Pedalboardy
Pravidla fóra
Re: Pedalboardy
Ahoj chtěl bych si postavit vlastní pedalboard jak jsem to počítal vyšlo by mě to levněji než si ho koupit. Ale je lepší si pedalboard postavit nebo mít efekty "pohozené" na Zemi? Zítra bych jakého si schéma zapojení a chtěl bych znát váš názor jestli by fungovalo.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lepší je mít krabičky pěkně poskládané v kufru. Nemusíš pořád nic zapojovat, máš to nachystané. Nedochází tolik k opotřebení koncovek na propojovacích kabelech a když máš pevný kufr, tak jsou i efekty relativně v bezpečí.Fredd píše:Ahoj chtěl bych si postavit vlastní pedalboard jak jsem to počítal vyšlo by mě to levněji než si ho koupit. Ale je lepší si pedalboard postavit nebo mít efekty "pohozené" na Zemi? Zítra bych jakého si schéma zapojení a chtěl bych znát váš názor jestli by fungovalo.
Hraju na kytary a mašinky
Záleží na tom, kolik máš krabiček... Pokud máš jednu dvě, tak se to dá i bez PB, ale pokud jich máš víc, tak je lepší mít je pohromadě v pedalboardu... Když to budeš mít na zemi a stěhovat to, tak to musíš furt rozpojovat a zapojovat a navíc si to snadno rozkopeš (myšleno, že ti to bude jezdit po zemi)
Zatím mám efekty 2 a docela mě to rozpojování štve a tak jsem si vzal tužku papír a zhruba nakreslil jak bych ho seskladal včetně drátů. Tady je jakésy schéma (neukamenujte mě, kreslil jsem to v malování a zvýraznil barvama aby to bylo lépe rozpoznatelné) http://www.sgspiny.9e.cz/wp-content/upl ... lboard.jpg Obrázek mi nejde vložit, tak je tu vložen odkaz, vede přímo na obrázek na kamarádových stránkách
Je to vymyšleno ta, že máte 4 kabely jeden zapojíte z kytary do 1. další kabel zapojíte do 2 a vstupu komba 3 a 4 je zapojení do efektový smyčky. 5 je kabel footswitche a 6 kabel do elektrický zásuvky. Pokovad by kombo nemělo efektovou smyčku tak by to šlo zapojit kytara ->1, 2->3, 4->kombo. Nevim jestli to teda bude fungovat, ale podle mě by to bylo dobrý rozpojit 6 kabelů místo nějakejch 15 ne?
Je to vymyšleno ta, že máte 4 kabely jeden zapojíte z kytary do 1. další kabel zapojíte do 2 a vstupu komba 3 a 4 je zapojení do efektový smyčky. 5 je kabel footswitche a 6 kabel do elektrický zásuvky. Pokovad by kombo nemělo efektovou smyčku tak by to šlo zapojit kytara ->1, 2->3, 4->kombo. Nevim jestli to teda bude fungovat, ale podle mě by to bylo dobrý rozpojit 6 kabelů místo nějakejch 15 ne?
Disturbion!
Ty jo, spravil jsi mi náladu takhle před večerem!
- zyglrox
- last.fm: http://www.last.fm/user/Endrue
- Bandzone: https://bandzone.cz/pohodadrez
No já třeba mám jen efekty 3, PB se mi kvůli nim kupovat nechtělo a že bych byl nějakej zručnej kutil se taky říci nedá. Nicméně, aby se mi krabice nepovalovali na zemi a mělo to nějakou štábní kultůru, tak jsem vzal starý dvířka od kuchyňský linky a udělal drážky. Na lehký převážení mi to stačí, nic rozpojovat nemusim a já si připadám zase o trochu víc muzikantsky.Fredd píše:Zatím mám efekty 2...
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Skinere já vím ze to je distortion
ale nevím proč ale zapamatoval jsem si to takhle a pak jsem si už té chyby nevšiml, bohužel jsem tomu začal takhle říkat po té co jsem začínal hrát a našel jsem chybu na jedné stránce s taby (nechci jmenovat) a tam právě že bylo to takhle napsané.
Tak jasně pedalboard je přehlednej a praktickej mě jde jenom o to jestli by šel takhle zapojit.
Tak jasně pedalboard je přehlednej a praktickej mě jde jenom o to jestli by šel takhle zapojit.
Tak jak koukám na ten obrázek, jsem z toho jelen, hlavně z těch propojek a rozboček (třeba hned na vstupu pro ladičku). Taky ten on/off pro všechny krabičky nechápu, tedy nevím, zda ty máš představu, jak by měl být technicky vyřešen. Ani pořadí efektů asi není moc domyšlené.
Buď se snaž si na tomto fóru i jinde si o tom něco přečíst, nebo se snaž slovně sesumírovat, co by sis představoval, aby to umělo, a nějak ti tu snad už poradíme.
Edit: Sorry, tak to on/off máš napájení. Na první pohled bych ale necpal wah do ef. smyčky, a není mi jasná funkce a zapojení toho bypassu.
Buď se snaž si na tomto fóru i jinde si o tom něco přečíst, nebo se snaž slovně sesumírovat, co by sis představoval, aby to umělo, a nějak ti tu snad už poradíme.
