Rada při výběru zvukové karty
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rada při výběru zvukové karty
Tohle řeš spíš tady zpev/vnima-se-clovek-hloub-t14417.html nebo v kategorii zpěv zpev/. Zpívat správně je holt kumšt.
- FLAMING.RECORDS
diks 
Spíš mi šlo o to v ohledu, jestli nemohu mít i něco špatně nastavené
když mi to předtím znělo dobře to co jsem slyšel i ten výsledek.
Spíš mi šlo o to v ohledu, jestli nemohu mít i něco špatně nastavené
- FLAMING.RECORDS
To co jsi poslal jsem už viděl
a četl a nevím, nedočetl jsem se tam nic o intonaci, jen o vnímání hlasové hloubky a technice zpěvu, no nic nebudu to tu nějak pitvat, pořeším to doma novým tréningem 
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že HW ti hlas intonačně nepokazí. Spíš jen předtím na sh*t vybavení to možná bylo zamaskováno. Taky když nahrávám, tak se pak někdy zděsím při zpětném poslechu. Chce to holt pracovat s hlasem, správně se rozezpívat, správně dýchat, správně poslouchat a milion dalších věcí
.
- FLAMING.RECORDS
Ok děkuju moc
Alespoň vím, že v tom nejsem sám, vždycky dostanu takovou hrůzu, když vidím, kolik je tu jakože ideálních zpěváků, ale už nikdo neukáže, jaký měl problémy s tím než něco nahrál
TO si pak připadáš, jako blázen
Tak dik 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jestli můžu pár svojich postřehů k té intonaci a nahrávání (když pominu techniku zpěvu atd a vezmu v potaz čistě technický pohled na věc a fakt, že daný zpěvák zpívat umí).
Záleží i na místnosti. Mám k dispozici 3 místnosti, jednu živou (nehezky), poloprázdnou ale malou. Jednu akusticky upravenou tak, že z toho leze krásně suchý náběr a jednu větší halu kde je akustika téměř chrámová a pro určité styly parádní.
Chci tím říct, že i ta místnost rozhoduje nejen o tom, jak nahrávka zní, ale i jak člověk intonuje.
V místnosti která je suchá, zatlumená se mě osobně těžko intonuje a tam bych viděl právě ideální použití DSP (kompresor+reverb), protože nevím jak u ostatních ale podle mě se člověku lépe zpívá v místnosti kde je větší dozvuk, reverb a která nemá tak zatlumené basy. Ve velké hale, kde zní hlas silně, mohutně a jakoby "už zpracovaně" se intonuje parádně.
No a druhá věc jsou sluchátka vs. mikrofon před monitory.. Osobně zpívat se sluchátkama nemám rád a preferuju dynamický mikrofon před monitory = lepší intonace (člověk se slyší přirozeně, i background). Daní za to jsou menší přeslechy (které se dají ovšem využít)
Samozřejmostí je dokonalé sladění poměru odposlechu vokálu a backgroundu do které člověk zpívá. Každý to rád jinak.
Chce to zkoušet různé způsoby a najít si ten "svůj". Každý detail v pohodlí u zpěvu rozhoduje, částečně je to i o psychice. Dokonce jsme nedávno točili zpěvy na jedno demo a zpěvák nebyl schopen intonovat, tak jsem přidal topení a najednou to šlo... Holt zima také není ideální
No a další věcí je, že s lepší kvalitou záznamu vylezou i nedokonalosti
a k tomu bych ještě dodal, že někdy jsou nedokonalosti to co dělá nahrávku "hezkou". Jako u všeho i jistá míra nedokonalosti - syrovosti je člověku bližší.
Omlouvám se za delší příspěvek
Záleží i na místnosti. Mám k dispozici 3 místnosti, jednu živou (nehezky), poloprázdnou ale malou. Jednu akusticky upravenou tak, že z toho leze krásně suchý náběr a jednu větší halu kde je akustika téměř chrámová a pro určité styly parádní.
Chci tím říct, že i ta místnost rozhoduje nejen o tom, jak nahrávka zní, ale i jak člověk intonuje.
V místnosti která je suchá, zatlumená se mě osobně těžko intonuje a tam bych viděl právě ideální použití DSP (kompresor+reverb), protože nevím jak u ostatních ale podle mě se člověku lépe zpívá v místnosti kde je větší dozvuk, reverb a která nemá tak zatlumené basy. Ve velké hale, kde zní hlas silně, mohutně a jakoby "už zpracovaně" se intonuje parádně.
