FRAMUS COBRA

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
frytol

FRAMUS COBRA

Příspěvek od frytol »

Máte někdo někdo nějaké zkušenosti? Koukal jsem na pár videí, poslechl pár ukázek, ale potřeboval bych nějakou radu od hráče, co ho nejlépe vlastní, nebo aspoň ho hrál. :twisted:
wolf
Kontaktovat uživatele:

Re: FRAMUS COBRA

Příspěvek od wolf »

Osobne jsem na ni nehral ale slysel jsem ji hodne zblizka a tak ti snad trochu helpne kdyz ti reknu ze to hralo skvele..Cistej a crunch kanaly nevim ale lead je pekne huste nasycenej,neco mezi Mesa a Engl.....Na bazaru tady jedna provokovala asi za 31 tis az jsem zacal koumat ze do ni skocim nebo aspon zajedu vyzkouset ale to uz je nejakej patek....

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
frytol

Příspěvek od frytol »

Díky za odpověď, přesně na tuhle Cobru si brousim asi zuby já. Kdybys chtěl, tak pak můžu něco natočit! :twisted: Snad se mi bude líbit.
mrgore

Příspěvek od mrgore »

Uz asi dva roky mam tenhle aparat. Pouzivam k tomu bednu Framus Dragon. Musim rict, ze je to bomba. Zvuk je hodne stavnatej a ostrej. Kazdej, komu jsem to na konciku pujcil, byl z toho nadseny. DOPORUCUJI
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

A je tam zase za 30000,-...... :wink:

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

mrgore píše:Uz asi dva roky mam tenhle aparat. Pouzivam k tomu bednu Framus Dragon. Musim rict, ze je to bomba. Zvuk je hodne stavnatej a ostrej. Kazdej, komu jsem to na konciku pujcil, byl z toho nadseny. DOPORUCUJI
Mas jeste tu Cobru?...Poridil jsem Dragona a chtel bych je porovnat....Pro sychr SZ poslana....

wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

:( Nic??? Nemate nekdo jinej tu Cobru a nebo nevite o nekom kdo ji ma?Predem diky za info....

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

wolf píše:Poridil jsem Dragona a chtel bych je porovnat
Drz se Dragona! Sice cervene nesviti, ale je to dobry aparat.
Cobra je jenom Dragon upraveny pro amaterske metalisty (Ledky, kovova mriz, uchylny EQ kterym se daleko jednoduseji da zvuk zkazit nez nastavit, a hlavne megascoooooooop ficura pro hluche bedroom heroes, kdyby na neho chvilicku nehrali KSE, tak po nem nestekne ani pes)
Cimz nerikam ze z neho nejde dostat dobry sound, akorat je to mnohem slozitejsi nez z normalniho aparatu (jako je napr. Dragon :)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

To jo ja jsem s nim spokojenej ale chci ho slyset na vlastni usi...Dragon i Cobra maj stejny streva a akorat na EQ tone stacku maj odlisnejch jen par soucastek takze neni problem udelat par modifikaci od jednoho k druhemu...Takze se da udelat na Dragonu mod 3tiho kanalu a udelat z Lead kanalu treba Cobra crunch...Zkousel jsem ho najit nekde na prodejnach ale v cely CR nic...

marw

Příspěvek od marw »

Mno Cobru mám dva roky a i když je tohle téma starý, tak ji tu musím pochválit :) Skvělý a hlavně univerzální zesik...
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
marw

Příspěvek od marw »

Tak jsem odnesl svého framuska do ESH na sevisní prohlídku a tunning....Pan Feireisl (jak se ten chlap píše ? :) ) mi po testech sdělil, že po komplet výměně lamp aparát pořádně vyladí, protože hraje hrozně. Já ten zvuk miluju, takže jsem v očekávání, jestli to bude ladění správným směrem :D Kdo ho slyšel jen chválil, ale na toho člověka jsem slyšel taky jen chválu....takže jsem plnej očekávání. V zajímavé diskusi mi řekl, že aparáty nastavené od výrobce jsou povětšinou nastavené špatně, už ani nevím z jakého důvodu. Co VY na to ?
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jestli mam aparat a jeho zvuk miluju, tak si jej rozhodne od zadneho fachmana modifikovat nenecham. proc menit neco, s cim jsem spokojeny, a jeste k tomu to muze skoncit nejistym vysledkem + pripadnou ztratou pri dalsim prodeji? :) a spatne nastaveny aparat od vyrobce je taky dobra perla. jako jedine smysluplne vysvetleni mi prijde, ze narazel na priklady nastaveni v manualech (ktere jsou opravdu vetsinou desive, holt je to psane na miru ruznym bedroom heroes, kteri na to drnkaji sami doma) nebo na (vetsinou) nic moc kvalitu erarnich lamp v novych zesakach (ale proc by to formuloval takhle?).
marw

