Ozvučenie bicích
Pravidla fóra
Ozvučenie bicích
Zdravím chcel by som sa poradiť o optimálnej variante ozvučenia bicích,
jedná sa o ozvučenie bicích za plexisklom, cenovo si to predstavujem do tých 400-900€.
Nie som bubeník som zvukár a keďže som bicie ešte nikdy nezvučil poprosil by som nejaké rady.
osobne som uvažoval o kúpe mikrofónov AUDIX DP7 alebo AUDIX FP7 ale rád si nechám poradiť.
Hľadám optimálnu variantu cena/kvalita.
Taktiež by ma zaujímalo aký mix pult pre bicie by ste mi odporúčali.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
jedná sa o ozvučenie bicích za plexisklom, cenovo si to predstavujem do tých 400-900€.
Nie som bubeník som zvukár a keďže som bicie ešte nikdy nezvučil poprosil by som nejaké rady.
osobne som uvažoval o kúpe mikrofónov AUDIX DP7 alebo AUDIX FP7 ale rád si nechám poradiť.
Hľadám optimálnu variantu cena/kvalita.
Taktiež by ma zaujímalo aký mix pult pre bicie by ste mi odporúčali.
Ďakujem veľmi pekne za každú radu.
Yamaha MGP32X, 4x RCF ART310A III, 4x FBT StageMaxX 12Ma, 4x Shure BETA58A...
Všetkým začínajúcim zvukárom odporúčam knihu Praxe zvukove techniky od p. Vlachého.
Všetkým začínajúcim zvukárom odporúčam knihu Praxe zvukove techniky od p. Vlachého.
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Ozvučenie bicích
jak jsou bicí velký a jakej styl?? (od toho můžeme odhadovat způsob zvučení, typ mikrofonů a velkost pultu)
P.S.: Jak jsi přišel k přízvisku "zvukár"???
P.S.: Jak jsi přišel k přízvisku "zvukár"???
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
To je hodně důležité vědět.Jens Ludwig píše:jak jsou bicí velký a jakej styl??
A pokud budeš zvučit různé kapely, tak by ti ta Audixová sada nemusela sedět. Je to dáno D6, který je spíše pro rock/metal . Já bych ji rozhodně bral (DP7), ale vím CO budu zvučit a že ke změně dojde minimálně. Jedinou slabinou je snad i5. Což o to, zvukově je velmi dobrý (a to i na kytary), ale bere hodně přeslechy. Takže bez gejtu to vůbec nejde. Naopak D4 a D6 jsou špičkové mikrofony, přičemž i ta D4 je velmi dobrá na kopák, takže se v případě potřeby může prohodit s D6 na floor-tom.
Ale jestli budeš zvučit různé kapely různých žánrů, mohla by ti spíše vyhovět univerzálnější sada. Např: http://www.audiotek.cz/product-32555-akg-rhythm-pack . K tomu bych dokoupil SM57 na snare a máš vystaráno. A za menší peníz.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- Jens Ludwig
- Odborník
ten AKG Rythm Pack není špatnej, ale zase je tam majinko otázka v D112 - stejně jako D6 má svojí specifickou barvu - pokud chceš jezdit jako námezdňák, tak stejně skončíš u toho, že budeš mít ty sady na bicí 4 - jednu Sennheiser, jednu AKG, jednu Audix a jednu Shure...
Zostava je podobná tomuto: Premier Genista MODERN ROCK 22 Cherry Red Fade. + má tam dalšie 2-3 činely.
Hraje sa tak maximálne pre 500 ľudí. čiže taká stredná sála. Styl je rock, pop, žiaden metal...
Zvučím stále tú istú jednu kapelu, akurát v rozdielnych sálach.
Dakujem pekne za podrobné vysvetlenie
Hraje sa tak maximálne pre 500 ľudí. čiže taká stredná sála. Styl je rock, pop, žiaden metal...
Zvučím stále tú istú jednu kapelu, akurát v rozdielnych sálach.
Dakujem pekne za podrobné vysvetlenie
- Jens Ludwig
- Odborník
pořiď rythmpack a k tomu 2 SM57 na virbl a HH...
jinak jsi mi stále nezodpověděl otázku, jak ses dostal k označení "zvukár"...
jinak jsi mi stále nezodpověděl otázku, jak ses dostal k označení "zvukár"...
Ozvučujem kapely niekoľkokrát do týždňa 8 rokov. Chcel som rozumnú radu a nie chytanie za slovíčka.
Ďakujem pekne za odpoveď.
Ďakujem pekne za odpoveď.
Asi tak.Jens Ludwig píše:pořiď rythmpack a k tomu 2 SM57 na virbl a HH...
Chybu neuděláš, dokonce bych řekl, že budeš spokojen. Já bych teda bral na kopák D6, ale to je jen můj osobní názor. Rhytmpack je v porovnání cena/kvalita/užitná hodnota asi to nejlepší, co můžeš pořídit.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
- Jens Ludwig
- Odborník
já se moc omlouvám - jen mě překvapilo, že někdo nemá po takové dlouhé praxi jasno, jak se zvučí bicí (alespoň to tak vyznělo z textu)
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Hele já jsem taky potkal pár zvukařů, co jezdili deset let s kapelou, co má elektrobicí - tudíž 2 až XX linkových výstupů...Stejně tak může jezdit folkaře co nemají bicí (a že jich v česku je, i těch slavných) a zvuk může mít lepší než my všichni dohromadyJens Ludwig píše:já se moc omlouvám - jen mě překvapilo, že někdo nemá po takové dlouhé praxi jasno, jak se zvučí bicí (alespoň to tak vyznělo z textu)
Jinak "nemetalový" zvuk se na D6 udělat dá a to správným umístěním. Samozřejmě to není optimální, ale z naší krajské firemní ligy neznám nikoho, kdo by jezdil se 4mi sadami na bicí.
LTH
-
Johnnnnnnnnnny
- Kontaktovat uživatele:
Pokud můžeš, tak doporučuju mikrofony umisťovat na stojany a ne za ráfek. Z 95% to pak zní líp.
Alespoň virbl je nutnost a u tomů je to taky lepší.
Když víš kam to umístit, tak se dá nazvučit skoro čímkoliv. Já osobně mám rád třeba D6, nebo opus 99 na kopák, sm57 na virbl a na tomy klidně i něco levnějšího.
Alespoň virbl je nutnost a u tomů je to taky lepší.
Když víš kam to umístit, tak se dá nazvučit skoro čímkoliv. Já osobně mám rád třeba D6, nebo opus 99 na kopák, sm57 na virbl a na tomy klidně i něco levnějšího.
ať to šlape!
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mno - záleží na typu/konstrukci mikrofonu; dovedu si představit spíše větší šanci pronikání mechanického bordelu do signálu při uchycení na ráfek, ale zvukově bych neřekl, že bude výrazný rozdíl (pokud nějaký).
P.
P.