Napájení pedálů - + na kolíku?
Pravidla fóra
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Napájení pedálů - + na kolíku?
Zdravím,
jak se u pedálu pozná, kde má mít z napájecího zdroje + a kde mínus? Běžné bývá, že plus je na kolíku a mínus na plášti (respektive plus v "dirce" konektoru) ale po několika zkušenostech z odpálenými zařízeními, které to měly obráceně se raději ptám tady. V příručce o tom nic nepíšou.
jak se u pedálu pozná, kde má mít z napájecího zdroje + a kde mínus? Běžné bývá, že plus je na kolíku a mínus na plášti (respektive plus v "dirce" konektoru) ale po několika zkušenostech z odpálenými zařízeními, které to měly obráceně se raději ptám tady. V příručce o tom nic nepíšou.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Napájení pedálů - + na kolíku?
No, pokud to není nakresleno přímo na pedálu nebo v manuálu, tak zkus hledat na google. Co je to za pedál?jakub.kubaaa píše:Zdravím,
Hraju na kytary a mašinky
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
http://kytary.cz/razzor-digital-delay-ef-04/HN115629/
Když tak koukám, tak tam cosi na něm je, napravo to je vidět
http://kytary.cz/resources/p/v/81/45726463.jpg
Ale těžko říct jak to chápat, na mě to zní jako kdyby - mělo být na kolíku
Když tak koukám, tak tam cosi na něm je, napravo to je vidět
http://kytary.cz/resources/p/v/81/45726463.jpg
Ale těžko říct jak to chápat, na mě to zní jako kdyby - mělo být na kolíku
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To je klasickej "center negative" jako mají třeba efekty boss (a skoro všechny ostatní
).
Pokud si vezmu konektor v efektu, tak na tom "kolíku" je mínus a na tom "válci" je plus.
Pokud si vezmu konektor v efektu, tak na tom "kolíku" je mínus a na tom "válci" je plus.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Takže přesně obráceně než bývá zvykemrotten77 píše:To je klasickej "center negative" jako mají třeba efekty boss (a skoro všechny ostatní).
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže přesně obráceně než bývá zvykemjakub.kubaaa píše:Pokud si vezmu konektor v efektu, tak na tom "kolíku" je mínus a na tom "válci" je plus.
No já bych se odvážil tvrdit, že většina efektů to má právě takto - mínus uprostřed.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
No já bych se odvážil tvrdit, že většina efektů to má právě takto - mínus uprostřed.[/quote]rotten77 píše:Takže přesně obráceně než bývá zvykemjakub.kubaaa píše:Pokud si vezmu konektor v efektu, tak na tom "kolíku" je mínus a na tom "válci" je plus.Díky.
Efekty možná, já měl na mysli jiný zařízení
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Efekty jsou opravdu většinou center-negative.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
A ještě jedna věc, pedál jsem měl celou dobu přes noc zapojený (ale tlačítkem vyplý) a dnes už nedělal co má, vzpamatoval se až po výměně baterie - to se musí pokaždé vytáhnout konektory z pedálů?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Stačí vytáhnout jeden (myslím že vstupní), ale delay na baterky moc nevydrží...jakub.kubaaa píše:A ještě jedna věc, pedál jsem měl celou dobu přes noc zapojený (ale tlačítkem vyplý) a dnes už nedělal co má, vzpamatoval se až po výměně baterie - to se musí pokaždé vytáhnout konektory z pedálů?