Příspěvek od marw »

Kinx píše:jestli mam aparat a jeho zvuk miluju, tak si jej rozhodne od zadneho fachmana modifikovat nenecham. proc menit neco, s cim jsem spokojeny, a jeste k tomu to muze skoncit nejistym vysledkem + pripadnou ztratou pri dalsim prodeji? :) a spatne nastaveny aparat od vyrobce je taky dobra perla. jako jedine smysluplne vysvetleni mi prijde, ze narazel na priklady nastaveni v manualech (ktere jsou opravdu vetsinou desive, holt je to psane na miru ruznym bedroom heroes, kteri na to drnkaji sami doma) nebo na (vetsinou) nic moc kvalitu erarnich lamp v novych zesakach (ale proc by to formuloval takhle?).
No trochu se třepu, ale četl jsem recenze na diskusích a lidi jsou s ním maximálně spokojení. Tak nepředpokládám, že mi z toho udělá kombo pro akustiku :D

S tím nastavením aparátu jsem to taky moc nepobral....na druhou stranu esh aparáty mají docela dobré jméno, takže on to žádný hejpočkej nebude. Já si zase myslim, že měl na mysli něco jako cpu u PC. Že ty aparáty prostě nejsou nastavené na max výkon a tomu bych i věřil. Otázka je jestli to pak je šetrné vůči těm střevům že...
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No nevím, jestli bych nechal tak drahou hračku někde upravovat, mohl bys mít docela problém to pak prodat.
marw

Příspěvek od marw »

qwer píše:No nevím, jestli bych nechal tak drahou hračku někde upravovat, mohl bys mít docela problém to pak prodat.
Podle mě tam nezačne pájet nějaký obvody....tuším že slovo upravit není správné, myslim, že dá jen lepší flašky, pročistí poťáky apod....heh jdu mu raději volat, malinko jste mě znervóznili :D
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

marw píše:
qwer píše:No nevím, jestli bych nechal tak drahou hračku někde upravovat, mohl bys mít docela problém to pak prodat.
Podle mě tam nezačne pájet nějaký obvody....tuším že slovo upravit není správné, myslim, že dá jen lepší flašky, pročistí poťáky apod....heh jdu mu raději volat, malinko jste mě znervóznili :D
Jde jen o bias...je nastavenej hodne na studeno...dela se to kvuli zivotnosti lamp spojene se zarukou..bezna praxe...proto se to doporucuje u novejch zesilovacu prenastavit...a namasti si penezenku protoze jak je dobrej tak je i drahej...ja tam posledne nechal nemlicht 9 tis...to bylo za komplet prelampovani material /4x12ax7 a 4xKT88/ + prace... :shock:

Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Wow, to je celkem palba... Myslím, že teprve teď mu Marw rychle volá :D
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
marw

Příspěvek od marw »

wolf píše:
marw píše:
Jde jen o bias...je nastavenej hodne na studeno...dela se to kvuli zivotnosti lamp spojene se zarukou..bezna praxe...proto se to doporucuje u novejch zesilovacu prenastavit...a namasti si penezenku protoze jak je dobrej tak je i drahej...ja tam posledne nechal nemlicht 9 tis...to bylo za komplet prelampovani material /4x12ax7 a 4xKT88/ + prace... :shock:
wolfe peníze mě tolik netrápí, zásadní otázka je - byl si spokojenej a bylo to znát ? Díky
Fade píše:Wow, to je celkem palba... Myslím, že teprve teď mu Marw rychle volá :D
Hehe no byli jsme domluveni na pěti tisících, takže jestli půjde přes bez předchozího upozornění, tak to je čistě jeho problém :D[/quote]
Naposledy upravil(a) MilanT dne 30.12.2012 19:56, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučil jsem ti 2 posty. Příště prosím edituj. Díky.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

tvl to jsou teda pálky, 20 minut práce a 3 litry v kapse...dobrý buziness
marw

Příspěvek od marw »

bubucci píše:tvl to jsou teda pálky, 20 minut práce a 3 litry v kapse...dobrý buziness
jak si přišel na tu marži ? Kolik vyjdou ty flašky ? Je jich tam jak nas.áno...teda tuším 4 velký a pak "spousta" těch mrňousů :D K tomu čištění a to "ladění", pod kterým si pořád neumím nic představit, ale věřím že mi to vysvětlí hh

Mno pročetl jsem forum na netu i zde na esh a hlavně Petra F. a jedno mají společné. Všichni jsou s jeho prací maximálně spokojení....tak jsem klidnější 8)
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“