Uvolněná kobylka - co s tím?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Uvolněná kobylka - co s tím?

Příspěvek od Michalowic »

Zdravím,

když jsem před pár dny měnil struny na akustice (Squier SA 105) tak jsem myslel, že mě odvezou.. :roll:
Mezi kobylkou a deskou je mezera asi 3-4mm! Nicméně struny jsem tak jak tak nasadil. Kobylka sice drží, ale přijde mi ten zvuk nic moc, hlavně u horních strun. A hlavně se bojím aby se nečekaně neuvolnila.. :?

Co s tím? Je kobylka nějak přilepená nebo jen "nasunutá"? Jsem z toho na nervy.. :roll:

Obrázek
upload pic

Obrázek
image ru
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
džetro
Kontaktovat uživatele:

Re: Uvolněná kobylka - co s tím?

Příspěvek od džetro »

Kobylka se odlepila, hlavně nenapínej struny. Bude třeba s tím zajít ke kytaráři, on ji odlepí celou a znovu přilepí. Cenově to odhaduju tak 500 - 700 kč. :(
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Já vím, že po bitvě je každej generálem, ale když máš dvě Cortky, proč jsi od nich nekoupil i akustiku? Fender akustiky jsou na dvě věci a Squier je ještě od nich budget. Ta kobyla je zjevně na odchodu. Počkal bych až ulítne a přilepil ji sám. Nebo jí "pomohl" a dtto - pokud jseš na to dost odvážnej :). Zákrok kytaráře mi vzhledem k ceně kytary nedává smysl.

Edit: Koukám, že jsme s kolegou zároveň došli k podobnému závěru :wink:
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Asi tak, pokud jsi trošku šikovný tak se jí pokus odlepit, vyčistit místo spoje a znovu jí nalepit. K tomu by mohl dobře posloužit i Herkules, chce to jen po přiložení pořádně stáhnout a nechat alespoň den uschnout.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Michalowic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michalowic »

Díky za rady..

Nebyl jsem si právě jistý, jestli kobylka není v nějakém místě uchycená skrz horní desku, tak abych nenadělal víc škody než užitku. Zkusím tedy koblyku odlepit a znovu nalepit. Tedy, spíš to svěřím někomu zručnýmu, já jsem na tohle pako.. :D

jbiker: Vybíral jsem mezi Squierem a Cortem, ale na thomannu měli zrovna ve slevě tuhle a navíc se mi i líbila víc, tak jsem šel do ní. Teď už bych asi koupil něco dražšího, to zpracování není totiž nic moc (např. se mi taky sloupla barva z hmatníku)

jakub.kubaaa: Mám tady nějaké lepiplo, které se mi osvědčilo už na několika místech, tak ho zkusím. Mimochodem zdravím kolegu kačera.. :P
Kytara: Cort KX5, Cort Stat3T, akutsika SQUIER SA-105
Trsátko: George Dennis 0.88
Struny: Epiphone, Fender 0.09
Hraju přes: Lexion Alpha + AmpliTube3
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“