Drnčení strun po pádu kytary
Pravidla fóra
Drnčení strun po pádu kytary
Ahoj
Pod stromeček jsem dostal od rodičů el.kytaru (EPIPHONE Les Paul Special II HS).Tři dny hrála uplně v pohodě bez jedniného problému.No a problém je v tom že jsem hrál normálně ve stoje na popruhu (bez zámků) a kytaru mi normálně vypadla na zem a od té chvíle mi drnči všechny struny do 3 pražce pak je to dobré.Prosím nevíte někdo čím to může být?
Pod stromeček jsem dostal od rodičů el.kytaru (EPIPHONE Les Paul Special II HS).Tři dny hrála uplně v pohodě bez jedniného problému.No a problém je v tom že jsem hrál normálně ve stoje na popruhu (bez zámků) a kytaru mi normálně vypadla na zem a od té chvíle mi drnči všechny struny do 3 pražce pak je to dobré.Prosím nevíte někdo čím to může být?
Naposledy upravil(a) MilanT dne 27.12.2012 12:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název tématu
Důvod: Upraven název tématu
Re: Drnčení strun
No to je možná nadělení. Jaký je rozsah škod? Drnčí struny o pražce? Nehnul se ti krk, ořech, kobylka, snímače, ladící mechaniky? Budeš muset všechno projít a přesněji specifikovat co o co drnčí.
Re: Drnčení strun po pádu kytary
Struny sem naladil, ale drnčí jen na 1 pražci a příde mi že drční o pražec.Víc drnčí ale basový struny :/
Naposledy upravil(a) Lucker38 dne 27.12.2012 12:16, celkem upraveno 1 x.
Pokud ti drnčí struny o první pražec, tak ti možná ten pražec povylezl (pokud je všechno ostatní v pořádku). Zkontroluj, jestli jsou 1+2+3 pražec v rovině. Třeba kreditkou nebo něčím, co má rovnou hranu.
jsou v rovině
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Prostě tu kytaru z gruntu seřid - prohnutí krku, dohmat, oktávy. Pokud pořád bude problém, je možné, že se ti hýbnul nultý pražec nebo se něco nestalo s pražci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Vidim to tak že ji budu muset dát seštelovat ňákému kytaristovi,protože já tomu vůbec nerozumím..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Tak se nauč tomu rozumět - není na tom nic složitého
Návody tu najdeš a u téhle kytary to opravdu je nejjednodušší, jak to může být.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak dohmat a oktávy jsou dobrý,prohnutí taky. Jak zjistim že se posunul nultý pražec?
Říkejme raději ořech (nut), nultý pražec je trošku něco jiného i když se tomu tak říkáLucker38 píše:Jak zjistim že se posunul nultý pražec?
Pokud ti na něm není nic divného, tak se asi neposunul. Prostě musí být z obou bočních stran zároveň s krkem (hmatníkem) a taky by neměla být mezera mezi ořechum a hmatníkem.
Pořád jsme se ale nedozvěděli, jak a na jakou část ta kytara spadla a co je případně zničeno. Pokud dostala ránu zrovna na ořech, tak ten mohl prasknout.
Kytara spadla ze předu(na snímače) nic se jiného nestalo jen na hlavě se odřel trochu lak asi tak 2mm.Hned potom co jsem ji zvedl tak sem slyšel že je rozladěná tak jsem ji naladil a od té doby drnčí struny :/
Těžko radit, když tu kytaru nevidíme, nedržíme a asi ani fotky by nepomohly.
Napiš odkud jsi, třeba se tady najde dobrá duše, která ti bude ochotna poradit a na kytaru se podívat.
Napiš odkud jsi, třeba se tady najde dobrá duše, která ti bude ochotna poradit a na kytaru se podívat.
Asi to vidim tak že ve městě jsou hudebniny tak to tam vezmu a uvidim co stim je. Všem děkuji za rady 
Pak dej aspoň vědět, co s tím bylo. Sám jsem zvědavý.