CELESTION

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: CELESTION

Příspěvek od bubucci »

já mám v jedné zkušebně 4x12 behringera a v něm 2 V30 a ty 2 Bugery zapojené nemám, protože je to hnus a má to maličký magnet, takže se ten zvuk hned rozsype. Rocket50 se mi nelíbí ani trochu.
Kombinace V30 s Greenbackem je výborná, GB tomu dodá o něco příjemnější středy a dohromady to funguje. G12H30 má zase víc basů a nižších středů a je to vcelku oblíbená kombinace.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Vzal bych 30H, mají taky 100dB a tak se vedle V30 líp prosadí. Navíc jsou teď na bazaru za moc hezkou cenu. Jenom potom bacha na celkový příkon boxu, bude to pouze násobek (4x) výkonu neslabšího repra.
Šetr

Příspěvek od Šetr »

To znamená, že když tam budu mít dejme tomu 2x G12H 30W a 2x V30 60W, že příkon bude 120w? tedy stejnej, jako kdybych tam měl jen dvě V30?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Šetr píše:To znamená, že když tam budu mít dejme tomu 2x G12H 30W a 2x V30 60W, že příkon bude 120w? tedy stejnej, jako kdybych tam měl jen dvě V30?
Budeš moct do ní pustit max. 120W, je to kvůli tomu, že jedno G12H má 30W a podle toho se musíš řídit, je jedno, jestli budou mít ostatní repra 60 nebo 250W.

Když si uděláš 412 bednu a budeš v ní mít tři EVM 12L, každé po 300W a k nim jednoho Greenbacka 25W, tak do té bedny můžeš pustit max. 100W, ikdyž je to třetina max. výkonu jednoho toho EVM, které tam budeš mít tři :) Prostě to tak je :)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Moleek píše:Neví někdo jak je na tom nový Celestion Ten 30? Mám doma prázndou bednu od 10" repra a něco bych tam dal, jen tak na doma, takže do toho nechci vrazit moc peněz. Cenově se mi docela zamlouvají ty celestiony za 6 stováků...
Pro malý úspěch se zkusím zeptat ještě jednou... :)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
marshall

Příspěvek od marshall »

no moc bych od toho nečekal. doma mám celection g12t-75 a spokojenost, tak jsem si řikal že dobrý a koupil jsem si ten jejich 8" repráček a teda celkem slabota a to stál asi 500 kč :?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Výborně. A někdo kdo ten reprák (Ať už tube10 nebo ten30) aspoŇ doopravdy slyšel v nějakém kombu nebo boxu? Původně jsem měl G10S-50 a byl to trochu bzučák, ale jinak nebyl úplně špatný
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

měl jsem 4x10 box s tube10, hrálo to slyšitelně hůř než 2x12 s seventy80 a stařičkou eminence (na zkreslené zvuky, čistý už nevím, tenkrát nám o něj moc nešlo), jeden nový tube10 jsem použil do otevřného komba, na čisté to šlo, crunch ještě jakž takž, je to desítka takže míň basů a menší objem zvuku, ještě tu jeden tube10 mám, chci ho dát do jednoho komba na doma protože už mám bedýnku a 12ka se mi tam nevleze
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

celestion nedělá moc dobré 10tky, vintage a greenback jsou asi jediné schopné. Eminence dělá lepší 10tky, naposledy jsem slyšel eminence Lil buddy a to přehrálo s přehledem ten vintage.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Šel bych do G10 greenback, mám ho doma a jsem maximálně spokojený. Krásný zvuk vyrovnaný v celém spektru včetně basů. Dodám, že jsem zvyklý na dvanáctipalcovou variantu a baví mě oba.
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Nojo.. To já vím, že by dražší reproduktor posloužil jistě lépe. Ale kdybych se rozhodl investovat více peněz, tak bych asi koupil nějakou dvanáctku a reprobox si patřičně upravil nebo postavil nový.
Popravdě si hraju s myšlenkou vzít svoji stavěnou 412 a udělat z ní 212 (412 zabere celý kufr u oktávky a je pro mě docela zbytečná). Tím bych získal i reprák do toho domácího boxu.
Každopádně díky za názory, tyhle levné desítky na hi-gain nic moc a nemá cenu do nich dávat prachy...

