"Nové" VHT aparáty

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: "Nové" VHT aparáty

Příspěvek od Stanley06 »

když tam hodíš místo 6v6 el34 tak bych se bál toho že to prostě neutáhne napájecí trafo - už jen na žhavení mají mnohem víc a na anodový to bude pořád jen 20W, pochybuju že by to měli tak dimenzovaný, to ani náhodou
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:když tam hodíš místo 6v6 el34 tak bych se bál toho že to prostě neutáhne napájecí trafo - už jen na žhavení mají mnohem víc a na anodový to bude pořád jen 20W, pochybuju že by to měli tak dimenzovaný, to ani náhodou
Mrkni na stránky vht....maj to tam přímo v popisu napsaný ale je to jen u teto řady.takže to tak asi bude...např special 6 nebo spec.6 ultra to tak nemá.....zespod šasi je ještě přepínač, co zvýší napětí na anodách....aby to s těma EL34kama frčelo aspon trochu...ale mmujz psal že to prostě nebude ono jako "opravdový" konec s EL34....
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

dobře, ale pořád z toho bude nějakých cca 20W ne? pochybuju že by udělali trafa na 40-50W a pak by do toho vrazili 6V6
St.Anley Tube Amps
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:dobře, ale pořád z toho bude nějakých cca 20W ne? pochybuju že by udělali trafa na 40-50W a pak by do toho vrazili 6V6

no však ... VHT 12/20 - 12W s 6V6 a 20W s EL34 - plus mužou jet jako pendoda nebo trioda.....jako ty el34 tam asi nebudou nic moc, ale za pokus by to možná stálo :D ...ale konec s 2x6V6 mě láká docela.....nedávno to bylo ve slevě na kytarách a stalo to tak pet táců myslim nebo tak nejak(hlava).....už jsme to skoro kupoval ale nakonec jsem narychlovku nesehnal hotovost...ta sleva byla asi tři dny jen...
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

za 5t si 2x6V6 amp postavíš i doma a kvalita nebude horší :wink:
St.Anley Tube Amps
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Stanley06 píše:za 5t si 2x6V6 amp postavíš i doma a kvalita nebude horší :wink:
To je svatá pravda :)
Marttillo

Příspěvek od Marttillo »

Zdravím, mohl by někdo porovnat Lead 20 s 12/20? Zkoušel jsem na typ 12/20, ale Lead 20 bohužel už neprodávají.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Dojmy z Lead 20 najdeš hned v prvním příspěvku tohoto threadu, pak to můžeš sám srovnat se svými dojmy z 12/20.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Poohlížím se po první lampě. Prioritou je malá hlasitost, cena. Chci se učit pořádnému hraní. Od začátku hraju na digitál, zvukově mi vyhovuje, zůstanu u toho. Vadí mi dynamika.
http://m.youtube.com/watch?v=pqyENlWnZQY
Líbí se mi zvuk a zvukové možnosti tohoto aparátu, je možné, že je to způsobeno reproboxem?
Hledám aparát v cenové relaci Ultra hlavy, nejlépe se smyčkou a dry&tight zvukem.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

Tak jsem si pořídil VHT 12/20 head a první pocity jsou super...

Vše poctivě na očkách ( i když kvalita součástek asi nic moc, a jsou tam čínské lampy ) Takže už se těščím až se pustím do prvních uprav, jelikož je to muj koníček.

Ovládání:
Volume ( pushpull potak na boost) funguje prakticky jako gain...konečná hlasitost se dá ovlivnit seriovou efektovou smyčkou která je aktivní pořád (samozdrejme pure valve :) ) jinak už se dá doladit akorát charakter pomocí Tone, Depth a texture (pro ty co trochu ví...když se mrknete na schema aparatu jsou korekce texture a depth řešene dosti netradičně asi do toho trochu zasáhnu a dám těmhle ovladacím prvkům funkci v jine časti obvodu) Potenciometr WATTS na regulaci vykonu je jen omezovač anodového napětí takže jak jsme předpokládal je použitelný až tak od půlky na mírné zeslabení( až bude čas předělam to na poctivou vykonovou brzdu )

omentalně mam v aparatu 2x EL 34 čili 20W a celkem luxus... zkoušěel jsem právě jak tam běží ty lampy s vyšším výkonem...i když co se týče impedance primáru na vystupáku nebude to asi uplně košer (bude asi nastaven neco mezi lampy maleho a velkeho vykonu maj impedance krapet jinde) ale je tam přepínač na vyšší anodové napětí takže aspon ty lampy maj anodové jak má být....

