Cubase Le

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Martass

Cubase Le

Příspěvek od Martass »

Dostal jsem k Vánocum Lexicom alphu a k ní bylo přibalený cd s cubase le, ale je na něm napsaný oem
takže ,když si ho nainstaluju na pc tak už ho pak na jiný pc nedam ? (ani když ho odinstaluju) ??
Předem Díky za rady
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase Le

Příspěvek od pavlii »

Zeptej se u oficiálního distributora Cubase - www.disk.cz

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Dá se přenést licence i na jiný stroj, pokud si pamatuji správně. Více na stránkách Steinbergu v diskusním foru (jen jsem narychlo pohledal, ale možná to bude to, co hledáš).
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jde to přenášet. Jednu licenci jsem měl na 2 různých PC a pak ji přenesl na ntb.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Martass

Příspěvek od Martass »

A byla to OEM licence ?
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

byla - tj. že to dostaneš zdrama k nějakýmu kusi železa...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Martass píše:A byla to OEM licence ?
Jo, pořízená s Lexiconem Alpha.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Ivan

Re: Cubase Le - ovladanie hlasitosti

Příspěvek od Ivan »

Ahoj, som uplne novy "Cubase user" a trochu som zmateny s nastrojmi ovladajuce hlasitost... zaregistroval som 3 ovladania hlasitosti:
- v stope
- v "channel"
- a v "transport" paneli

a prave ta posledna mi nie je nejak jasna. chapem, ze pri zachovani minimalneho sumu, by som mal mat prve 2 nastavene na 0.00 db, ale v transport paneli (na pravom konci) neukazuje hladinu v cislach... defaultne je fader nastaveny tam, kde stupnicu predeluje ciara... ciara je teda 0.00, t.j. optimalna hladina?
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Koukám, že nejsi až tak nový, jako ještě pořádně nevylíhnutý "Cubase user". Taková tenká knížka/PDF soubor...jak ono se to...jo - M A N U Á L !!!!!

A počet ovládání hlasitosti registruješ špatně - aspoň malá nápověda na začátek 8)

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

pavlii, v manuali som nasiel akurat tak informaciu, ze ta hlasitost v transport paneli proste iba "existuje", ide mi o to ako by mala byt nastavena a ako ovplyvnuje sum...

na margo: A počet ovládání hlasitosti registruješ špatně - aspoň malá nápověda na začátek - fakt dik...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Není zač :-) jsem si dost jistý, že je v manuálu napsáno něco v tom smyslu, že v Transport Panelu je jen "ukazatel" hlasitosti, čili s ovládáním to nemá nic společného.

A to, jak má být nastavena, určuje jednak princip digitálního záznamu (maximální hranice) a cokoli mezi tím je už jen na tobě a tvém pocitu. Co se šumu týče, tak jsou tu pojmy jako "odstup signál/šum", "vybuzení vstupu" a tak dále.... 8)

P.

Ivan

Příspěvek od Ivan »

"The audio Level Control section furthermore contains clipping indicators and an output level control..."
pavlii píše:Není zač :-) jsem si dost jistý, že je v manuálu napsáno něco v tom smyslu, že v Transport Panelu je jen "ukazatel" hlasitosti, čili s ovládáním to nemá nic společného.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

On to možná ten volume control bude, ale používal bych spíše šavle v mixážním panelu. Tohle bude jen taková nouzovka.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Vím, že je v cubase na stopě kromě faderu i nějaké kolečko alá gain, ale víc už si z cubase nepamatuju, ale zkusím ti trochu popsat, jak to znám ze svojí praxe v reaperu:

gain na zvkovce : Dobrý vybudit co nejvíc, ale nepřebudit. PRostě tak, aby zobrazená waveform byla co nejtučnější (ale neořezaná)
gain na stopě: Je to zesílení (ovšem samozřejmě to zesílí i šum) před efekty. Je to taková "normalizace s nastavením míry zesílení". Hodí se to, pokud máš softwarový efekt, který vyžaduje určitou míru vstupního signálu a ty potřebuješ signál zesílit.
volume na stopě: Zesílí danou stopu se všemi efekty i šumy.
master volume: Zesílí celý mix.

Co se transport panelu týče, tak mám jen teorii, že když třeba mícháš do sluchátek, a nemáš hlasitost na zvukovce (z nějakého důvodu), tak si to můžeš nastavit tímhle, aniž by sis zničil pečlivě nastavený mix.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ivan píše:"The audio Level Control section furthermore contains clipping indicators and an output level control..."
pavlii píše:Není zač :-) jsem si dost jistý, že je v manuálu napsáno něco v tom smyslu, že v Transport Panelu je jen "ukazatel" hlasitosti, čili s ovládáním to nemá nic společného.
Jo ta mikrošavlička vlevo - ani jsem si jí nikdy nevšim :oops: moje chyba. Nicméně briskních pár vteřin po zjištění této skutečnosti říká, že to je jen prostá kopie Master Fader z VST Mixeru.

P.

EDIT: a ono možná jsem ho měl vypnutý ze zobrazení, takže jsme si ho všim až teď v C7 :-) takže jsem si ho radši hned zase z toho zobrazení vyhodil 8)

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“