Dobrý den, dělám rap a můj USB mikrofon Samson CO3U je pro mě už nedostačující a tak bych se chtěl poohlédnout za něčím kvalitnějším. Ideál je asi nějaká zvukovka + lepší mikrofon než ten Samson. Mám studiové monitory M-AUDIO AV40 II a bylo by fajn kdybych je mohl hnát přes tu zvukovku. Poradíte mi co za mikrofon a zvukovku ? Přemýšlel sem že zvukovku FOCUSRITE Scarlett 2i2 nebo LEXICON ALPHA a mikrofon
AKG P-120 nebo AUDIO-TECHNICA AT2050 ( což je dražší ale pokud by to byl hodně velký skok vpřed tak tu investici udělám ) klidně mi tu napište i jiné varianty a kombinace jak udělat dobrej zvuk, budu moc rád. Děkuji za každou radu.
Zvukovka + Mikrofon na rap
Pravidla fóra
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Zvukovka + Mikrofon
s focusrite a Audiotechnicou chybu neuděláš - ta P-120 je takovej dětskej mikrofon a Lexicon Alpha má mnoho nedostatků (špatný ovladače, nemá phantom napájení, ...)
případně se ještě podívej po nějakým velkomembránovým MXL mikrofonu...
případně se ještě podívej po nějakým velkomembránovým MXL mikrofonu...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V zásadě není co dodat - souhlas. Z mikrofonů bych se ještě bez obav mrknul do rodiny sE (konkrétně třeba model "X1").
P.
P.
Tak objednám tu Audio techniku + ten Focusrite
Díky za rady 
Re: Zvukovka + Mikrofon na rap
No ještě sem to neobjednal páč mi známej psal že mam kouknout na mikrofony RODE. Že dělaj hodně dobrou kvalitu. Co vy na to ? nějakej tip na RODE mikrofon ? neni to předražený ? :O
- Jens Ludwig
- Odborník
RODE jsou australani - nejsou špatný, ale nějak mi nepřirostly k uchu... já bych zůstal u tý audiotechniky nebo sE... ono obecně v týhle relaci je mikrofonů kopice a žádnej neni vyloženě špatnej - zase tady platí to o tom vyzkoušení - může se stát, že ti třeba AT nesedne na hlas a přejdeš na dynamickou BETA 58 - bylo by fajn, kdyby se ti naskytla možnost udělat si vejlet a doject si ty mikrofony nakecat...
.. záleží pak taky, jaký RODE bys bral - neni RODE jako RODE, stejně tak neni AT jako AT atd...
.. záleží pak taky, jaký RODE bys bral - neni RODE jako RODE, stejně tak neni AT jako AT atd...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
Tak já zkusim asi tu AT a když se mi nebude zdát tak ho mužu poslat zpět do 30-ti dnů ... tak snad to nějak dopadne
jinak za tu zvukovku beru tu focusrite
děkuju za rady