Kdy si koupit novou kytaru?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
marw

Re: Kdy si koupit novou kytaru?

Příspěvek od marw »

prcek píše:S dovolením se vložím do debaty, i když vše už bylo řečeno, nicméně pokud tě táhne rychlá hra, je jisté, že lepší kytara bude potřeba, ALE nutně ne teď, opravdu bych ty peníze dal za lektora. Já jsem samouk a myslím, že hraju docela obstojně, i když já budu vždy s něčím nespokojený, ve chvíli kdy jsem cítil, že mě omezuje technika jsem si sehnal soukromého učitele a ten mě za 1/2 roku posunul dál, než jsem se sám dostal za X let, rychlost mě teda nenaučil, ale shodli jsme se na tom, že při mém stylu hraní to není úplně ta nejčastější technika, takže na ni postupně pracuju, ale nijak to nehrotím.
Co se týká impulzu pro koupi nové kytary je to různé, od "ty jo ta se mě líbí", přes "na tuhle hraje můj idol" po "ta má zvuk jak prase" atd. Nejčastější v začátku hraní bývá potřeba lepší kytary, které líp drží ladění, mají lepší dřevo a zpracování, kvalitní elektroniku atd., dobrá a špatná kytara se projeví na dobrém aparátu, takže taky záleží, co máš za aparát, další významnou otázkou je, zda hraješ v nějaké kapele, nebo jestli to chceš jen na doma. Otázkou taky je, jestli máš konkrétní představu, jaké osazení snímači, jaké dřevo, jakou kobylku atd.
Já jsem konkrétně začal na Ibanez RG350, do roka na ní byly DiMarzio snímače, po pořízení nového multiefektu byly cítit slabiny kytary, navíc jsem měl možnost na bazaru opravdu kvalitní 7mičky Schecter Hellraiser C7FR, takže Ibanez šla na bazar, a já si vzal 7mičku, po necelém roce jsem ale zjistil, že ji nevyužiju, navíc mi nevyhovoval projev aktivních snímačů, po dlouhých úvahách jsem ji vyměnil za ESP-LTD M1000 Deluxe, kterou jsem si vzal jen na přechodnou dobu (proto mě netrápily ty aktivy), než mi v Hořovicích vyrobí Jolanu Grazioso Petr Henych Signature. Sečteno podtrženo jsem začal na kytaře osazené HSH, pak 7mička HH Active, další 6ka HH Active a teď mám SSS (i když jeden je miniH a jeden pseudoH) Docela dost se u mě konečný výběr odrazil od použitého aparátu, na kterém ty aktivy prostě řežou jak kráva. ESP-LTD mám teď na bazaru, suma sumárum s přimhouřeným okem mě cesta k té pravé kytaře stála okolo 35 klacků, což je o 10 víc, než kdybych si ji koupil rovnou :D je to krásný koníček, ale někdy poněkud dražší :)
AMEN, moc hezky napsané a sesumírované. Mimochodem 35 tis. to jsi na tom celkem v pohodě. Já...já....já to raději počítat nebudu :D
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
marw

Příspěvek od marw »

Alternátor píše:Nejhorší je, pokud dospěješ do fáze, kdy ti sice vybavení plně vyhovuje, ale přesto pořád dál koukáš po něčem dalším, novým, zajímavějším... Koníček je to výbornej, ale člověk aby si kvůli němu našel další zaměstnáni :D.
Klasický vývoj....mezipřistání typu - na hory se nejede dětičky, tatínek to harampádí za sto tisíc prostě potřebuje :D
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
prcek

Příspěvek od prcek »

těch 35 je jen za kytary, ostatni harampadi do toho nepocitam :D
ESP-LTD EC-1000FM ASB - Boss GT-10 - Hughes&Kettner TubeMeister 18 Head&Box - Sennheiser EH350 - Sure 58
marw

Příspěvek od marw »

prcek píše:těch 35 je jen za kytary, ostatni harampadi do toho nepocitam :D
hehe no myslim, že pořád 35 za kytary jsi ještě v normě....35 za půl kytary je horší :D
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já si myslím, že řešit kolik, kdo dal za kytary, je blbost. Ne každý má stejné finanční prostředky a stejné požadavky na nástroj, takže pro každého je ideální částka za nástroj(e) jinde. Člověk musí sám vědět, co si může dovolit a co ne.
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Nakonec se asi rozhodnu tak, že pokud neseženu moji vysněnou kytaru (je už hůře k sehnání), tak ještě chvíli setrvám u té moji současné.
marw

Příspěvek od marw »

Teorge píše:Já si myslím, že řešit kolik, kdo dal za kytary, je blbost. Ne každý má stejné finanční prostředky a stejné požadavky na nástroj, takže pro každého je ideální částka za nástroj(e) jinde. Člověk musí sám vědět, co si může dovolit a co ne.
Neřešíme to, jen naříkáme :wink:
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Já spíš naříkám, že jsem línej si udělat doma pořádek a něco poprodávat :-D
marw

Příspěvek od marw »

Teorge píše:Já spíš naříkám, že jsem línej si udělat doma pořádek a něco poprodávat :-D
To je dobrý znamení, máš kytary a co jíst :D
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
reason

