Druhá zpožděná kytara
Pravidla fóra
Druhá zpožděná kytara
Protože můj efekt (POD X3 -nevím jestli nové téma do něj, ale je to myslím docela obecný dotaz) podporuje v reálný čas dva nezávislé kanály, napadlo mě abych docícil u doprovodného zkresleného více mohutného zvuku, použít druhý kanál, kde bych použil jiný aparát, ale nevím jak udělat aby to hrálo opožděně cca o 20ms, možná digitální delay, ale nevím jak to nastavit, aby tam chyběl ten originální nezpožděný zvuk. Nevíte někdo jak na to?
Re: Druhá zpožděná kytara
Tohle dělám na HD verzi. Buď rozdvoj větev, do každé nasaď jeden aparát, za jeden z nich dej delay, který nemění barvu, mix na 100%, time na 20 ms, feedback na 0%. Nevím jestli tam máš mixer, ale já si potom ty dva signály rozhodím do stran.
Jde to udělat i s jedním aparátem, za nímž je rozdvojená větev.
Větev = řetěz.
Jde to udělat i s jedním aparátem, za nímž je rozdvojená větev.
Větev = řetěz.
nevim, na koncerty to mozna castecne reseni je, ale studiove je to dycky posledni moznost
(kdyz je kytarista takovy trotl, ze to nedokaze zahrat podruhe snesitelne aby to slo normalne zdublovat)
zni to neprirozene a chemicky (nicmene u L6 tohle zas takovy problem nebude
(kdyz je kytarista takovy trotl, ze to nedokaze zahrat podruhe snesitelne aby to slo normalne zdublovat)
zni to neprirozene a chemicky (nicmene u L6 tohle zas takovy problem nebude
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
klobasnik: Diky, vyzkousim to, vsechno to nastaveni co pises tam myslim je k dispozici taky
hyenik: chci to na koncerty, nejsem zas takovej barbar abych to pouzil i ve studiu
hyenik: chci to na koncerty, nejsem zas takovej barbar abych to pouzil i ve studiu
Člověk, který není schopen nahrát dva tracky rovně by měl zapracovat na technice a celkově popřemýšlet nad tím, jestli to má cenu.
Mi tohle dává smysl na živé hraní při jednom kytaristovi/dvou kytaristech a solu. Taky mi to připadá dobré při nahrávání živé nahrávky, dotáčení druhé stopy mi připadá nekřest´anské.
Mi tohle dává smysl na živé hraní při jednom kytaristovi/dvou kytaristech a solu. Taky mi to připadá dobré při nahrávání živé nahrávky, dotáčení druhé stopy mi připadá nekřest´anské.
Konečně vím, proč to my, metaláci, děláme. Dodnes jsem myslel, že je to kvůli "zhutnění" a teprve dnes jsem se dozvěděl, že to je kvůli víře! Nebo spíš nevíře!klobasnik píše:..... dotáčení druhé stopy mi připadá nekřest´anské.
Satanžel jsem se to dozvěděl až na "starý kolena"....
Tohle nedorozumění jsem předpověděl. Je to myšleno k dotáčení stop do živé nahrávky, tedy situace, kdy se nahrává celá kapela najednou ve studiu/na podiu.krasty píše:Konečně vím, proč to my, metaláci, děláme. Dodnes jsem myslel, že je to kvůli "zhutnění" a teprve dnes jsem se dozvěděl, že to je kvůli víře! Nebo spíš nevíře!klobasnik píše:..... dotáčení druhé stopy mi připadá nekřest´anské.
Satanžel jsem se to dozvěděl až na "starý kolena"....
Já mám zase radši přihranou druhou stopu, než jednu rozmnoženou a posunutou. Navíc v těhle velmi malých zpoždění je nemůžeš v panoramě k sobě přiblížit, protože začnou proti sobě fázovat.
Vždyť píšu, že to chci na živé hraní a ne na nahrávání, tak nevím proč se to tu furt řeší 
krasty: Jakože dát do jednoho kanálu to nepůjde? Tak ono by se to fázově rušilo i kdyby to hrálo každá stopa zvlášť z repráku, tak někde v prostoru by se to taky rušilo v tom případě, ne? No vyzkouším a uvidím, to by teda člověk potřeboval stereo kombo(což jsem ještě neviděl), nebo mít dvě..
krasty: Jakože dát do jednoho kanálu to nepůjde? Tak ono by se to fázově rušilo i kdyby to hrálo každá stopa zvlášť z repráku, tak někde v prostoru by se to taky rušilo v tom případě, ne? No vyzkouším a uvidím, to by teda člověk potřeboval stereo kombo(což jsem ještě neviděl), nebo mít dvě..