MXL v69me
Pravidla fóra
MXL v69me
Zdravím, koupil jsem si zvukovou kartu focusrite 8i6 a mikrofon mxl v69me.. ( lampák )
Mikrofon jsem zapojil takto..
Mikrofon => zdroj k lampovému mikrofonu => zvuková karta => USB PC
Zvukovou kartu mi PC rozeznal a našel ale mikrofon prostě ne, nejde nahrávat ať do mikrofonu řeknu cokoliv a jak koliv to nastavim, tak nic.... Vůbec ho ta karta prostě nevidí..
Poradí někdo? Prosím...
Mikrofon jsem zapojil takto..
Mikrofon => zdroj k lampovému mikrofonu => zvuková karta => USB PC
Zvukovou kartu mi PC rozeznal a našel ale mikrofon prostě ne, nejde nahrávat ať do mikrofonu řeknu cokoliv a jak koliv to nastavim, tak nic.... Vůbec ho ta karta prostě nevidí..
Poradí někdo? Prosím...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: MXL v69me
Asi nějak nechápeš jak to má fungovat. Jistěže mikrofon nevidíš, to ani nejde. Není to USB mikrofon, abys ho mohl vidět. Problém hledej v nastavení nahrávacího SW nebo zvukové karty (správné přiřazení vstupů, apod.)
Jaký nahrávací software používáš? Cubase a další podobné DAW mají někde v nastavení něco jako Device setup, kde si vybereš tu svou zvukovku. V nastavení záznamu pro každou konkrétní audio stopu pak musíš vybrat patřičný vstup zvukové karty, kde máš připojený mikrofon. Doporučuji přečíst návod ke zvukovce. A pokud používáš ten přiložený SW Ableton, tak hlavně k němu.
Jaký nahrávací software používáš? Cubase a další podobné DAW mají někde v nastavení něco jako Device setup, kde si vybereš tu svou zvukovku. V nastavení záznamu pro každou konkrétní audio stopu pak musíš vybrat patřičný vstup zvukové karty, kde máš připojený mikrofon. Doporučuji přečíst návod ke zvukovce. A pokud používáš ten přiložený SW Ableton, tak hlavně k němu.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.01.2013 22:29, celkem upraveno 1 x.
Já už se v tom štrachal a furt nic. Chápu že neuvidim v PC nápis mikrofon mxl .. Ale je tam tam zvukovka "focusrite 8i6" u níž je indikátor vstupového záznamu. Který normálně ( když jsem měl předešly B1 mikrofon ) ukazoval při mluvení výšku vstupního tónu, tady nic... Používám Cubase, ale mám tu i jiné programi včetně přibaleného Abletonu ke zvukovce..
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
a máš tu zvukovku nastavenou v cubase? (device-device setup-vst audio system)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ano mám, prostě mrtvo..
takhle vypadá ten mix panel
http://www.google.cz/imgres?hl=cs&tbo=d ... 20&bih=957
takhle vypadá ten mix panel
http://www.google.cz/imgres?hl=cs&tbo=d ... 20&bih=957
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ok, takže bude problém jinde.
Zdroj mikrofonu máš zapnutý? A nastaven na správnou úroveň 230V?
(viz. manuál k mikrofonu)
Případně připoj starý mikrofon, abys zjistil, zda to jede, a že není chyba v novém mikrofonu.
Zdroj mikrofonu máš zapnutý? A nastaven na správnou úroveň 230V?
(viz. manuál k mikrofonu)
Případně připoj starý mikrofon, abys zjistil, zda to jede, a že není chyba v novém mikrofonu.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 11.01.2013 22:39, celkem upraveno 1 x.
Ano mám, pokud je teda aktivní v poloze kdy je vidět "230v". Zdroj svítí...
v Cubasu mam vst audio system => focusrite 8i6 2.0 USB na pravé straně Mic1 active, mic2 active, line1,2 inactive, mon 1,2 active ... atd..
v Cubasu mam vst audio system => focusrite 8i6 2.0 USB na pravé straně Mic1 active, mic2 active, line1,2 inactive, mon 1,2 active ... atd..
Starý mikrofon už nemám a žadný jiný taky neHendrek píše:
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš možnost zajít někam vyzkoušet ten mikrofon? Zapojit do nějakého mixpultu třeba a poslechnout v monitorech? Nebo napiš odkud jsi. Třeba se ti někdo nabídne, kdo má poblíž zkušebnu. Takový mikrofon by si určitě rád otestoval nejeden uživatel tohoto fóra.
