Aktivní bedna + mixpult

Dotazy, rady, zkušenosti ...
Odpovědět
kostek

Aktivní bedna + mixpult

Příspěvek od kostek »

Zdravím všechny :)

Prosím Vás moc o pomoc. Koupil jsem si 300W RMS Aktivní reprobednu a mám mixpult Beh. XENYX 1202 FX + bezd. mikrofon AKG WMS-40 mini PRO. Mohli by jste mi prosím poradit, jak to propojit? Hlavní je propojit mixpult s bednou a mikrofon bych už strčil do XLR kanálu na pultu, abych použil i efekty.

Kde co mám zapojit?

Přikládám Vám i foto bedny, mixu.

Děkuji za reakci.

FOTO:
IMG_3202.jpg
- BEDNA
IMG_3206.JPG
- MIX
Jens Ludwig
Odborník

Re: Aktivní bedna + mixpult

Příspěvek od Jens Ludwig »

takže začneš tím, že na bedně bass a treble nastavíš na 0 - tj. 12-hodin = rafičkou nahoru... z Mixu půjdeš kabelem 6,3 TRS->XLRM do zdířky druhé zhora - vedle Cinch vstupů. z pultu půjdeš z MAIN OUT (je jedno jestli L nebo R)

ta první zdířka (jestli se nepletu - není vidět popis kuli blesku) má mikrofonní citlivost - tam by šlo bodnout mikrofon přímo, ale rozhodně ne pult...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
kostek

Příspěvek od kostek »

Jens Ludwig píše:takže začneš tím, že na bedně bass a treble nastavíš na 0 - tj. 12-hodin = rafičkou nahoru... z Mixu půjdeš kabelem 6,3 TRS->XLRM do zdířky druhé zhora - vedle Cinch vstupů. z pultu půjdeš z MAIN OUT (je jedno jestli L nebo R)

ta první zdířka (jestli se nepletu - není vidět popis kuli blesku) má mikrofonní citlivost - tam by šlo bodnout mikrofon přímo, ale rozhodně ne pult...
DĚKUJU MOC!!!! Konečně to jede, jak má ! Už jde slyšet ten výkon, co ta bedna dokáže ;). Chtěl bych se ještě zeptat, koupil jsem si bezdrátový odposlech in ear a zjistil jsem, že to nejde ani do tohoto mixu zapojit, je to pravda? Jsem z toho zoufalý, mix nepatřil zrovna mezi nejlevnější :( . Když odposlech připojím do CTRL ROOM OUT, tak mi to vysílá signál, ale vše je na jedné rovině se zvukem, nemůžu si navolit více zpěvů, více hudby. Nevíš jak si to navolit? Případně jiné rady?

Ještě poslední otázka... Mikrofon mi strašně vazbí, nevíš čím to může být? Podotknu, že mám rádši, když mikrofon je citlivý a snímá "trochu víc". Děkuji.
Jens Ludwig
Odborník

nedávej odposlech do CTRL ROOM, ale do AUX - uděláš si tak separátní mix...

ad poslední otázka - vazbí proto, že máš vybavení mrzké třídy v první řadě a máš to blbě nakroucený - začnu od reprobedny - korekce (to červený) dej na nulu (12 hodin = přímo vzhůru), Volume a Level dej na 3 hodiny (vodorovně vpravo)... mix - hlavní fader zarovnej k -3 až 0, levelem na šavli si uprav hlasitost - neměl bys jít moc přes 0, korekcema žádný pásmo nepřidávej, naopak ubírej, GAIN nastav tak aby byl mezi minimem a max. 12ti hodinama - pak by to menuselo mnoho vazbit... zbytečně mikrofon nepřebuzuj - má to pak tendence vazbit...

tak a teď ke gainu podrobněji - když vypneš bednu a srovnáš pult tak, aby main fader byl na 0, level na šavli byl taky na 0 a korkce taky na 0, tak gain bys měl nastavit tak, aby nešel do CLIPu - max aby problikávala žlutá - problikávala, NESVÍTILA

stejně tak efekt - FX to main nastav k 0 a velikost efektu si koriguj na šavli - tam máš +15 - to je blbost - zase maximálně lehce nad 0

a nic nezkazíš, když budeš mít na mikrofony Lo Cut

navíc u těhle levnejch mixů nesvědší, když máš vytavený levely a korekce na prázdnejch šavlých - tam srovnej korekce na 0 a levely na -oo

ad mikrofon - máš handku nebo port??? jestli máš port, tak to bude levná koule - ta bude vazbit hodně a ráda, jesltli handku, tak si musíš stoupnout tak, aby osa mikrofonu nemířila do bedny - bude lepší proti bedně nebo z boku..

kostek

Příspěvek od kostek »

Jens Ludwig: Děkuju moc, fakt jsi mi moc pomohl a zase mě posunul někam dál ;).

Měl bych do toho pár měnších otázek.

1. Psal jsi, že to mám dát do AUX, ale AUX na mém mixu nevidím :/ http://www.soundhouse.co.jp/shop/prod_i ... 02fx_l.jpg

Máš snad na mysli "FX SEND" ? A na odposlechu přepnout do módu MONO? nebo jak? kde to zapojit?

2. Co znamená "Low Cut" třeba u mikrofonu ?

3. Mám handku, takže se posnažím dát někam bokem bednu.

Díky.
Jens Ludwig
Odborník

není zač...
ad 1) - moje chyba - přehlíd jsem se - myslel jsem, že AUX má - FX by se dal použít též,ale je lepší ho nechat pro interní efekt - buďto můžeš IEM připojit přes CTRL ROOM a nebo i použít druhej MAIN OUT a poměry si pak upravovat panoramou - to je takový trochu humpolácký řešení, ale v rámci možností neni uplně špatný... jinak IEM určitě zapni do MONO módu, pokud ho umí - málokdo bude ochoten ti ho zapojit stereo...

2) Lo CUT je ořez basů - někde kolem 80 - 100 Hz začnou bassy ubejvat s útlumem 6dB na oktávu - hlas není basovej nástroj, tudíž basy nejsou třeba - a co není třeba, tak pryč...

Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“