Problem s krkom
Pravidla fóra
-
blackie.lawless
- Bandzone: mezokain
Problem s krkom
Zdravim clapi, potrebujem radu. Mam gitaru epiphone explorer 84, ked na nej hram vydava zvlastny zvuk pri hre na E(najhrubsia struna), znie to priblizne ako keby som robil SLAP. Vyriesil som to tym ze som narovnal krk. zvuk potom prestal, a vsetko hralo ako ma. robi mi to vzdy ked vymenin struny alebo gitaru necham chvilu bez hrania, pri vymene strun je logicke ze mi krk trochu posunie. no ale na druhej gitare, Jackson kelly, mam krk ulne na krivo este viac ako na epiphone a tento zvuk mi nerobi. Nevete cim to moze byt? strunami, elektronikou resp. prazcami? dost ma to serie lebo skoro stale, kazdy druhy tyzden, musim ladit krk a to sa mi fakt nechce. inak gitarka je fakt super, nexem ju menit lebo mi sedi. dk za nazory.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Problem s krkom
Krk nemá být rovný, ale lehce do luku. Pak to chce mít dobře nastavený dohmat a nemůže to takovéhle problémy dělat. Pokud jsou tedy dobře osazené pražce a žádný nikdy nevyčuhuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
a nedrnčí ti struna o pražce? prípadne by mohla byť chyba ešte v nultom pražci, že ti struna dobre nesedí, pomohlo by jemné prebrúsenie drážky
-
blackie.lawless
Nulty prazec som menil, dal som tam z grafitu(ale ten problem uz bol pred vymenou), takze myslim ze struna sedi dobre.....este som uvazoval na elektronikou, v tom Epi su emg 81-85 ale zapojene nie su ako emg ktore mi prislo a dal som ho do jacksona. na jacksone som zapajal emg uplne v pohode pomocou tych pripacich svoriek, skoro vobec som nepajkoval. ked som pozrel Epi zapojenie vsetko je napajkovane a nie su tam ziadne svorky ako na emg ktore mi prislo.......dohmat mam nastaveny dobre priblizne 3mm-4mm nad 12tym prazcom.....co sa tyka prazcov, myslim ze keby to bolo v nich robi mi to na kazdej strune, ale robi to len E......a ked krk vyrovnam tak zvuk prestane
no tak v elektrike to určite nebude, keď vravíš že to prestane keď pohneš s krkom . . . a na E strune ti to robí aj keď brnkneš naprázdno, alebo v určitých polohách?
- Nero
- Rádce
Jak silné struny máš a jak ladíš?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
blackie.lawless
robi mi to iba naprazdno, ked chytim v inej polohe tak je ok....struny mam 0,10 a ladim klasicka E,a,d,g,h.e
- Nero
- Rádce
Takže ti to to "slapnutí" dělá na prvním pražci? Potom je asi fakt problém v tom pražci nebo v nulťáku.
PetrPeter 1975 - 2008
-
blackie.lawless
Hej, robi to len na prvom prazci, nulty to nebude, co som tam mal predtym to robil aj po zabruseni, skusim trochu poriesit ten prvy prazec potom uvidim
Nemáš příliš hlubokou drážku pro E v nultém pražci? Pak by ti to mohlo drhnout o první pražec. Když jsi ten nulťák měnil, podle čeho jsi dobrušoval jeho výšku příp. hloubku drážek?
Pokud ti to dělat ořech který jsi tam měl předtím, tak předpokládám, že jsi ten nový udělal vyšší.blackie.lawless píše: nulty to nebude, co som tam mal predtym to robil aj po zabruseni,
A co jsi zabrušoval na tom původním?
-
blackie.lawless
drazka nie je hlboko, ked som dal novy prazec tak je dost vysoko trochu som ho len zbrusil zospodu, asi 1mm.....MilaT predpokladas spravne, dal som ho vyssie, na povodnom som zabrusoval cely spodok, a aj drasku pre E strunu......s vyskou stuny po zabruseni to nemalo suvis, pretoze "slap" mi robilo aj pred aj po zabruseni, jedina zmena nastala ked som vyrovnal krk
Druhý pražec výš než první? Když zmáčkneš struny na 1. a posledním pražci, leží úplně na 2.? Zkus to i ocelovým pravítkem, jestli se to na 2. nekolíbá.
-
blackie.lawless
Tak vyriesil som to. Zobral som gitaru domov a steloval a steloval, kobylku som dal com najnizsie zvuk zmizol, ked som ju dal zase vysie, bol spat. neviem si to vysvetlit, podstatne je ze uz hra ako ma , som spokojny
. Dik za vsetky rady , Rock on!!!