Jsem z Prahy 8 a rád ho někomu poskytnu na zkušenou
Ale celé je to divné, snad nejsem úplně blbej abych nezapojil mikrofon když jsem mikrofon vždy zapojil... Musí bejt mrtvej... Jinak si to nedovedu představit a už teď se děsím reklamace co bude za výmluvy a bude to trvat měsíce.... achjo.
edit: ale mám takový pocit, že když jsem ho poprvé zapojil a sepl zdroj, tak jako by přeskočila jiskra ve spojení konektoru, nebo spíš prasknutí takový, ale odšrouboval jsem mikrofon a nikde nic a ani by to snad nebylo možné, když mikrofon nejde zapojit jinak ( kabely by mi to nedovolili ) ..
edit: ale mám takový pocit, že když jsem ho poprvé zapojil a sepl zdroj, tak jako by přeskočila jiskra ve spojení konektoru, nebo spíš prasknutí takový, ale odšrouboval jsem mikrofon a nikde nic a ani by to snad nebylo možné, když mikrofon nejde zapojit jinak ( kabely by mi to nedovolili ) ..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nebudu předbíhat, no.... ale v případě reklamace si počkáš max. 30 dní. Problém je, že asi nebudou mít jiný na výměnu. Kdes kupoval. Audiotek nebo Thomann? Jinde jej asi nemají.
Thomann, jukni na edit výše
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Reklamace u Thomana v pohodě. Napiš jim na český support (až si ověříš, že je mikrofon dead). Reklamoval jsem vyhořelý mixpult a poslali mi nový. Btw, poštovné hradili kucí z rajchu 
Dobře no, jsem klidnejší
Ale stejně mi to přijde divné, aby nakonec nebylo něco se zvukovkou
Mno, už jsem s nastavováním zoufalej, nic. Už se tady v tom hrabu přez 3 hodiny...
Mno, už jsem s nastavováním zoufalej, nic. Už se tady v tom hrabu přez 3 hodiny...
Mám to určitě správné zapojené? Není ještě někde něco?
Zvuková karta do PC přez USB, ze zvukové karty z mikrofoního vstupu na čelní straně do zdroje od lampového mikrofonua ze zdroje do Mikrofonu.
Zvuková karta do PC přez USB, ze zvukové karty z mikrofoního vstupu na čelní straně do zdroje od lampového mikrofonua ze zdroje do Mikrofonu.
me prijde pravdepodobnejsi, ze mas neco prebnuty blbe v tom ovladacim panelu/mixu zvukovky. kdyz tam misto toho mxl pichnes puvodni mikrofon (nebo proste nejakej jinej zdroj signalu), funguje to?
kdyztak se muzes v pondeli klidne zastavit u me ve studiu (p7), pokud to nevyresis ... mikrofon zkontrolujeme, zvukovku bysme snad taky mohli.
kdyztak se muzes v pondeli klidne zastavit u me ve studiu (p7), pokud to nevyresis ... mikrofon zkontrolujeme, zvukovku bysme snad taky mohli.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Mělo by to být zapojené správně. Asi už s tím teď nic víc nevykutíš. Předpokládám, že návod máš prostudovaný. Já jsem v něm žádný špek v nastavení vstupů nenašel... už mě nic moc nenapadá. Zkusil bych někoho z Prahy poprosit o pomoc při testování. Když se nikdo neobjeví v tomto tématu, zkus to třeba v Rychlodotazech, že sháníš pomoc, tam by to mohlo být víc na očích.
Edit
Parisi: nemá už původní mikrofon
Edit
Parisi: nemá už původní mikrofon
Ano to mě taky napadlo, ale ten mix zvukovky je tak jednoduchej že ani nevidím nějaké rozsáhlé nastavení ... Tady si prostě jen volíš anlg, spdif a daw... Monitor out, Line out, spdif out... nic vic..
Na youtube v návodech jsem viděl jak v Cubasu přiřadil místo Fucusrite 8i6 , ASIO scarlett ... Divné....
Jak máš tady na první fotce tu zvukovku... http://global.focusrite.com/usb-audio-i ... 8i6/images
Tak mě svítí jen ty 3 ledky nadsebou na pravé straně zelené... nic víc.
Na youtube v návodech jsem viděl jak v Cubasu přiřadil místo Fucusrite 8i6 , ASIO scarlett ... Divné....
Jak máš tady na první fotce tu zvukovku... http://global.focusrite.com/usb-audio-i ... 8i6/images
Tak mě svítí jen ty 3 ledky nadsebou na pravé straně zelené... nic víc.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ještě je tam nastavení preampu. Pro mikrofon předpokládám, že máš nastaveno, že nesvítí ani Line, ani Inst.
Kukni do toho návodu, co jsem postoval. Strana 12 nahoře.
Kukni do toho návodu, co jsem postoval. Strana 12 nahoře.
ne, né jak říkám svítí pouze ty 3 zelené ...Hendrek píše:Ještě je tam nastavení preampu. Pro mikrofon předpokládám, že máš nastaveno, že nesvítí ani Line, ani Inst.