Kolik stojí nahrát album ve studiu vč. mixu masteru komplet

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Jens Ludwig
Odborník

Re: Kolik stojí nahrát album ve studiu vč. mixu masteru komp

Příspěvek od Jens Ludwig »

Janoši udej alespoň kraj, ve kterým působíte - pak se daj líp dávat nějaký reference - nemá smysl tě honit přes celou republiku
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Janos81

Příspěvek od Janos81 »

Jsme ze střední Moravy blízko Olomouce. Část z nás pracuje v Praze. Víceméně pro nás přichází v úvahu nahrávání na Moravě, Východních Čechách nebo Praze.
toymaster

Příspěvek od toymaster »

Dokážu si předtavit, že cena služeb je v Čechách vyšší, než na Moravě. Ale asi to nebude nic závratného, pokud tomu tak je.
Gibson Standard Traditional Gold top
Mesa boogie rectifier single solo head
Audix i5
maredis

Příspěvek od maredis »

Abychom se vrátili k tématu: S kapelou jsme v roce 2005 dali za nahrání, mix a master 12 skladeb (cca 40min) 60.000, denní sazba po 3.000, celkem 20 dní. V roce 2009 jsem za totéž dali 35.000 plus 4500 za mastering jinde. Byla to cena za projekt, tzn, za nahraní a mix celého cd, nutno dodat , že studio je našeho dobrého známého, takže cena byla velmi přátelská a na hodiny se vůbec nehledělo. Při výběru dalšího studia budou pro mě nejdůležitější reference a pak teprve cena, s tím že si určíme pouze nějaký finanční limit. Počítej s tím, že kolik dní trvá nahrávání, tolik dní by měl trvat mix a master. To jsme třeba my trošku neuhlídali, uchvátali a proto nejsme spokojený s výsledkem. Při výběru studia si dávej bacha taky na to, jestli kapely neznějí zvukově stejně. Pokud poslouchám 6 referencí a zdá se mi, že poslouchám stále jen jednu kapelu, je něco špatně.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, tak nějak. Jen bacha na ty "přátelské" ceny ve smyslu, že když se tím člověk/kapela nechá aspoň jednou zaslepit, tak pak nemusí mít soudnost při vybírání "u konkurence"; ale z textu mi vyplývá, že vy víte, kde je sever 8)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Janos81 píše:Jsme ze střední Moravy blízko Olomouce. Část z nás pracuje v Praze. Víceméně pro nás přichází v úvahu nahrávání na Moravě, Východních Čechách nebo Praze.
Já mohu s čistým svědomím doporučit studio Unart ve Slavičíně (z Olomouce bohužel asi trochu z ruky). Na ceně se lze domluvit buď hodinovka nebo za projekt, bez/s masterem (většinou se ale míchá tak, že master není třeba/žádoucí) atd. My jsme tam kdysi (před cca 6-7 lety) jako první demo nahráli nějakých 7 skladeb naživo za jeden den. Večer jsme jeli s hrubým mixem domů, na druhý den se to domíchalo nahotovo. Cena jestli nekecám nějakých 2500,-. Pak jsme tam nahrávali (a mezitím ještě nějaké komerční/reklamní kšefty...) o nějaký ten rok později "regulérní album" klasickým způsobem. No, trvalo to nekecám skoro rok :-) - samozřejmě po částech a platily cenu celkem za projekt - na nějakou hodinu/víkend se moc nehledělo... Míchalo se taky docela dlouho (mám ještě v šuplíku snad deset CD pre-mixů... Už nevím přesně, ale měli jsme na to komplet nějakých 40-45kKč (možná víc, sehnali se pak ještě nějací sponzoři...nejsem pokladník, nýbrž předseda :-) ) včetně lisování asi 1000ks CD (což není nezanedbatelná položka v rozpočtu - právě naopak)...
Ono záleží jak jste dobří/zkušení hráči a jak se stím chcete sr*t. Třeba s nějakým grindhentýmkórem bych se nemazal a natlačil to tam nejlépe naživo, pokud kapela umí hrát, je ta atmosféra v nahrávce poznat. Pokud chcete dělat nějaké technické vyfikundace tak se stím můžete patlat do bezvědomí (konec konců s ***kórem taky)...
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“