Nahrávání se sluchátkama
Pravidla fóra
-
marketka152
Nahrávání se sluchátkama
Zdravím,
chci se zeptat a doufám, že mi zde někdo poradí.
Chtěl bych nahrávat svůj zpěv do počítače, ale je v tom jedno ale.
Když zpívám přes mikrofon do repráků a slyším se tedy více než když zpívám bez mikrofonu tak mi přijde, že je zpěv kvalitnější.
Proto mě napadlo, jestli by bylo možné zpívat do mikrofonu, který je připojen do počítače, k počítači by byli připojeny sluchátka, kde bych se slyšel jako z repráků v reálném čase a zpěv by byl zároveň nahráván do počítače pouze z mikrofonu a nebyl by znehodnocen ozvěnou z repráků jelikož bych měl sluchátka.
Je todle možné uskutečnit s pomocí nějakého softwaru, který by zároveň nebyl moc složitý?
Moc děkuji za odpověď.
chci se zeptat a doufám, že mi zde někdo poradí.
Chtěl bych nahrávat svůj zpěv do počítače, ale je v tom jedno ale.
Když zpívám přes mikrofon do repráků a slyším se tedy více než když zpívám bez mikrofonu tak mi přijde, že je zpěv kvalitnější.
Proto mě napadlo, jestli by bylo možné zpívat do mikrofonu, který je připojen do počítače, k počítači by byli připojeny sluchátka, kde bych se slyšel jako z repráků v reálném čase a zpěv by byl zároveň nahráván do počítače pouze z mikrofonu a nebyl by znehodnocen ozvěnou z repráků jelikož bych měl sluchátka.
Je todle možné uskutečnit s pomocí nějakého softwaru, který by zároveň nebyl moc složitý?
Moc děkuji za odpověď.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Nahrávání se sluchátkama
Samozřejmě, tohle je základní funkcí jakéhokoli nahrávacího software (DAW - například Audacity, Reaper, Cubase...), jen je třeba správně nastavit vstupní a výstupní zařízení.
Zcela optimálním řešením by samozřejmě bylo použití zvukové karty s přímým monitoringem, tedy s monitoringem ještě předtím, než signál docestuje do počítače. Což zvládají i ty nejzákladnější externí audio interface.
Zcela optimálním řešením by samozřejmě bylo použití zvukové karty s přímým monitoringem, tedy s monitoringem ještě předtím, než signál docestuje do počítače. Což zvládají i ty nejzákladnější externí audio interface.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Viz Nero.
Zmíním ještě alternativní variantu - zpívat na mikrofon před reproduktory (a nemonitorovat mikrofon). Je to přirozenější pro některé zpěváky nemít na uších sluchátka a slyšet sebe i podklad přirozeně = lepší intonace. Ale to je na osobních preferencích.
Zmíním ještě alternativní variantu - zpívat na mikrofon před reproduktory (a nemonitorovat mikrofon). Je to přirozenější pro některé zpěváky nemít na uších sluchátka a slyšet sebe i podklad přirozeně = lepší intonace. Ale to je na osobních preferencích.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Nero
- Rádce
Akorát tím riskuješ, že podklad z repráků se ti dostane do nahrávky mikrofonu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
záleží na charakteristice, na umístění a třeba na triku s fázíNero píše:Akorát tím riskuješ, že podklad z repráků se ti dostane do nahrávky mikrofonu.
Ale jak jsem psal, jen to uvádím jako možnou alternativu k vyzkoušení, nic víc.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Tady se přidám, že když jsem nahrával kámošovu kapelu, bubeník nebyl schopný zahrát bez kytary jen podle kliku, tak jsme vedle něj postavili kombo a kytarista mu do toho hrál. Přeslech z komba trochu byl hlavně v OverHeadech, ale protože to kytarista zahrál slušně, tak to nebylo na škodu a fungovalo to dobře jako zmíněný room mic. AspoŇ jsem potom nepotřeboval tolik reverbupupack píše:záleží na charakteristice, na umístění a třeba na triku s fázíNero píše:Akorát tím riskuješ, že podklad z repráků se ti dostane do nahrávky mikrofonu.ty přeslechy můžou být minimální a navíc nemusí být ani na škodu - ba naopak můžou fungovat jako glue zpěvu a podkladu (v podstatě room mic - ale to záleží na místnosti jako u všeho..) Navíc existuje gate a eq filtry.
