Přechody akordů

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
pehve

Příspěvek od pehve »

do kila C se prázdná spodní E v basové figuře moc nehodí, musíš zahrát na 3. ton G ale tohle spíš poznáš v rozkladu
já používám v C bass figuru (4/4):
ton C - první doba -A/3
E - druhá doba - D/2
G - třetí doba -E/3
E - čtvrtá doba - D/2
druhá a čtvrtá jako přiznávky nejsou zas tak důležitý, tohle je spíš pro prsťáky a taky záleží jak to chceš mít košatý a jaký nástroje hrají s tebou ale první a třetí je jasná - střídat C a G pokud tedy nevalíš jenom rovnej beglajt a basy tě nezajímají protože na to máš lidi :D tam se ten ton E ztratí protože do kila C patří

impact to střídání akordů vystihl přesně...časem tak "zlenivíš" že budeš posunovat jen ty prsty co jsou jinak a ostatní necháš ležet na strunách...to je vlastně začátek určité vyhranosti kdy můžeš díky ležícím prstům zapasovat různý efektní průchody a skluzy a tim si budovat vlastní styl
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Nesst píše: Impact: To z E na F je blbej příklad pač stačí jenom posunout celou ruku a akorát položit ukazovák. Takže tvar ti zůstává stejnej :wink:
No záleží jak to držíš, pokud u E máš volnej malík a barre držíš standartně, tak musíš přesunout prsty.
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
fisermi1

Příspěvek od fisermi1 »

loquito píše:jo sorry omlouvám se,blbě jsem to napsal ... samozřejmě jsem myslel nejtlustší strunu hluboké E....prostě při prstokladu Cdur se drží H,D,A struny a prostě jestli to nevadí že tam zní k tomu hluboké E protože se mi to někdy stane že se netrefím přesně trsátkem pod strunu hluboké E
E by se hrát neměla ale můžeš tam dát to G (3.pražec). ALE VE VÝSLEDKU JE TO ÚPLNĚ JEDNO většinou:-))))) Hlavně se to uč chytat:-))
FenderStrat

Re: Přechody akordů

Příspěvek od FenderStrat »

Čau nenašel by se tady někdo, kdo by mě napsal akordy (jak jdou po sobě) v téhle ''beatlsácké'' klasice: http://www.youtube.com/watch?v=JQZoKiX7ql4
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Přechody akordů

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“