ahoj, pred chvili jsem ty housle mel v ruce - jedna znama si je obednala aby ji vysely na zdi a je to dle meho ocekavani. Cele telo je sice drevene ale mozna je to spsis prklizka, je zalakovana tak strasnym lakem ze vypada jako plast a zbytek vcetna hmatniku je z plastu!

struny jsou na tom nylonove jako na kytare

i kdyz mozna pouzily zbytek snurky z zaluzie. Kupodivu se me vsak tytou housle podarilo naladit avsak drzeni ladeni nebylo nikterak stale. Po par minutach se me zacaly vytahovat struny (to neni az zas takovy problem je vymenit) par se zacal ohybat cely krk

a nakonec i samotne doladovaci kloicky. Driv nez jsem doskripal s naprosto silenym zvukem vivaldiho zimu prvni vetu tak byly housle asi tak o oktavu niz a to hlavne zpricineni kraku ktery dopadl jako luk. Kdyz jsem blize zkoumal smycec zjistil jsem ze zine jsou aky asi jen nejaka napodobenina ale nejvic me pobavilo ze samotne telo smycce je prusvytne ba az pruhledny! :DD

takze beru zpet ta rajcata - timhle bys je znehodnotil. O kalafune se nebudu nikterak dlouze zminovat - neni to zadny Thomastik ale ta asi jedina ujde na smidlanicko... podbradek se me zdal taky ok.. Jen ten zvuk - katastrofa, mozna je to kusem ale tyhle husle byly nehratelne!

zkousel jsem to i svym smycecm za 10k a pekny zvuk z toho nevyloudim a to ani naopak - tim jejich smycecm na me koncertni housle.

takze toto NEDOPORUCUJI