Příspěvek od reason »

každý to má nějak. osobně preferuji jeden kvalitní nástroj před Xpočtem průměrných kytar. naopak kamarád je typ člověka, který nikdy nic neprodal. není to z nějaké pózy nebo nevědomosti. pokud nenašetří celou sumu, raději nic nekoupí, než aby prodal. u nikoho jiného jsem tohle neviděl. nevím, jestli se jedná vyloženě o sentimentalismus, nicméně to, co by ostatní považovali za kontraproduktivní, on vnímá přesně naopak. než aby prodal svůj zesák, poslal ho do léčebny. výsledkem je nádherný zvuk, který postupně uplácal doslova z h.o.v.n. někdy si říkám, že za něj hrají ruce, ne jeho inštrumenty. 18let studoval hru na housle, které ho nikdy tak nezaujaly jako kytara. každopádně takovou rytmickou pravou ruku a přirozený zvuk jeho nástroje byste jen tak nepohledali. jde to i jinak, ale já mám rád i styl a když to trochu odsejpá, takže koukám po ověřeném božím zboží

IT: novou kytaru si koupím kdykoliv s ohledem na stávající okolnosti :lol:
impact

Příspěvek od impact »

Stačí kouknout na nějaký video od tohohle prodejce a hned je jasno... :mrgreen:

Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
flushedawayone

Příspěvek od flushedawayone »

Ten medvěd :D
1984 White Gibsopn Explorer Copy s EMG JH Pickups,Epiphone Explorer GT
Randall KH-15, Line6 POD 2.0
Ernie ball Slinky Cobalt 10-13-17-30-42-52
Jim Dunlop Jazz III 1.3mm, Hetfield Blackfang Ultex 1.14mm
marw

Příspěvek od marw »

Poslední dobou mám pocit, že nejlepší nová kytara by měla být hraná minimálně pět let :D
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
Aryon
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/aryon

Příspěvek od Aryon »

Hele je to jak s babama, nějaky se ti mužou libit, zahraješ si na ně, a nebylo špatny je mít doma, ale není to uplně to po čem toužíš. počkal bych si až ti fakt nějaká padne nejen dooka. Takovej ten pocit že si jí prostě pořídíš, a i když ještě nevíš jestli si jí koupíš, tak se nato těšíš.

Až nějakou takovou najdeš, tak se ale nezapoměn poradit, jestli to fakt koupit, aby se ti nestalo to, co mě s novýma freestyle lyžema, který sem šel po dnu reklamovat protože byly vadný- ovšem reklamace neuznaná.
marw

Příspěvek od marw »

Aryon píše:Hele je to jak s babama, nějaky se ti mužou libit, zahraješ si na ně, a nebylo špatny je mít doma, ale není to uplně to po čem toužíš. počkal bych si až ti fakt nějaká padne nejen dooka. Takovej ten pocit že si jí prostě pořídíš, a i když ještě nevíš jestli si jí koupíš, tak se nato těšíš.

Až nějakou takovou najdeš, tak se ale nezapoměn poradit, jestli to fakt koupit, aby se ti nestalo to, co mě s novýma freestyle lyžema, který sem šel po dnu reklamovat protože byly vadný- ovšem reklamace neuznaná.
Tak na neuznané reklamace, specielně v tom našem Kocourkově bych mohl napsat samostatné webovky :D Kamarád - platí pojištění jak prase na barák....šup vytopeno....šel do pojišťovny pro peníze - ahoj, podle meteomapy u vás nepršelo nebo jen slabě :D dostal velký kulový...tak jsem zrušil všechny pojistky co šly :lol: ...ehm, to je mimo téma
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
impact

Příspěvek od impact »

marw píše:Poslední dobou mám pocit, že nejlepší nová kytara by měla být hraná minimálně pět let :D
Takže Fender Custom Shop Relic a nebo Heavy Relic...pán je zjevně fajnšmekr. :D

http://www.fender.com/en-CZ/custom-shop ... tom%20Shop
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
marw

Příspěvek od marw »

impact píše:
marw píše:Poslední dobou mám pocit, že nejlepší nová kytara by měla být hraná minimálně pět let :D
Takže Fender Custom Shop Relic a nebo Heavy Relic...pán je zjevně fajnšmekr. :D

http://www.fender.com/en-CZ/custom-shop ... tom%20Shop
pomooooc, schovej si tyhle country hitparády pro nějakýho dědečka :lol:
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Vy mi tady někteří úplně odbíháte od původního tématu :(

No, nakonec si asi opravdu novou pořídím. Pokud seženu moje vysněné LP. Budu ale muset první vyzkoušet, jak mi vůbec Les Paul sedí v ruce, protože mám teď Strata.
Bohužel kytara, kterou chci, není snad nikde dostupná v kamenném obchodě a musel bych si jí nechat dát poslat. Byl by to velký problém?
A co znamená v mínusech "nelze hrát bez baterie" ?

http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... rven~2009/
carver

Příspěvek od carver »

Frostys píše: A co znamená v mínusech "nelze hrát bez baterie" ?/
tá gitara má aktívne snímače, jednoducho povedané, signál snímačov je podporovaný batériou, bez nej to proste nehraje :) to je normálne u všetkých gitár s aktívnou elektronikou, takisto aj u elektroakustických
MilanT

Příspěvek od MilanT »

carver píše: takisto aj u elektroakustických
Proč to nejde u elektroakustiky bez baterie?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“