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

vintage 10 jsem neslysel, ale G10greenback docela znam (kamarad je ma v 4x10 od HOTa) a tech bych se vubec nebal - jak pise Latam, hraje to fakt super.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Greenback 10 ma spoluhrac v male zavrene bedynce a hraje to dost slusne. (na zkousku nebo mensi podium s 20W rackovym Marshallskym koncem zcela dostacujici)

Vintage 10 mam ja v otevrenem 15W kombu a neni to zadnej zazrak, ma to malo basu (mozna i vlivem male ozvucnice)... kazdopadne po pripojeni openback bedny s 1x12 Classic Lead je zvuk DALEKO lepsi.
Hraju výhradně na šrot.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Tohle by mohlo pár lidí zajímat, srovnání Greenbacků, připletl jsem tam i jeden G12H a taky nový a u nás zatím neprodávaný Creamback.

http://www.youtube.com/watch?v=k5Iqt38GM3w

Delší ukázky k jednotlivým reprákům dohledáte v tom profilu...
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

to me zajimalo nedavno, parada... ukazka je perfektne udelana a vysledek je ze jsou to drobne nuance, ktere kolega ke svemu ucelu resit nemusi.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
morolidin

Příspěvek od morolidin »

http://zvuk.resolutiongroup.cz/cs/8/360 ... per-8.html
Co na to říkáte?
Myslíte, že by mělo smysl měnit tovární reprák v Blackstar HT-1R za tohle?
Kytary: Ibanez RGDIX6PB Iron Label, Squier Bullet Mustang HH
Komba/Zesíky: Mooer GE200, Blackstar ID:CORE 40H, Blackstar FLY-3
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Nechal bych tam původní Blackbird. Na to, že je to stock reprák, hraje opravdu dobře.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Alternátor

Zdravím přátelé, když už jsem ve vylepšování zvuku, asi se tentokrát nevyhnu ani výměně repra. Kombo Marshall DSL15, stock repro je Celestion G12E-60 (údajně custom made for Marshall). Současné repro celkem pohřbívá středy a má poměrně agresivní výšky. Basy jsou celkem v pohodě čitelné a ani moc neduní ani při vyšších hlasitostech. Moje představa je posílení středů a trochu ubrání na agresivitě výšek. Basy bych raději pevnější a čitelné. Jde mi tedy hlavně o čitelnost zvuku, silnější středy a výšky, které nervou uši, zvuk možná trochu víc do vintage crunche/zkreslení. Uvažoval jsem nejdřív o V30, ale kvůli agresivním výškám jsem ji zamítl. Nakonec mi jako cenově dostupná a přijatelná volba vychází Greenback. Chci se tedy zeptat, jestli repro splní to, co od něj očekávám, případně prosím o doporučení vhodnějšího repra. Díky za odpověď :wink: .
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Zajímavý je i Creamback, pro mě je o hodně zajímavější než Greenback. Má 65W, má lepší basy (nejsou tak rychle do kytek), pro mě hladší středy a čitelnější a méně agresivní výšky. Navíc stojí stejně jako Greenback a je zatím vyráběn v UK. Není to ale na metlu a taky to moc "netlačí". Taky je podstatně tišší než třeba Vintage 30 - ta je ale dost agresivní a na čistý zvuk nic moc, na metlu by byla lepší než Greenback / Creamback, ty jsou spíš na takové ty šedesátky a sedmdesátá léta.

Pokud bys chtěl hodně uhladit výšky, tak zkus G12-65 Heritage, je to takový "hodnější" Greenback.
Alternátor

Hraju rock-hardrock, takže nic metalovýho nehledám. Asi vyzkouším ten creamback. Počkám do výplaty a pak ho objednám. Díky za reakci :)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“