Volejte administrátora

Máte nápad na zlepšení? Sem s ním!
Odpovědět
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Re: Volejte administrátora

Příspěvek od pigdestroyer »

ahoj, pořád je tady stejný problém - a kolikrát mě reakce některých moderátorů a jejich nohsledů mrzí - jedná se o to, že když se tady objeví nováček, a potřebuje vyřešit nějaký problém, tak založí nové téma, protože pochopitelně neví, jak to na fóru chodí a - ruku na srdce - i přes veškerou snahu není úplně od začátku jasné, jak by se mělo postupovat. a onen nebožák, který se sotva přihlásí, dostane hned z kraje často velmi nevybíravě zmrdaný od nafoukaných mazáků /kteří ale byli na tom ze začátku úplně stejně/, že dal příspěvek do blbé sekce, že už jich je tady milión a podobně. Myslím, že dost lidí, kteří by mohli být v budoucnu přínosem pro fórum může odradit či znechutit.
a tak mám návrh - co takhle při např. při prvních deseti přihlášeních zavést nějaký tutorial mód, kde budou mít nováčci buď nějaký úvod, kde se seznámí se strukturou fóra a pravidly JAK a KAM vložit dotaz a co nejprve udělat /hledat..atd/. prostě úplně polopaticky, např jen obrázky, nebo pro ně zezačátku graficky třeba šipkama znázornit kde začít -> ať každý nově příchozí nedopadá stejně - "na toto téma je tady už deset threadů :roll: " "OMG používej hledat :roll: " "zde lock :roll: " "za chvíli ti to tady zavřou" .. atd.
pokud už něco takového funguje, sorry.
ale myslím že drobný tutorial by fakt nebyl na škodu, přece jen chvíli trvá než se člověk rozkouká.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak pokud jde o úpravy fóra, tak jsme docela dost limitovaní a druhá věc je, že i sebelepší tutoriál ti nezaručí, že si ho někdo přečte a bude se jím řídit.

Jinak tě chápu. Ale někde ta hranice být musí. Co dělat s člověkem, který není schopný strávit 5 minut s googlem nebo vyhledáváním na fóru a přitom něco chce? :)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

no já se kódováním už nezaobírám leta, ale nemyslím, že by byl takový problém prostě na prvních deset příhlášení ke kolonce "hledat" prdnout nějaký div s absolutní pozicí, s popiskou např. "než založíš nové téma, vyzkoušej tohle, spousta věcí se tady již rešila". nehledě na to, že stávající layout je dost ošklivý, a kolonka hledat je řádně utopená v "grafice".. nebo prostě po prvním příhlášení přesměrovat nejprve na dejme tomu třístránkový proklikávací tutorial, než tě to pustí na fórum samotné.. myslím, že nějak ošetřit by to šlo, ať se pořad ty první příspěvky dokola nepřesouvají a pořád se nenadává atd.. však víš o co mi jde. tady jsou na to už všichni alergičtí, je to pořád dokola. někdo přijde, dostane vynadaný že je debil, že nechápe pravidla fóra po 15ti vteřinách tady, je tak možná rád, že vypotí první téma.. pak už sem třeba nemusí přijít, řekne si, je to tam samej namyšlenej k****, seru na ně. zkuste to aspoň tam nahoře probrat :)
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

To by nebyl, kdyby tu někdo měl přístup ke kódu...
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

mi nechtějte tvrdit, že takovouhle kravinu - přesměrování po prvním příhlášení nezvládnete vyhádat na programátorech :) jestli to bude takovy problém, hodím někde na free server ten tutoriál o dvou třech stranách z nichž poslední tě pustí poučeného na fórum a vy pak těm lenochům pošlete jen link ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pigdestroyer píše: a tak mám návrh - co takhle při např. při prvních deseti přihlášeních zavést nějaký tutorial mód, kde budou mít nováčci buď nějaký úvod, kde se seznámí se strukturou fóra a pravidly JAK a KAM vložit dotaz a co nejprve udělat /hledat..atd/. prostě úplně polopaticky, např jen obrázky, nebo pro ně zezačátku graficky třeba šipkama znázornit kde začít -> ať každý nově příchozí nedopadá stejně
Každý nový uživatel dostává automaticky SZ s odkazy na nejzákladnější thready (pravidla, FAQ články, seznamy užitečných threadů). Pokud by byl ochotný si je přečíst, věřím tomu, že dostane dost informací k tomu, aby zde byl schopný fungovat. Však taky část nováčků toho schopná je.