No a druhá věc jsou sluchátka vs. mikrofon před monitory.. Osobně zpívat se sluchátkama nemám rád a preferuju dynamický mikrofon před monitory = lepší intonace (člověk se slyší přirozeně, i background). Daní za to jsou menší přeslechy (které se dají ovšem využít)
Samozřejmostí je dokonalé sladění poměru odposlechu vokálu a backgroundu do které člověk zpívá. Každý to rád jinak.
Chce to zkoušet různé způsoby a najít si ten "svůj". Každý detail v pohodlí u zpěvu rozhoduje, částečně je to i o psychice. Dokonce jsme nedávno točili zpěvy na jedno demo a zpěvák nebyl schopen intonovat, tak jsem přidal topení a najednou to šlo... Holt zima také není ideální
No a další věcí je, že s lepší kvalitou záznamu vylezou i nedokonalosti
Omlouvám se za delší příspěvek
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No když si občas po skončení práce poslechnu úroveň hlasitosti ve sluchátkách pro zpěváka, tak mi lezou bubínky do hlavy a oči z důlků..
takže poznámka o "..menších přesleších..." je dost relativní (záleží holt na materiálu - jsk hudebním, tak tom fyzickém u mikrofonu;-) ).
Každopádně nemalému počtu interpretů zpěvu pomáhá poslouchat jen na jedno ucho sluchátko a druhé reálný zvuk bez sluchátka.
P.
Každopádně nemalému počtu interpretů zpěvu pomáhá poslouchat jen na jedno ucho sluchátko a druhé reálný zvuk bez sluchátka.
P.
Zvuková karta názor
Zdravím,
pročetl jsem řadu diskuzí a rád bych se ještě zeptal na konkrétní mé otázky. Chystám si nahrávat své hudební nápady. Přemýšlím o zvukové kartě Akai EIE PRO. Máte s ní někdo zkušenost? Popřípadě nějakou jinou alternativu?
Rád bych kartu s MIDI I/O, a alespoň dva vstupy pro nezávislé nahrávání dvou stop. Rekordit se chystám zpěv, kytaru, perkuse, dechy.
Pokud by mi mohl někdo poradit, byl bych vděčný. Tomuto oboru se teprve začínám věnovat a moc zkušeností nemám.
Děkuji.
pročetl jsem řadu diskuzí a rád bych se ještě zeptal na konkrétní mé otázky. Chystám si nahrávat své hudební nápady. Přemýšlím o zvukové kartě Akai EIE PRO. Máte s ní někdo zkušenost? Popřípadě nějakou jinou alternativu?
Rád bych kartu s MIDI I/O, a alespoň dva vstupy pro nezávislé nahrávání dvou stop. Rekordit se chystám zpěv, kytaru, perkuse, dechy.
Pokud by mi mohl někdo poradit, byl bych vděčný. Tomuto oboru se teprve začínám věnovat a moc zkušeností nemám.
Děkuji.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nějaká diskuze o Akai EIE (PRO) je tady studio-a-recording/akai-aktualne-eie-ei ... 26260.html.
Ale konkrétní zkušenosti tam asi nejsou.
Tvé požadavky by splňovaly třeba i Presonus AudioBox USB, Tascam US-600, Lexicon Lambda Studio nebo Focusrite Saffire 6 USB. S tím Focusrite tu určitě někdo mít osobní zkušenost bude. Lexicony mívají občas problémy s drivery (mohu potvrdit), ale nevylučoval bych je hned z výběru (cenově vycházejí asi nejlevněji). Můj Lexicon s posledními drivery zatím seká latinu. Učitel má tu Lambdu, občas zazlobí, ale taky se s ní dá pracovat.
Ale konkrétní zkušenosti tam asi nejsou.
Tvé požadavky by splňovaly třeba i Presonus AudioBox USB, Tascam US-600, Lexicon Lambda Studio nebo Focusrite Saffire 6 USB. S tím Focusrite tu určitě někdo mít osobní zkušenost bude. Lexicony mívají občas problémy s drivery (mohu potvrdit), ale nevylučoval bych je hned z výběru (cenově vycházejí asi nejlevněji). Můj Lexicon s posledními drivery zatím seká latinu. Učitel má tu Lambdu, občas zazlobí, ale taky se s ní dá pracovat.