Ale jak jsem psal, jen to uvádím jako možnou alternativu k vyzkoušení, nic víc.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
-
marketka152
Mockrát děkuji za rady.
Stáhnul jsem si teda Audacity 2.0.
Chci se ještě zeptat, kde najdu onu funkci aby ze sluchátek vycházel při nahrávání nejen hudební podklad ale i zpěv.
Byl bych Vám moc vděčný za radu.
Předem díky.
Stáhnul jsem si teda Audacity 2.0.
Chci se ještě zeptat, kde najdu onu funkci aby ze sluchátek vycházel při nahrávání nejen hudební podklad ale i zpěv.
Byl bych Vám moc vděčný za radu.
Předem díky.
Myslim, ze Audacity takovou funkci nema (a stejne by asi kvuli zpozdeni byla k nicemu), musis si to nastavit v ovladacim panelu zvuku (v prehravani, ve vlastnostech vychoziho zarizeni, v tabu urovne). Jakou mas verzi systemu?
Naposledy upravil(a) Paris dne 19.12.2012 13:08, celkem upraveno 1 x.
-
marketka152
Verze zvukového ovladače: 6.0.1.5948
DirectX 11.0
Zvukový kodek ALC29
Windows 7
Nevím co přesně myslíš, doufám že některou z výše uvedených informací
DirectX 11.0
Zvukový kodek ALC29
Windows 7
Nevím co přesně myslíš, doufám že některou z výše uvedených informací
edited
Naposledy upravil(a) Paris dne 19.12.2012 13:07, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Má... V nastavení je něco jako "play-trough during recording" či tak něco.Paris píše:Myslim, ze Audacity takovou funkci nema (a stejne by asi kvuli zpozdeni byla k nicemu), musis si to nastavit v ovladacim panelu zvuku. Jakou mas verzi systemu?
PetrPeter 1975 - 2008
Nero: A jo! Vidis to ... diky.
Mark: Je to v Audacity v: Upravy -> Preferences (CTRL-P) -> Nahravani -> Software Playthrough
Takze bud to nastavis tady, nebo (jestli to bude mit moc velky zpozdeni) v tom ovladacim panelu zvuku.
(A jestli to bude mit zpozdeni v obou pripadech, tak zkusime vymyslet neco jinyho...)
Mark: Je to v Audacity v: Upravy -> Preferences (CTRL-P) -> Nahravani -> Software Playthrough
Takze bud to nastavis tady, nebo (jestli to bude mit moc velky zpozdeni) v tom ovladacim panelu zvuku.
(A jestli to bude mit zpozdeni v obou pripadech, tak zkusime vymyslet neco jinyho...)
-
92ChazzyChazz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie
Zdravim, chci se zeptat na řešení podobného problému při nahrávání zpěvu. Co se týče vybavení a zapojení: používám audacity, kde pouštím instrumentální verzi a do toho nahrávám zpěv. výstup z PC jde do mixu, kde je napojen mikrofon a sluchátka. Ve sluchátkách slyším sebe i instrumentálku v reálném čase. Což mi vyhovuje, ale když pak nahrávám výstup z mixu, tak to nahrává i zpěv, i instrumentálku do jedné stopy. Jde nějak aby nahrával buď do dvou stop nebo jen zpěv, ale ve sluchátkách abych slyšel obojí? Snad jsem napsal dost. Případně dopíšu jak přesně to mám všechno v mixu zapojený. Díky za rady
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
To mas asi do mixu zapojeny spatne. Co mas presne za mix? (Obecne bys to (vystup ze zvukovky) mel mit zapojeny do prislusneho vstupu (TAPE IN, REC IN, TAPE RETURN (muze se to jmenovat ruzne)), aby se ti to nemichalo do vystupu, a do poslechu to dostat prislusnym tlacitkem/potakem.)