"Kódování" problém je, protože nikdo z nás nemá přístup do pařičných souborů. Grafika / layout je prostě phpBB, s tím se nic moc dělat nedá.

Další věcí je to, že spousta těch reakcí moderátorů, které jsou možná vnímatelné jako ostřejší, směřuje na uživatele, kteří tu už nějaký ten týden nebo měsíc jsou a stejně nejsou schopni fungovat podle pravidel a zvyklostí.

Všeobecně se mi zdá, že největší zádrhel je v tom, že velká část nováčků si myslí, že sem přijdou, ani se nerozkoukají (o googlu nebo wiki nemluvě), prdnou do první sekce nový thread s názvem typu "potrebuju pomozt", zeptají se, jaká je nejlepší kytara za 3k na metal a čekají, že jim na zlatém podnosu přineseme všechny potřebné informace a ještě se omluvíme, že nám to trvá dlouho. Nevím, jak velkou část fóra a jak často sleduješ, ale z mého úhlu pohledu to tak opravdu často vypadá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
_José

Příspěvek od _José »

Pardon, mám takový problém. Nefunguje mi textový editor mimo rychlé odpovědi. Zkoušeno na Chrome, Opeře, IE, Maxthonu. Zkoušel jsem to řešit založením nového profilu, ale ani to nepomohlo. Nenapadá tě co s tím?
Jsem José. Původní profil již nefunguje.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jak se projevuje to, že nefunguje textový editor?
To je důvodem nefungování předchozího profilu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

José - tvůj starý účet byl z nějakého důvodu deaktivovaný. Neměnil sis náhodou mail a nedal tam neexistující nebo tak něco? Každopádně jsem ho reaktivoval a měl by normálně fungovat.

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Nero píše:
pigdestroyer píše: a tak mám návrh - co takhle při např. při prvních deseti přihlášeních zavést nějaký tutorial mód, kde budou mít nováčci buď nějaký úvod, kde se seznámí se strukturou fóra a pravidly JAK a KAM vložit dotaz a co nejprve udělat /hledat..atd/. prostě úplně polopaticky, např jen obrázky, nebo pro ně zezačátku graficky třeba šipkama znázornit kde začít -> ať každý nově příchozí nedopadá stejně
Každý nový uživatel dostává automaticky SZ s odkazy na nejzákladnější thready (pravidla, FAQ články, seznamy užitečných threadů). Pokud by byl ochotný si je přečíst, věřím tomu, že dostane dost informací k tomu, aby zde byl schopný fungovat. Však taky část nováčků toho schopná je.

"Kódování" problém je, protože nikdo z nás nemá přístup do pařičných souborů. Grafika / layout je prostě phpBB, s tím se nic moc dělat nedá.

Další věcí je to, že spousta těch reakcí moderátorů, které jsou možná vnímatelné jako ostřejší, směřuje na uživatele, kteří tu už nějaký ten týden nebo měsíc jsou a stejně nejsou schopni fungovat podle pravidel a zvyklostí.

Všeobecně se mi zdá, že největší zádrhel je v tom, že velká část nováčků si myslí, že sem přijdou, ani se nerozkoukají (o googlu nebo wiki nemluvě), prdnou do první sekce nový thread s názvem typu "potrebuju pomozt", zeptají se, jaká je nejlepší kytara za 3k na metal a čekají, že jim na zlatém podnosu přineseme všechny potřebné informace a ještě se omluvíme, že nám to trvá dlouho. Nevím, jak velkou část fóra a jak často sleduješ, ale z mého úhlu pohledu to tak opravdu často vypadá.
no já bych se spíš zastal těch nováčků. prostě jim přijde všechno složité, tak prostě udělají první věc, která je napadne - kytara do 150,- na metal - SZ/úvodní email nikdo nikdy nečte, tys někdy
četl např. první mail od gmailu?? pochybuju.. a pokud jo, tak ses asi hodně nudil. nemyslím to zle, prostě jako všude chvíli trvá než se zorientuješ. a taková blbost jako to prvotní přesměrování by určitě věci velmi napomohla.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Když vidím, jak jsou ty děcka dneska děsně líný už jen tu otázku slušně napsat, tak mi nedá než souhlasit s Nerem. A to se netýká jen fóra, je to jako epidemie.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Bummer píše:Když vidím, jak jsou ty děcka dneska děsně líný už jen tu otázku slušně napsat, tak mi nedá než souhlasit s Nerem. A to se netýká jen fóra, je to jako epidemie.
k***a když vidím jak ty děcka dnes nejsou schopný empatie :) .. no jak myslíte. škoda.
_José

