovej silnej tón, postačím si s nějákou krabičkou před tím ?
Nebo bych se měl ohlížet po něčem jiným. Hrál a ten gain na tom přecejenom není úplně nejlíp, ale zase mě to opravdu oslovilo za tu cenu zvuk supr. Díky za radu 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak je za tu cenu zvuk super nebo z toho nevytáhneš, co chceš?
S krabičkou z toho samozřejmě hardrockový tón dostaneš bez problémů.
S krabičkou z toho samozřejmě hardrockový tón dostaneš bez problémů.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A co popřípadě zkusit bratříčka LC? 
„Always remember that the crowd that applauds your coronation is the same crowd that will applaud your beheading. People like a show.“