Nahrávání se sluchátkama

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Re: Nahrávání se sluchátkama

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

Paris píše:Tak to zapoj tak, jak jsem psal puvodne.

Pak vlez do nastaveni zvukovky (mam anglicky system, ale snad nebude problem si odvodit cesky nazvy) do PLAYBACK DEVICES. Vystup do mixu budes mit asi na SPEAKERS, klikni na tu polozku a dej si u ni PROPERTIES (cesky to bude asi "Vlastnosti"), druhy tab se jmenuje LEVELS (cesky asi "Urovne") a tam vytahni hlasitost u LINE IN (asi LINE IN, zalezi na tom, do jakyho vstupu mas pichnutej mix). To je cely, takhle by to melo chodit.

Edit: o nejakych dalsich problemech jsem kdyztak psal tady: studio-a-recording/vhodny-operacni-syst ... ml#p574449
Tak to jsem se sice slyšel, ale zpěv měl cestu mikrofon->mix->PC->mix->sluchátka, tak to mělo maličký zpoždění, což se nehodí :D zkusim to nějak vymyslet ještě jen z toho zapojení v mixu... pročtu to cos psal dál a uvidim jestli mi něco pomůže... každopádně díky za každou radu =)
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

No ... jeste bys mohl mikrofon nahravat z FX SEND (na savli u mikrofonu vytocis potak FX, u ostatnich vstupu FX nechas na nule) s tim, ze to prepnes tak, jak si to puvodne prepinal ty (TAPE TO MIX) ... ale je to takovy trochu nesikovny, no.

(Nakonec se jeste nabizi hardwarova uprava toho mixu (aby neodepinal MAIN do CTRL/PHONES, kdyz primacknes TAPE TO CTRL), ale to je takovy krajni reseni.)

Ale treba te (nebo nekoho) napadne jeste neco, co me ted nenapada...
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

možná by i stálo za úvahu prodat Behringera a pořídit externí zvukovku pro recording která má sluchátkový výstup/monitoring. Vyřešilo by to odposlech i kvalitu záznamu.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
92ChazzyChazz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/mattie

Příspěvek od 92ChazzyChazz »

pupack píše:možná by i stálo za úvahu prodat Behringera a pořídit externí zvukovku pro recording která má sluchátkový výstup/monitoring. Vyřešilo by to odposlech i kvalitu záznamu.

Jo, o tom jsem taky premejslel poridit externi zvukovku...vyresi to ten problem?
Ibanez ART 120, Jolana Diamant -> Proel cable-> Marshall JCM 2000 TSL 60-> Monster cable-> Marshall 4x12"

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% of us you still listen to real music!
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Pokud bude mit hardwarovy monitoring, tak ano.

A krome toho nahravani pres FX SEND, by jeste stalo za to vyzkouset jine ovladace (od vyrobce cipu nebo zakladni desku) k te stavajici zvukovce - to by (mozna) mohlo pomoct s tim zpozdenim. Nemuzu to tvrdit na 100% (nemeril jsem to predtim a potom), ale myslim, ze v mem pripade to pomohlo.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“