nepridelal tam treba jeden kanal s tremi mody? to by totiz tak odpovidalobubucci píše:Já Ti nevím Karle, ale při takové pálce bych si teda nechal podrobně vysvětlit, co tam všechno dělal...
FRAMUS COBRA
Pravidla fóra
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
Re: FRAMUS COBRA
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tady je pěkně vidět jak je důležitý mít jméno, já když někomu počítam náklady na zesilovač tak už za 11t ho ode mě skoro nikdo nekoupí, ale stačí být ESH a jen za přelampování a možná výměnu pár součástek si může říct 11t, kdybych si za předělání tý hlavy co mam teď na bazaru řek takovou cenu tak mi majitel řekne že to radši hodí do popelnice 
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Stanley, nic proti (a zároveň nechci bránit současné praktiky ESHe), ale on si to jméno taky musel nejdřív na něčem postavit 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Aby bylo jasno, vůbec tady nezpochybňuju jeho práci a výsledek - jsem spokojený. Problém je v tom, že jsem mu nechal hlavu aby mi ji přelampoval, vyměnil žárovku a pročistil (což byla domluva 5 000 + práce)....přijdu si pro něj a aparát je přestavěnej (k lepšímu) a za jedenáct kluků. Takže jak to nazvat, udělal dobrou práci, kterou jsem si neobjednal...co teď ?Nero píše:Stanley, nic proti (a zároveň nechci bránit současné praktiky ESHe), ale on si to jméno taky musel nejdřív na něčem postavit
Jinak pokukuju po jeho raptor III, vypadá velice slušně, takže by mohla být nějaká kompenzace jak mi řekl, ale to není teď úplně podstatné.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To, co nechci, neplatím. Jestli byla domluva na 5k+práce, zaplatím 5k+práci.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
jo, to já beru a chápu, každopádně osobně bych chtěl nějaký soupis co tam udělal a proč je cena taková jaká jeNero píše:Stanley, nic proti (a zároveň nechci bránit současné praktiky ESHe), ale on si to jméno taky musel nejdřív na něčem postavit
EDIT: ono je klidně možné že si za práci vezme 6t, při 500 za hodinu to zas tolik hodin neni, když bude počítat všechen čas co tomu věnuje
St.Anley Tube Amps
Stanley určitě nad tím strávil cca 15 - 20 hodin. Normálně si bere 600/h, takže vůbec netvrdim, že cena za to co udělal je vysoká. Spor je v tom, že jsem si to neobjednalStanley06 píše:jo, to já beru a chápu, každopádně osobně bych chtěl nějaký soupis co tam udělal a proč je cena taková jaká jeNero píše:Stanley, nic proti (a zároveň nechci bránit současné praktiky ESHe), ale on si to jméno taky musel nejdřív na něčem postavit
EDIT: ono je klidně možné že si za práci vezme 6t, při 500 za hodinu to zas tolik hodin neni, když bude počítat všechen čas co tomu věnuje
P.S. hraju na to už 6 hodin, zvuk je absolutně dokonalej, takže co se kvality práce týče, nemůžu než se poklonit ! Ono je o Fairhaislovi známo, že opravdu šteluje a zkouší, není to jen "měnič" a to můžu teď potvrdit. Je sice divný, že na hlavě za 60 tisíc je toho tolik k vylepšování, ale evidentně ano...
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
me to cely prijde absurdni. ale jak pisou ostatni, kdyz uz chci nechat nejak "vylepsovat" jakejkoliv zesak, tak se predem dohodnu co presne se tam bude delat a za kolik. za vycisteni, prelampovani a naladeni biasu (to zrejme bylo to diskutovane "spatne nastaveni z vyroby" - otazka je, jestli by to nestacilo udelat u stavajicich flasek) mi teda prijde 11k vcetne prace jako fakt masakr. ale nevim jak presne jste byli dohodnuti, takze dale to hodnotit nebudu 
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
já neřikam že je to moc peněz, a sám vim že toho času to zabere dost, ale pokud jste se domluvili na přelampování a vyčištění, očekával bych že když to bude mít hotové, spojíte se, že tohle už je hotové za tolik a tolik, on řekne že by udělal nějaký změny aby to hrálo líp, tak se domluvíte jestli jo nebo ne a kolik to bude stát, ne udělat věci za další 4-5t a vrazit ti to pak jako hotovou věcmarw píše: ...