Jako velke plus beru zabudovany 9V adapter na efetky a linkový výstup...vystupy na boxjsou dva a jsou zapojeny paralelně.
Na kytarach.cz je poslednich par kusu v doprodeji tak jsem toho využil za dost přijatelnou cenu...
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Nevíte někdo prosim vás jak je na tom lead 20 s BIASem? Fixní, nebo katodový? Hledal jsem v příručce i na netu, ale nic moc jsem nenašel :oops:
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
tyrpeek

Příspěvek od tyrpeek »

Ahoj lidi, uvažuji, že koupím nějakou lampu nebo pololampu, mám k dispozici zhruba 8K, myslíte, že je pro mě (rock) lepší http://kytary.cz/vht-12-20/HN119442/ a nebo bazarovej Marshall 8080?

A popřípadě, utáhlo by mi VHT bicí ve zkušebně?
Kytara: Cort KX5
Kombo: Marshall MG10 - na doma | Laney LC30 - na zkušebně
Efekty: Zoom G1N, Marshall JH-1
Kabely: Fender
Trsátka: Jim Dunlop 0,94 a George Dennis 0,73
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

tyrpeek píše:Ahoj lidi, uvažuji, že koupím nějakou lampu nebo pololampu, mám k dispozici zhruba 8K, myslíte, že je pro mě (rock) lepší http://kytary.cz/vht-12-20/HN119442/ a nebo bazarovej Marshall 8080?

A popřípadě, utáhlo by mi VHT bicí ve zkušebně?
to VHT vlastním....ted jsme si do něj dal pár EL 34ek a hlasistost naprosto dostačující....mužu sme hodit i nějaké fotky...díval sjem se ja k to vypadá vevnitř a je to poctivě na očkách celé...on ten aparát má ale celkem netipycký panel....Jednoduché korekce efektová smyčka která frčí neustále takže když ji nevyužíváš s efektama máš vlastně 3x Volume na panelu....potenciometr Wats je celkem nahovno....ale jinak jsme s aparátem moc spokojen....
Nessino

Příspěvek od Nessino »

VHT Lead 20 má FIXNÍ BIAS, kdyby to někdo někdy hledal.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Já koukal na to VHT 6 ultra. Na bazaru za pár šlupek a mam dotaz.
Chci dosáhnout něčeho takovýho:

taky s magnetickym snímačem v díře akustický kytary. Je to VHT 6 ultra krok správným směrem, nebo je to krávovina? Díky.
Nejsem blbý, jen se hloupě ptám.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

jeleniste píše:Já koukal na to VHT 6 ultra. Na bazaru za pár šlupek a mam dotaz.
Chci dosáhnout něčeho takovýho:

taky s magnetickym snímačem v díře akustický kytary. Je to VHT 6 ultra krok správným směrem, nebo je to krávovina? Díky.

No hele typos tam hraje na Mesu...tzn že od toho VHT takove zazraky nečekej...ja mam třeba VHT Special 12/20 a jsem fakt spokojen...hral jsem na nej přez 6V6 a EL34 parada... ted tam budu zkoušet 6L6ky ... Jednokanál mi naprosto vyhovuje, a lampoví efektová smyčka ještě víc :) Záleží jestli ti bude stačit výkon cca 6W ...ten model ultra mě chvili tkay lakal, ale nakonnec jsme koupil hlavu 12/20..
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

rudie píše: No hele typos tam hraje na Mesu...tzn že od toho VHT takove zazraky nečekej...
Nojo no, ale já potřebuju, aby mě zbylo na uhlí na zimu :D . Já nečekam zázrak, spíš mi jde o to, jestli to bude nějak fungovat rozumě, nebo jestli je to blbost.
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

jeleniste píše:
rudie píše: No hele typos tam hraje na Mesu...tzn že od toho VHT takove zazraky nečekej...
Nojo no, ale já potřebuju, aby mě zbylo na uhlí na zimu :D . Já nečekam zázrak, spíš mi jde o to, jestli to bude nějak fungovat rozumě, nebo jestli je to blbost.

No moje VHT fakčí myslim dosti rozumně ale už jsme na jinačim vykonu...a taky na max halsitost už je to dost zkreslene...tkaže nepočitej s plnou hlasitostí pro clean nebo lehký crunch...ale dle meho i když je to levna čína z aparatu do deseti tisic (bavim se o cenach noveho zboži) je to jedna z nej. voleb
jeleniste

Příspěvek od jeleniste »

Já se asi blbě ptam, pokusim se tu otázku upřesnit. Jde mi o to, jestli ten rozdíl oproti tomu co je v těch videích bude danej kvalitativnim rozdílem, nebo tim, že je to technologicky prostě něco diametrálně odlišnýho. U těch popisůk tomu VHT s často píše, že to má mít vintage zvuk, takže jsem myslel, že by se mi to do toho delta blues hodilo.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Oboje. Mesa vs. nová VHT - to je dost rozdíl jak kvalitou, tak pojetím.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“