Příspěvek od _José »

No, když odešlu zprávu normálně skrz editor, objeví se nové okno editoru, prázdné, a odpověď ani SZ není odeslána. To je také důvod proč to řeším zde. Zkoušel jsem jestli to není jen chyba v profilu, tak jsem založil nový, ovšem problém přetrvává nezávisle na profilu..
Chyba asi bude na mé straně, jen jsem počítačová lama a vůbec netuším, kde by mohla být..
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Co používáš za prohlížeč?

EDIT: My bad, omlouvám se za zodpovězený dotaz... :oops:
Naposledy upravil(a) Sadam.S dne 11.01.2013 0:07, celkem upraveno 1 x.
_José

Příspěvek od _José »

Standardně Chroma, ale jak jsem psal výše dělá mi to i na opeře, IE, Maxthonu...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

pigdestroyer píše:
Bummer píše:Když vidím, jak jsou ty děcka dneska děsně líný už jen tu otázku slušně napsat, tak mi nedá než souhlasit s Nerem. A to se netýká jen fóra, je to jako epidemie.
k***a když vidím jak ty děcka dnes nejsou schopný empatie :) .. no jak myslíte. škoda.
Náhodou tu máme empatie někdy až moc řekl bych ;-) a ta věta z předchozího příspěvku o "principu čtení úvodních SZ/majlů" nemůže být brána vážně, to jako fakt ne. Tys někdy četl sbírku zákonů? Protože neznalost zákona neomlouvá.... 8)

Úvodní SZ/majly si může dovolit nečíst jen ten, komu přijdou zbytečné z titulu, že mu nic nového nepřinesou. Obvykle něco vysvětlují - čili zjednodušují nováčkům to, co je složité. Pokud se tím někdo nechce zatěžovat, vystavuje se dost reálnému nebezpečí, že dostane přes prsty. Ale ať si pak nestěžuje :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ad pigdestroyer:
Ty v jednom příspěvku píšeš, že pokud nelze návod rozumně zabudovat přímo do fóra, tak by šlo udělat externí tutorial a nováčkům poslat odkaz.
Následně píšeš, že úvodní majly a SZ se přece nečtou. Ono v té úvodní zprávě ale něco jako pár nejzákladnějších věcí přece je, tak v čem by se Tvoje myšlenka vlastně lišila?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
MilanT

Příspěvek od MilanT »

pigdestroyer píše:no já bych se spíš zastal těch nováčků. prostě jim přijde všechno složité, tak prostě udělají první věc, která je napadne - kytara do 150,- na metal - SZ/úvodní email nikdo nikdy nečte, tys někdy
četl např. první mail od gmailu?? pochybuju.. a pokud jo, tak ses asi hodně nudil. nemyslím to zle, prostě jako všude chvíli trvá než se zorientuješ. a taková blbost jako to prvotní přesměrování by určitě věci velmi napomohla.
Sice nejsem administrátor, ale přesto si ve vlákně Volejte administrátora dovolím reagovat:

1.
Pokud někam vejdu, tak se musím chovat podle psaných, nepsaných, zažitých a specifických pravidel toho kterého prostředí. To platí pro školu, pracoviště, rodinu, MHD, hospodu, silniční provoz a i pro virtuální prostor internetu.
Pokud se tak nechovám nebo chovat nechci, jsem v nejlepším případě upozorněn na porušení pravidel a je mi doporučeno správné řešení.
Tady na fóru jsme ale v mnoha případech ještě benevolentnější a to tím, že téma (ať už duplicitní nebo v nevhodné sekci) přesuneme nebo sloučíme se starším, duplicitním vláknem.
V případech, kdy je vlákno zamknuto, vždy najdeš důvod zamknutí a přesměrování do správných míst.
V opačném případě by se to zvrhlo v anarchii, která by měla dopad i na ostatní. Věřím, že toto fórum by v tomto případě zaniklo nebo se stalo nepřehledným mementem a ti slušní a pravidel dbající by odešli.

2.
To, že lidé nečtou pravidla a pak se jimi neřídí, je jen a jen jejich problém. Tady je to řešeno uvodní soukromou zprávou od administrátora, kde to rozhodně není nudné čtení a navíc je to přehledné a jasné.
Jako nováček ať už na pracovišti nebo v autoškole absolvuji školení a dokonce z pochopení pravidel skládám zkoušku. To bohužel asi nepůjde v našem případě zařídit. A pokud by to šlo, tak by sem už vůbec nikdo nechodil.

