Kdy si koupit novou kytaru?
Pravidla fóra
Re: Kdy si koupit novou kytaru?
akusticky sa na to samozrejme hrať dá
Tak to nemyslím.
Myslím hrát na elektroakustiku, kmity strun snímat snímačem (bez baterie) a poslouchat to z komba na 230V
Tohle fakt nelze?
Myslím hrát na elektroakustiku, kmity strun snímat snímačem (bez baterie) a poslouchat to z komba na 230V
Tohle fakt nelze?
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
No, pokud budes mit aktivni elektroakustiku, bude bud nic nebo malo nebo hnusne slyset.
Hodně budem někde...
SUK:
a ty jsi pochopil, že je řeč o aktivní elektroakustice? Já pochopil, že je řeč o všech kytarách s aktivní elektronikou a taky o elektroakustikách. A ty mohou být i pasivní, no ne?
a ty jsi pochopil, že je řeč o aktivní elektroakustice? Já pochopil, že je řeč o všech kytarách s aktivní elektronikou a taky o elektroakustikách. A ty mohou být i pasivní, no ne?
carver píše:[ to je normálne u všetkých gitár s aktívnou elektronikou, takisto aj u elektroakustických
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
No. A elektroakustika s aktivni elektronikou snad hraje bez baterky OK?
Hodně budem někde...
Vzdávám tuto debatu, nechceme si rozumět a jsme dost OT.
- SUK
- Kontaktovat uživatele:
Milan, myslím že dobre vieš ako som to myslel, tak načo to zbytočne rozpitvávaš . . . pôvodný dotaz bol ohľadom batérie, tak sa mi zdalo byť jasné že sa bavíme o aktívoch
Na kytaru hraju s většíma přestávkama už 5 let (dovednost tomu teda neodpovídá) a z toho už víc než polovinu hraju na jednoho no name "strata" za pár stovek.
A moje otázka zní: má cenu si kupovat novou kytaru? Strašně si v poslední době hraju s myšlenkou, že budu mít fajnovou novou elektriku, za kterou bych se nemusel stydět
Sorry ale stydět by ses měl za to že po 5 letech neumíš hrát jak sám píšeš ... Oni mezi těmi kytarami tjakové jozdíly néééjsou Jde o to kdo na ně hraje
Ale nebál bych se experimentovat když už jak píšeš elektriku máš a nejspíš i akustiku ... Zkus třeba mandolínu
Arogantní žvanil
Pardon, přijde mi, že jsi napsal nesmysl:
1) Stydět by ses měl ty, za to co jsi vyplodil. Není nic špatného na tom, že je někdo sváteční hráč a novou kytaru si chce koupit prostě proto, že chce i když třeba není virtuóz.
2) Asi bych nedoporučoval žádný takovýhle nástroj člověku, který tomu asi nevěnuje tolik času, aby se na to nějak použitelně naučil. To je spíš pro nějaké hodně velké nadšence.
Tím spíš proto, že se zabouch do konkrétní kytary a jen se nemůže rozhodnout, jestli to ní ty peníze vrazit nebo ne.
VE zkratce to působí absurdněji:
A: Fakt se mi líbí tahle kytara, ale nevím, jestli si ji mám kupovat, když zas tak dobře stejně nehraju.
B: Kup si mandolínu.
1) Stydět by ses měl ty, za to co jsi vyplodil. Není nic špatného na tom, že je někdo sváteční hráč a novou kytaru si chce koupit prostě proto, že chce i když třeba není virtuóz.
2) Asi bych nedoporučoval žádný takovýhle nástroj člověku, který tomu asi nevěnuje tolik času, aby se na to nějak použitelně naučil. To je spíš pro nějaké hodně velké nadšence.
Tím spíš proto, že se zabouch do konkrétní kytary a jen se nemůže rozhodnout, jestli to ní ty peníze vrazit nebo ne.
VE zkratce to působí absurdněji:
A: Fakt se mi líbí tahle kytara, ale nevím, jestli si ji mám kupovat, když zas tak dobře stejně nehraju.
B: Kup si mandolínu.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Kytaru si koupím a virtuóz ze mě ještě bude! Však počkejte
Jen budu muset cvičit a ne "jen" hrát, jak jsem to dělal doposud.
Koukám, že VaclaIV. je mimo snad ve všech tématech. Každopádně mandolína je opravdu úžasný nástroj
Koukám, že VaclaIV. je mimo snad ve všech tématech. Každopádně mandolína je opravdu úžasný nástroj
Néééé
Můj sen nejde sehnat.
Týpek mi říkal do telefonu, že by se měla za pár měsíců objevit nová edice, která bude mít i lepší hardware, víte o tom někdo něco?
Týpek mi říkal do telefonu, že by se měla za pár měsíců objevit nová edice, která bude mít i lepší hardware, víte o tom někdo něco?
Mně nástroj v rukách sluší moc! ::Hendrix by mu záviděl::
Najlepsia rada je tato, kup si to najlepsie co mozes
Najlepsia rada je tato, kup si to najlepsie co mozes
Tak! Když uvidíš něco, co se ti líbí a je to i za dobrou cenu... proč ne? V nejhorším jí zase prodáš...
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Začínal jsem před cca 20 lety na klasiku. Měl jsem jich několik, od starožitnosti s prošláplým krkem po ucházející BaCHovku. Teď mám jednu zrestaurovanou španělu z Lubů z roku 74.
Na elektriku jsem začal asi před půl rokem, páč mě zlanařil kolega do kapely. Jak se říká, nouze naučila Dalibora housti a i já se s tím peru, jak jen to lze. Začal jsem na laciné dřevo SQX. V současnosti mám Epiphone LP Custom, ale je jen půjčená, takže v pondělí jedu pro Ep. SG G400 se snímači Gibson.
Ke tvé otázce - dokud si nezkusíš něco lepšího, těžko radit. Jakmile jsem chytil do ruky toho Les Paula, hraní se trochu zlepšilo, takže jsem přesvědčen, že kvalitní nástroj ti může pomoci. Nicméně, když jsem tu původní půjčil do ruky kamarádovi, který už hraje celkem dlouho, zvažoval jsem, že toho nechám. Dobré ruce zahrají na cokoli, špatným nepomůže ani super kytara.
Závěr: dobrý nástroj a spousta cvičení je lepší kombinace, než sváteční hraní na kus prkna
Na elektriku jsem začal asi před půl rokem, páč mě zlanařil kolega do kapely. Jak se říká, nouze naučila Dalibora housti a i já se s tím peru, jak jen to lze. Začal jsem na laciné dřevo SQX. V současnosti mám Epiphone LP Custom, ale je jen půjčená, takže v pondělí jedu pro Ep. SG G400 se snímači Gibson.
Ke tvé otázce - dokud si nezkusíš něco lepšího, těžko radit. Jakmile jsem chytil do ruky toho Les Paula, hraní se trochu zlepšilo, takže jsem přesvědčen, že kvalitní nástroj ti může pomoci. Nicméně, když jsem tu původní půjčil do ruky kamarádovi, který už hraje celkem dlouho, zvažoval jsem, že toho nechám. Dobré ruce zahrají na cokoli, špatným nepomůže ani super kytara.
Závěr: dobrý nástroj a spousta cvičení je lepší kombinace, než sváteční hraní na kus prkna