Elektroakustika do 25000Kč?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
tomesss

Elektroakustika do 25000Kč?

Příspěvek od tomesss »

Mohl by mi dát někdo nějaké návrhy na elektroakustiku do 25000Kč? Rád bych, aby byla celomasivní s výřezem. Příští měsíc jedu do Prahy, mám už vyhlídnuto asi šest obchodů a samozřejmě budu vybírat hlavně podle zvuku, jde mi jen o nějaké rady, co vzít nebo čeho se vyvarovat atd. Díky
rastakvajanasta

Re: Elektroakustika do 25000Kč?

Příspěvek od rastakvajanasta »

Kvalitní polomasiv bych nezavrhoval (může hrát líp než celomasiv, viz třeba Taylor řada 100/200 vs. Parkwood highendové celomasiv řady).
Zvuk je jedna věc, z dlouhodobého hlediska považuju za přinejmenším stejně důležitou taky hratelnost. Ne zvuk, ale právě hratelnost je (po poctivém cvičení samozřejmě) cestou ke zlepšení.

V této cenové hladině jsem se rozhodoval před lety, osobní favorit Taylor 214ce.

Ale na doporučení se vykašli, zkoušej a až ti něco sedne, poznáš to :)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomesss

Příspěvek od tomesss »

Na toho Taylora už jsem koukal, ale ještě jsem na žádnýho nehrál, takže se docela těším. No a seagully jsem zkoušel snad všechny a žádnej mi nevyhovoval, nicméně už je to pár let zpět, takže třeba se od té doby něco změnilo a rád je ozkouším. Děkuji
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Jestli chceš hrát hodně přes "dráty", tak by asi stálo za to vyzkoušet Takamine. Ale nevím, kde je v Praze mají v širším sortimentu. Před Vánocemi jsme byl v Aleximu a tam jsou dost vybraní.
tomesss

Příspěvek od tomesss »

O takamine jsem už taky přemýšlel a můj kamarád ji má už asi deset let a je faaaakt spokojen, ale někde jsem četl, že mají výborný zvuk právě přes dráty a akusticky nic extra a já právě potřebuji obojí :D Kdysi jsem byl v Muzikeru a tam těch takaminek měli hafo, takže mám v plánu se tam podívat a do toho Aleximu jedu taky a už se opravdu těším :) Díky
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Rozhodne bych zkusil Furchy a Dowiny.Dowiny za solidni peniz hodne muziky.tyhle dve bych zkousel jako prvni.nic mene za tyto penize asi nic spatneho koupit nejde...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nicolas píše:nic mene za tyto penize asi nic spatneho koupit nejde...
A to bych se hádal :) I za vyšší peníze jde koupit sh*t.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomesss

Příspěvek od tomesss »

Furch je pro mě kapitola sama o sobě, měl jsem v ruce dvě kytary a ta jedna, myslím, že označení bylo něco jako D23 .... byla skvělá nebo alespoň se mi zvukově moc líbila a druhá byla strašná, ale opravdu strašná, označení už nevím :) No a na Dowinu jsem celkem taky zvědav, koukal jsem tady na fóru a docela jí lidi chválejí, ale ještě jsem v ruce nedržel ani neslyšel.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Nero píše:
Nicolas píše:nic mene za tyto penize asi nic spatneho koupit nejde...
A to bych se hádal :) I za vyšší peníze jde koupit sh*t.
Tady oponovat nebudu,protoze mels v ruce nespocetne vice kytar,nez ja.na jednom se ale mozna shodnem.nechapu,jak se za takove penize muze objevit na prodejne takovy kousek,ktery jak pises,je sh*t,pod cim si predstavuju kytaru s nekolika zasadnejsimi vadami a tim i mizernym zvukem.tohle me teda docela prekvapilo,ale verim ti.ale je to teda dost smutne.muzu vedet znacky,kterych se to tykalo?nebo to jde celym spektrem znacek?
tomesss

Příspěvek od tomesss »

To by mě taky zajímalo!
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Stat se muze, i mistr kytarar se nekdy utne. A i mistr kontrolor nekdy spatny kousek necha jit do vyroby. Nekdy nejde nutne o technickou zavadu, ale proste o to, ze je kytara hlucha.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Nicolas, tomesss: Je třeba odlišit věci - nepodařené kusy a nepodařené řady. To první se může stát snad jakékoli firmě, když se něco nepovede a nezasáhne řádně výstupní kontrola. A stává se to. To druhé je samozřejmě mnohem větší průšvih, zase se stává méněkdy, ale taky se občas něco takového najde. Nechci zde zmiňovat konkrétní značky, protože by to jen vyvolalo flame, případně narážky na mou "zaujatost" vůči některým značkám :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
tomesss

Příspěvek od tomesss »

:D to chápu
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

To taky chápu.Taky chápu,že se na výstupní kontrole může stát,že projde nepovedený kousek,ale rozhodně to nechápu i kytar přes 20 000 kč.Chápu to u kytar,třeba do ceny okolo 5000 kč,ale rozhodně teda ne u kytar přes 20 000 kč.u kytar za takové peníze bych očekával,že dojdou sakra důkladnou kontrolou,než se dostanou do prodejen.Pravdou je,že dnes už se musí zkoušet prostě vše,a nejen ve světě kytar.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Holt platí ono staré známé "důvěřuj, ale prověřuj" :wink: Ať už jde o technické záležitosti nebo zvuk. I kytara za 45 tisíc může hrát jako překližka za 5...

PetrPeter 1975 - 2008
tomesss

Příspěvek od tomesss »

Tak s tím musím souhlasit a nestává se to jen u kytar :)
rastakvajanasta

K těm drahým špatným kytarám bych to rozvedl ještě v tom smyslu, že je možné trefit na drahou kytaru jinak dobrou, ale konkrétnímu hráči zcela nevyhovující, ať už technickými parametry nebo zvukem. Mně se to stává často. Držel jsem v pařátech a trochu si zahrál na kytaru za 85k (záměrně nebudu říkat značku, aby se to tu nezvrhlo ve flame, ale jde o výrobce z nejslavnějších...) a vůbec mi nesedla. Takže nezbývá než zkoušet a vybírat.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rasta - pod tím si ale nepředstavím slovo "špatný", ale "nesedící" :)

PetrPeter 1975 - 2008
rastakvajanasta

Ano, máš pravdu, špatná ve smyslu nesedící :wink:
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“