Stanley určitě nad tím strávil cca 15 - 20 hodin. Normálně si bere 600/h, takže vůbec netvrdim, že cena za to co udělal je vysoká. Spor je v tom, že jsem si to neobjednal![]()
P.S. hraju na to už 6 hodin, zvuk je absolutně dokonalej, takže co se kvality práce týče, nemůžu než se poklonit ! Ono je o Fairhaislovi známo, že opravdu šteluje a zkouší, není to jen "měnič" a to můžu teď potvrdit. Je sice divný, že na hlavě za 60 tisíc je toho tolik k vylepšování, ale evidentně ano...
St.Anley Tube Amps
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
když si vezmu, že za přelampování 50W hlavy to je do 2.500,- i s prací, a to si člověk bechá vyměnit nějakou preampovku pro lepší pocit, tak mě to příjde prostě moc. To mi příjde jako běžná praxe autoservisů, kdy ti mění kolikrát zbytečné díly, jenom aby se napakovali. Jasně, že si nakonec řekněš, že to hraje líp, ale aby jsi za to zaplatiil 50% ceny aparátu na bazaru, to bych si nedokázal přestavit.
400 dolarů stojí set s koncovýmí Winged C, což jsou dost drahé lampy, pro Mesu Roadking. To je 4x6L6, 2xEL34, 6x12ax7 a 1x 5U4GB.
2Stanley : pokud se člověk v tom byznysu pohybuje tolik let, tak to zase tolik času nezabere. Není problém to udělat na počkání...
400 dolarů stojí set s koncovýmí Winged C, což jsou dost drahé lampy, pro Mesu Roadking. To je 4x6L6, 2xEL34, 6x12ax7 a 1x 5U4GB.
2Stanley : pokud se člověk v tom byznysu pohybuje tolik let, tak to zase tolik času nezabere. Není problém to udělat na počkání...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
já myslel to ladění - pokud teda nejsou zkušenosti s přesně tím typem zesilovače, vem si to - vyměníš součástku, nažhavit, zahrát si, špatný tak jinou hodnotu a tak pořád dokola...bubucci píše: 2Stanley : pokud se člověk v tom byznysu pohybuje tolik let, tak to zase tolik času nezabere. Není problém to udělat na počkání...
St.Anley Tube Amps
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
to jo, ale tam je otázka, jestli něco takového proběhlo. Pokud někoho nezajímá, co všechno tam byly provedeno a proč platí, kolik platí, tak je to jeho věc. Otázku tisícikoruny bych neřešil....ale co, moje peníze to nejsouStanley06 píše:já myslel to ladění - pokud teda nejsou zkušenosti s přesně tím typem zesilovače, vem si to - vyměníš součástku, nažhavit, zahrát si, špatný tak jinou hodnotu a tak pořád dokola...bubucci píše: 2Stanley : pokud se člověk v tom byznysu pohybuje tolik let, tak to zase tolik času nezabere. Není problém to udělat na počkání...
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
porad nechapu co presne mu tam udelal? vymenil koncovy lampy - ok, nastavil bias- ok, vymenil snad premapovky .. ok ... ale bez souhlasu drbat do elektroniky? vis uz aspon presne co ti tam udelal za zasahy?
JJ drbal do elektroniky, nejsem elektrotechnik tak těžko k tomu řeknu víc. Prakticky to je tak, jak vysvětloval stanlay - vyměnil např. tišťák - šup hraje to líp ? ne....tak jedu dál...mimochodem je to 100W hlava, ne pade jak tu někdo psal. Jak opakuju, zvuk je opravdu konkrétnější a je to sakra znát, takže se evidentně drbal správným směrempigdestroyer píše:porad nechapu co presne mu tam udelal? vymenil koncovy lampy - ok, nastavil bias- ok, vymenil snad premapovky .. ok ... ale bez souhlasu drbat do elektroniky? vis uz aspon presne co ti tam udelal za zasahy?