-
92ChazzyChazz
Mám Behringer Xenyx 802Paris píše:To mas asi do mixu zapojeny spatne. Co mas presne za mix? (Obecne bys to (vystup ze zvukovky) mel mit zapojeny do prislusneho vstupu (TAPE IN, REC IN, TAPE RETURN (muze se to jmenovat ruzne)), aby se ti to nemichalo do vystupu, a do poslechu to dostat prislusnym tlacitkem/potakem.)
http://www.soundhouse.co.jp/shop/prod_i ... x802_l.jpg
výstup z PC mám v CD/TAPE input. Aby to bylo ve sluchátkách slyšet, musim zmáčknout to tlačítko CD/TAPE TO MIX. Zkoušel jsem nahrávat i z CD/TAPE output i z MAIN OUT... jediný co jsem vyřešil je že jsem do inputu dal jen jeden konektor, takže to do mixu šlo mono a nahrával mono druhou stranu... (input L a output R) ... ale to jsem ve sluchátkách slyšel zpěv v obou sluchátkách a instrumentálku jen v jednom a celkově to nebylo uplně to co bych si představoval...
když na to koukám, vyřeší něco když dám nahrávání z CTRL ROOM OUT a ne z MAIN OUT?
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"
Ne. Obracene to udelej.92ChazzyChazz píše:když na to koukám, vyřeší něco když dám nahrávání z CTRL ROOM OUT a ne z MAIN OUT?
Nemusis, staci zmacknout CD/TAPE TO CTRL.92ChazzyChazz píše:musim zmáčknout to tlačítko CD/TAPE TO MIX
Na PHONES a CTRL ROOM OUT pak budes mit poslech, a nahravat budes normalne z CD/TAPE OUT nebo MAIN OUT.
-
92ChazzyChazz
tak když jsem to udělal takhle, ve sluchátkách jsem měl instrumentálku, nahrávalo to jen zpěv, ale zase jsem neslyšel zpěv ve sluchátkách, ten mikrofon mi nešel vůbec do sluchátek, ať jsem točil hlasitostí i gainem u kanálu toho mikrofonu jak jsem chtěl, tak nicNemusis, staci zmacknout CD/TAPE TO CTRL.
Na PHONES a CTRL ROOM OUT pak budes mit poslech, a nahravat budes normalne z CD/TAPE OUT nebo MAIN OUT.
Aha, takze CD/TAPE TO CTRL je jen prepinac (
) ... ale muzes mikrofon si muzes poslat zpet do poslechu (z pocitace) v nastaveni zvukovky (co mas za system? XP? W7?) - normalne si ho namichas (ten vstup z mixu) v nastaveni vystupu pocitace, co mas pichnutej do mixu. (Snad sem to nezamotal, kdyztak to jeste doladime...)
-
92ChazzyChazz
no, trošku se v tom ztrácim, ale když mi to přesněji popíšeš, možná to zmáknu =D mám W7Paris píše:Aha, takze CD/TAPE TO CTRL je jen prepinac () ... ale muzes mikrofon si muzes poslat zpet do poslechu (z pocitace) v nastaveni zvukovky (co mas za system? XP? W7?) - normalne si ho namichas (ten vstup z mixu) v nastaveni vystupu pocitace, co mas pichnutej do mixu. (Snad sem to nezamotal, kdyztak to jeste doladime...)
Tak to zapoj tak, jak jsem psal puvodne.
Pak vlez do nastaveni zvukovky (mam anglicky system, ale snad nebude problem si odvodit cesky nazvy) do PLAYBACK DEVICES. Vystup do mixu budes mit asi na SPEAKERS, klikni na tu polozku a dej si u ni PROPERTIES (cesky to bude asi "Vlastnosti"), druhy tab se jmenuje LEVELS (cesky asi "Urovne") a tam vytahni hlasitost u LINE IN (asi LINE IN, zalezi na tom, do jakyho vstupu mas pichnutej mix). To je cely, takhle by to melo chodit.
Edit: o nejakych dalsich problemech jsem kdyztak psal tady: studio-a-recording/vhodny-operacni-syst ... ml#p574449
Pak vlez do nastaveni zvukovky (mam anglicky system, ale snad nebude problem si odvodit cesky nazvy) do PLAYBACK DEVICES. Vystup do mixu budes mit asi na SPEAKERS, klikni na tu polozku a dej si u ni PROPERTIES (cesky to bude asi "Vlastnosti"), druhy tab se jmenuje LEVELS (cesky asi "Urovne") a tam vytahni hlasitost u LINE IN (asi LINE IN, zalezi na tom, do jakyho vstupu mas pichnutej mix). To je cely, takhle by to melo chodit.
Edit: o nejakych dalsich problemech jsem kdyztak psal tady: studio-a-recording/vhodny-operacni-syst ... ml#p574449