Akordy při jiném ladění

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
billiejoesimon

Akordy při jiném ladění

Příspěvek od billiejoesimon »

Ahoj,
mám takové dva problémy, co mě trápí, jsou to docela blbosti, ale nedávají mi spát..
První věcí je, že mi vůbec nepraskají struny. Když se podívám na jakékoliv umělce, co hrají na akustické kytary, na koncertě jim prasknou třeba 4 za večer. Ne že by mi to vadilo, aspon za struny ušetřím, ale nevíte čím to je?
Druhou věcí je otázka ohledně různého ladění strun, když se podívám třeba na Coldplay, tak oni vždycky jinou písničku hrajou s jiným lazením. Já osobně taky něco tvořím, ale tak zajímalo by mě, jak se člověk dostane k tomu, že si řekne: "Aha, podladím Ečko a Ačko", a jak se potom postupuje, aby se vytvořil požadovaný akord?

Děkuji za odpověď :)
...EDGE...

Re: Dva muzikantské mindráky

Příspěvek od ...EDGE... »

Vyres oba problemy najednou tim, ze budes preladovat libovolnou strunu tak dlouho, dokud nepraskne.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

billiejoesimon píše:...Druhou věcí je otázka ohledně různého ladění strun...
No, zmínku o alternativních laděních mám na webu:
http://kytara.totalh.net/hrajeme/alternativni-ladeni
Je toho málo a vypadá to složitě, ale pravý opak je pravdou :-) Jestli chceš víc, běž na
http://www.jamplay.com/
a tam si v sekci "Signup" založ účet, který ti umožní týdenní plný bezplatný přístup k lekcím a instruktážním videím. Použij Coupon Code 2EAA0F6E.

V Lessons -> Artist Series se podívej především na dva: David Wilcox a Randall Williams. Najdeš tam spoustu info o alternativních laděních, cut capos i jak hrát s více kapodastry najednou apod. Je to pro lidi, kteří si rádi hrají se zvukem a vědí, že každé ladění má své možnosti a omezení, ale především svou atmosféru a emoční náboj...

Je mi jasné, že to asi zrovna teď nevyužiješ, ale ostatní možná ano. Pokud to umíte, stáhněte si ty videa, patří to k tomu nejlepšímu, co se dá na netu najít.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
MilanT

Příspěvek od MilanT »

billiejoesimon píše: jak se potom postupuje, aby se vytvořil požadovaný akord?
To se asi neobejte bez teoretických znalostí zákonitostí skladby akordů a nebo se je naučit mechanicky:
http://www.guitarvolumeright.com/images ... akordy.pdf
http://www.guitarvolumeright.com/images ... akordy.pdf
billiejoesimon píše: První věcí je, že mi vůbec nepraskají struny.
To je problém?
Já jsem třeba za 30 let jen 2x píchnul pneumatiku u auta a není mi to divné i když kolega jezdí do pneuservisu 3x do roka :D
billiejoesimon píše: hrajou s jiným lazením.
...laděním.
billiejoesimon píše: Když se podívám na jakékoliv umělce, co hrají na akustické kytary, na koncertě jim prasknou třeba 4 za večer. Ne že by mi to vadilo, aspon za struny ušetřím, ale nevíte čím to je?
Proč praskají struny u akustiky prosím řeš tady - akusticke-kytary/praskaji-struny-t31826 ... D%20struny

Toto téma přejmenovávám a přesouvám z Kytar do Hraní.
shoooter

Re: Akordy při jiném ladění

Příspěvek od shoooter »

billiejoesimon píše: Když se podívám na jakékoliv umělce, co hrají na akustické kytary, na koncertě jim prasknou třeba 4 za večer.
Hraju hodně, koncertů a festivalů jsem zažil stovky, a prasklých strun jsem viděl jen pár.
Jestli někomu praskne struna 4x za večer, je to nejspíš nebozez.
billiejoesimon píše: Druhou věcí je otázka ohledně různého ladění strun, když se podívám třeba na Coldplay, tak oni vždycky jinou písničku hrajou s jiným lazením. Já osobně taky něco tvořím, ale tak zajímalo by mě, jak se člověk dostane k tomu, že si řekne: "Aha, podladím Ečko a Ačko", a jak se potom postupuje, aby se vytvořil požadovaný akord?
Tohle bych nechal až to přijde samo, potom začneš experimentovat, a nebo to zkoušet stejně jako to hraje někdo jiný.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
huxd

Příspěvek od huxd »

Vem si třeba Kashmir od Zeppelinu. Page tam má naladěno do D suspended, t.j. DADgad. Ten part je docela jednoduchý a přitom nesmírně originální, ale má to fakt tah na branku a ni nevím a ani jsem to nezkoušel, jestli by to v normálním ladění vyznělo nastejno.
p.s. Jinak tutorialů ke Kashmiru jsou na youtubu mraky. Tak si to zkus :wink:
Gibson LP Special SC TV Yellowsize=70, Ibanez ARX320, Ibanez AFJ91 JLF - Jet Blue Burst Flat, FURCH D21 SO, Gretsch G9126 ACE Guitalele Natural, CORT Earth 70-12 NS, Kombo Fender G-DEC + Footswitch Fender MS4, DAW Samplitude Se9, Cubase 4 essential, M-Audio ozone, In-tone Guitar pro....
Obrázek
Ivan

Příspěvek od Ivan »

billiejoesimon píše:Ahoj,
ale tak zajímalo by mě, jak se člověk dostane k tomu, že si řekne: "Aha, podladím Ečko a Ačko", a jak se potom postupuje, aby se vytvořil požadovaný akord?
podla mna kazdy kto hra intenzivne niekoko rokov narazi po case na potrebu sa preladovat... bude to asi sposobene tym, ze sa ti pomaly vsetky pesnicky zacnu navzajom akoby podobat a zneju v akejsi rovnakej dimenzii. ako vytvorit novy akord z alternativneho ladenia je skor otazka skusania, nahody a sluchu. ak potrebujes nejaky navod na nove akordy, zrejme ti chyba ten sluch, ktory je, aspon u mna, najlepsi navod..
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
billiejoesimon

Příspěvek od billiejoesimon »

super, mrknu na to, děkuju za rady :)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“