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
mimo nedomluvene ceny mi na tom porad smrdi i to, ze ti vlastne nerekl/nenapsal co vsechno na tom presne udelal. potom tedy nevim, jestli neplaceni cele castky je uplne nejlepsi reseni, asi bych s nim o tom jeste licitoval.
Minimálně ti taky zenhodnotil zesilovač pro případ dalšího prodeje. Sice to může hrát líp, ale za upravovaný zesilovač nikdo nedá plnou cenu.
Tož já se ho poptám. Nejde o to, že by mi nechtěl říct co dělal, ale spíš já tomu tak nerozumim, že když mi řekne vyměnil jsem T687 za P789, tak vim hovnajsKinx píše:mimo nedomluvene ceny mi na tom porad smrdi i to, ze ti vlastne nerekl/nenapsal co vsechno na tom presne udelal. potom tedy nevim, jestli neplaceni cele castky je uplne nejlepsi reseni, asi bych s nim o tom jeste licitoval.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Mno morálka stranou, těžko budu někomu říkat při prodeji, že do něj někdo sáhnul....myslim, že každého zajímá hlavně zvuk co z toho leze, než jak si k tomu došelLatam píše:Minimálně ti taky zenhodnotil zesilovač pro případ dalšího prodeje. Sice to může hrát líp, ale za upravovaný zesilovač nikdo nedá plnou cenu.
Nechám si od něj napsat přesně co za úpravy provedl. Já si nemyslim, že by to celé rozkrájel a složil znovu, neumím stavět palice, takže nevim jestli to funguje tak, že vymění někde jednu součástku a změní se zvuk jako takovej, víc basu, víc středu....je to stavebnice ? Hodně se přece šachuje i s lampama kvůli zvuku, hlavně s V1. Jak psal stanley, asi není problém u toho pak trávit spoustu hodin, když se ladí na výbornou....podle mě to zase taková legrace na hodinku nebude.
FRAMUS COBRA
MESA
PRS MIRA
MESA
PRS MIRA
Jen sem ještě napíšu zkušenost s panem Horkým. Když mě v jednom mém 2x6V6 kombu odešla jedna z koncových elek a jeden odpor uvnitř aparátu šel proto do ruda, tak jsem se rozhodl pana Horkého navštívit. Kontrolu aparátu mě udělal bez nějakého velkého objednání a na počkání. Proměřil celý aparát, dal jiný konec a ještě jsme spolu vyzkoušeli cca 6 různých preampovek a rectifier lamp. Co jsem zaplatil? Za preampovku a koncovky jsem zaplatil to, co bych platil v obchodě, za proměření, seřízení aparátu a zkoušení lamp si chtěl vzít myslím 3 stovky (dal jsem mu samozřejmě víc). Tož tak.
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
podobné zkušenosti by mohl napsat skoro každý, kdo někdy za Pavlem byl. Nechtěl jsem tu rozpoutat nějaký flame o tom, kdo je lepší na opravu aparátu, ale spíš poukázat na to, za kolik se dá podobná akce provést.qwer píše:Jen sem ještě napíšu zkušenost s panem Horkým. Když mě v jednom mém 2x6V6 kombu odešla jedna z koncových elek a jeden odpor uvnitř aparátu šel proto do ruda, tak jsem se rozhodl pana Horkého navštívit. Kontrolu aparátu mě udělal bez nějakého velkého objednání a na počkání. Proměřil celý aparát, dal jiný konec a ještě jsme spolu vyzkoušeli cca 6 různých preampovek a rectifier lamp. Co jsem zaplatil? Za preampovku a koncovky jsem zaplatil to, co bych platil v obchodě, za proměření, seřízení aparátu a zkoušení lamp si chtěl vzít myslím 3 stovky (dal jsem mu samozřejmě víc). Tož tak.