3.
Pravidla tohoto fóra nejsou v prostředí internetu něčím specifická nebo vyjímečná. Chovat se tak musíš na všech fórech. Mě osobně vždy překvapí, když se někdo ptá na snímač v sekci elektrických kytar. Proč?
Když si chci koupit v eshopu snímač, taky ho budu hledat mezi kytarami? Nebo když si chci koupit rohlík a sekanou tak půjdu do drogerie?

4.
Dalším problémem je slušnost. Některý nováček se předem omluví že si není jistý správným umístěním svého dotazu. Některý se omluví později přes SZ. S takovými lidmi se jinak spolupracuje než s těmi, kteří plácnou stokrát omílaný dotaz do špatné sekce a ještě ho zpestří nespisovnou češtinou a mají pocit, že se všichni kvůli nim přetrhnou. A když jim poradíš vhodné jiné téma, tak ti ještě vynadají.
Já osobně nemoderuji dlouho, ale co už jsem dostal hanebných SZ a co jsem se na sebe dozvěděl...
Je mi z toho smutno. Dlužno podotknout, že těch omluvných a děkovných bylo taky pár.

5.
Nejsme placené fórum a všichni jsme zde nezištně (ve smyslu financí) a dobrovolně.
Jsme tu rozděleni do určitých skupin a každá skupina má jiný úkol. Ostatně to vyplývá z jejich názvů a nemá cenu to rozpitvávat: odborníci, rádci, moderátoři...
S tím souvisí ta empatie, která některým chybí. Málokdo se umí vžít do role těch, kteří mají za úkol toto fórum udržovat přehledné, slušné, tématické a v neposlední řadě i v rámci platné legislativy ČR.
Nebo máš pocit, že my se tady nemusíme řídit pravidly a zákony?

A nakonec můj osobní přístup. Než jsem se zaregistroval na tomto fóru, tak jsem půl roku věnoval čtení příspěvků a orientaci. Po zaregistrování jsem zjistil, že se mi otevřelo UG a začalo vše nanovo.
Pokud bych to měl tedy brát z hlediska empatie, tak by se každý nováček měl chovat jako já. To ale nikdo po nikom nechce. Tady se chce jen to nejzákladnější- nejdříve vyhledat informaci (ne nadarmo se říká, že na internetu najdeš všechno) a pak se případně zeptat na správném místě.
Pokecat o autech a ženských můžeme v UG a ne řešit kolik peněz prokouřím ve vlákně o lampových zesilovačích. Což je mimochodem další problém, ale o tom jinde a jindy.
pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Moleek píše:Ad pigdestroyer:
Ty v jednom příspěvku píšeš, že pokud nelze návod rozumně zabudovat přímo do fóra, tak by šlo udělat externí tutorial a nováčkům poslat odkaz.
Následně píšeš, že úvodní majly a SZ se přece nečtou. Ono v té úvodní zprávě ale něco jako pár nejzákladnějších věcí přece je, tak v čem by se Tvoje myšlenka vlastně lišila?
no lišila se v tom, že když ti do schránky dojde mail typu "vítejte na seznamu" tak je mi u prdele, nečtu to, chcu hned používat mail. ale když se někam zaregistruju, a po prvním přihlášení se dostanu nejdřív na tutoriál, který rozhodně může být zpracovaný zajímavou formou a AŽ po prokousání se tutoriálem, kde mi několikrát bude zdůrazněno, že mám nejdřív 10x hledat než zasírat fórum zbytečnýma tématama, se proklikám a dostanu na fórum samotné. jako já nevím že se do mě tak pouštíte, vždyť je to návrh, který by chtěl ulehčit všem.. :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Jo to souhlasím. Šlo mi o tohle:
pigdestroyer píše:mi nechtějte tvrdit, že takovouhle kravinu - přesměrování po prvním příhlášení nezvládnete vyhádat na programátorech :) jestli to bude takovy problém, hodím někde na free server ten tutoriál o dvou třech stranách z nichž poslední tě pustí poučeného na fórum a vy pak těm lenochům pošlete jen link ...
Ta druhá varianta, že by jim přišel link už je právě to, že to stejně nikdo číst nebude, pokud nebude mít jinou volbu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „HudebníFórum.cz“