pořídil jsem si ke svému "příručnímu" AKAI kontroléru ještě tento skvělý kontrolér od Korgu, všude velice doporučovaný. Jak už můžete zjistit, dle názvu se jedná o druhou sérii. S Cubase mi spolupracuje výborně (Ableton jsem zatím nezkoušel), namapovat jde na něj prakticky cokoliv, co se týče transportu, záložek a jednotlivých faderů a knobů.

Problémy s mapováním ale mám v FL Studiu (zakoupeném, žádný crack). Nastavení faderů a knobů je samozřejmě jednoduché (klasicky přes kontext. nabídku, volba Link to controller), avšak pokud zabrousím trochu hlouběji, zde již narazím. Transport samozřejmě takto napamovat nejde a o dalších funkcích nemluvě. Když jsem v MIDI nastavení vybral z nabídky presetů kontrolerů přímo Korg nanoKontrol (ano, pouze první série), transport již fungoval, ale naprosto na jiných tlačítkách, např. při zmáčknutí Record buttonu se spustil projekt, Cycle mi zase umožnilo projekt zastavit, pattern se dal změnit kliknutím na Solo. To je samozřejmě nesmysl a není to moc uživatelsky přívětivé. Je tedy fakt, že rozdíl mezi jednotlivými sériemi Korgu je zřejmý.
Zkrátka - potřeboval bych, prosím poradit, jak nejlépe kompletně a hlavně správně napamovat můj Korg nanoKontrol2 s FL Studio 10. Nebo existuje nějaká možnost někde sehnat již hotový preset pro nanoKontrol2, aby stačilo pouze vybrat z nabídky a mohl si pak už jen manuálně mapovat jednotlivé fadery a knoby? Z internetových videí nejsem zas tak moc chytřejší.
Dík za pomoc, určitě to pomůže i ostatním. A kdo si chce tuhle věcičku pořídit, samozřejmě doporučuji, prima věc k DAW programům.