No a já se přidám, po Vánocích sem se nějak rozhoupal ke koupi ext. karty, takže potřebuju pomoct s výběrem. Představoval bych si něco kolem 2-4 tisíc (nejlíp z bazaru). Na nahrávání doma (kytara,basa,zpěv, možná občas nějakej dech či klávesy). Díval sem se po různých modelech, ať už focusrite, lexicon, m-audio, ale pořád nevím jak nejlíp využít poměr cena/kvalita. Takže bych od Vás rád slyšel nějaké návrhy a doporučení na konkrétní modely.
Díky. J.
Díky. J.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Budeš potřebovat midi in/out?
Nejspíš ne, nemám na něj využití.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Platí to, co jsem uváděl výše, navíc přibudou modely bez midi in/out (když je tedy nepotřebuješ, ale u kláves by se hodit mohly
). Třeba Focusrite Scarlett 2i2. Po tom bych sáhnul já, kdybych nepotřeboval ty midi.
Díky za odpověď, o te scarlett uvažuju už dýl, mám aj inzerát na bazaru, ale teď jsem se někde dočet, že u ní může být problém s přebuzením na vstupu...
No a přemýšlel sem nad tím MIDI projistotu do zálohy :o) a 2i4 už ho má, ale asi tam bude možnost stejnýho problému s tou přebuzeností, jestli se nemýlím.
Dík.
PS a nemusí být USB, může být i FireWire :o) i když v téhle cenové relaci nejspíš k nesehnání.
No a přemýšlel sem nad tím MIDI projistotu do zálohy :o) a 2i4 už ho má, ale asi tam bude možnost stejnýho problému s tou přebuzeností, jestli se nemýlím.
Dík.
PS a nemusí být USB, může být i FireWire :o) i když v téhle cenové relaci nejspíš k nesehnání.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Soudruzi, kontrolní otázečka:
Nemůžu na stránkách výrobce nalézt zmínku o zvukovce M-Audio Fast Track Pro.

Objevila se teď na bazaru a chtěl jsem si najít nějaké podrobnější informace, dostupnost ASIO driverů a vůbec support ke zvukovce obecně, ale neuspěl jsem.
A pokud se s ní někdo náhodou už setkal a mohl by poreferovat, případně s něčím srovnat (Focusrite, Lexicon) byl bych taky rád.
Dík.
Nemůžu na stránkách výrobce nalézt zmínku o zvukovce M-Audio Fast Track Pro.

Objevila se teď na bazaru a chtěl jsem si najít nějaké podrobnější informace, dostupnost ASIO driverů a vůbec support ke zvukovce obecně, ale neuspěl jsem.
A pokud se s ní někdo náhodou už setkal a mohl by poreferovat, případně s něčím srovnat (Focusrite, Lexicon) byl bych taky rád.
Dík.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že je to teď AVID. Jinak osobně bych bral něco z novější produkce ať už AVID(Maudio) nebo Focusrite, právě kvůli té podpoře a novým ovladačům atd.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Zvukova karta na hudobnu produkciu
Dobry den, chcel by som sa poradit ktoru zvukovu kartu si kupit, venujem sa tvorbe hudby povacsine v NI Maschine, sample sa chystam nahravat priamo z platni.
Rozhodujem sa medzi tymito kartami:
http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=42146&lang=sk
http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... IE-PRO-4-4
http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=47679&lang=sk
http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=31888&lang=sk
Dakujem za rady!
Rozhodujem sa medzi tymito kartami:
http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=42146&lang=sk
http://www.muziker.sk/studio-podium/nah ... IE-PRO-4-4
http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=47679&lang=sk
http://www.audiotek.sk/ATK/product.asp?id=31888&lang=sk
Dakujem za rady!
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zvukova karta na hudobnu produkciu
Ohledně zvukových karet je tu milión témat, zkus hledat: search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keyw ... 3%A1+karta
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Super, díky. Poslední drivery pro Windows jsou z Dec 21, 2010. Manuál jsem nenašel. Ono je to asi starší zvukovka, což? První verze driverů je z 2006. Tak asi zalovím tedy v novějších produktech. Zdar.