Edit: Sorry, tak to on/off máš napájení. Na první pohled bych ale necpal wah do ef. smyčky, a není mi jasná funkce a zapojení toho bypassu.
Je to divné. Kytara - ladička - wah - overdrive - distortion - vstup aparátu - výsup smyčky - chorus - delay. Tohle je takové nejkonzervativnější pořadí, nicméně o tom je tu napsáno spoustu. Nevím, co vlastně řešíš. 4 kabely, elektrika k nějakému multizdroji a je hotovo.
- zyglrox
Taky jsem na to koukal a nerozluštil jsem co je v sérii a co je ve smyčce. Do smyčky bych nacpal chorus a delay, případně ladičku, ale toho já nejsem moc velkej zastánce.
Do série bych dal na první místo ladičku, wah, tvůj Disturbion
a ovedrive.
Jestli bys chtěl mít rozmístěný i pedály v PB jako to máš na obrázku, tak na ten wah se ti asi bude trošku špatně kvákat.
Do série bych dal na první místo ladičku, wah, tvůj Disturbion
Jestli bys chtěl mít rozmístěný i pedály v PB jako to máš na obrázku, tak na ten wah se ti asi bude trošku špatně kvákat.
Ibanez: PGM300 WH, Sire Larry Carlton: S7 Vintage Black, Fender: Squier Standart fat strat 032 - 1700 Walnut Satin, EKO: MM 300fretless, Carvin: Legacy, Vox: V212BN, Bayger: Buffer, TC Electronic: PolyTune 2 BlackLight, Morley: Mark Tremonti wah, Boss: CS-3, Majik Box: Fuzz universe, Xotic: SL Drive, HomeBrew Electronics: Detox EQ, Xotic: EP Booster, Dunlop: Volume X, TC Electronic: Helix Phaser, TC Electronic: Alter Ego Delay
Fořte:
Já jsem s toho nejdřív byl taky jelen, ale snažil jsem se jaksi načárat jak bych ty kabely vedl. vlastně na přední straně by byl vstup do pedalboardu řešenej samicí a na samici by byli napájený dva dráty jeden pro ladičku a druhej pro efekty.
On/off je tam zbytečný uvědomil jsem si to až potom co jsem jsem si četl Tvůj příspěvek.
Ten wah pedál jsem nevěděl jestli nacpat do efektový smyčky nebo ne, někteří tvrdí že je jedno jestli hraješ rovně do aparátu nebo jestli ti to de přes efekty, někteří co jsem koukal to cpou právě, že i do smyčky příkladem je nebo byl třeba Honza Homola z kapely Wohnout. tady je odkaz na jeho video: http://www.youtube.com/watch?v=1t2BuEr6aQ4
No a funkce toho bypasu? Když je ten pedál zapojenej tak nevim jak vám, ale mě se zdá že docela dost vyžírá původní signál, tak proto ten bypass.
Latane:
Řeším tady to, že mě nabaví když jdu hrát do zkušebny furt tahat efekty sem tam rozpojovat to a zase spojovat dohromady jak doma tak ve zkušebně, chci prostě kus prkna na kterym to budu mít přišroubovaný ale rovnou si to chci udělat pořádně než to stavět na víckrát. A navíc nejsem tak bohatej abych si kupoval efekty na zkušebnu a na doma zvlášť, ale kdo tady je co?
Zygloroxi:
Na obrázku jde v serii ladička >distortion>overdirve>chorus>aparát no ve smyčce je delay > wah pedal.
Jediný co mi tam vrtá hlavou je právě že jestli mi nebude dělat bordel ta ladička a wah pedal, když napojit vystup z vyplého bypasu k drátu od výstupu wah pedálu.
Wah pedal by byl ještě na straně, ale už se mi to jaksi nevešlo na stránku v malování.
To pořadí efektů si ještě zjistim jak jste psali je tady o tom toho fůra.
Díky za odpovědi.
Já jsem s toho nejdřív byl taky jelen, ale snažil jsem se jaksi načárat jak bych ty kabely vedl. vlastně na přední straně by byl vstup do pedalboardu řešenej samicí a na samici by byli napájený dva dráty jeden pro ladičku a druhej pro efekty.
On/off je tam zbytečný uvědomil jsem si to až potom co jsem jsem si četl Tvůj příspěvek.
Ten wah pedál jsem nevěděl jestli nacpat do efektový smyčky nebo ne, někteří tvrdí že je jedno jestli hraješ rovně do aparátu nebo jestli ti to de přes efekty, někteří co jsem koukal to cpou právě, že i do smyčky příkladem je nebo byl třeba Honza Homola z kapely Wohnout. tady je odkaz na jeho video: http://www.youtube.com/watch?v=1t2BuEr6aQ4
No a funkce toho bypasu? Když je ten pedál zapojenej tak nevim jak vám, ale mě se zdá že docela dost vyžírá původní signál, tak proto ten bypass.
Latane:
Řeším tady to, že mě nabaví když jdu hrát do zkušebny furt tahat efekty sem tam rozpojovat to a zase spojovat dohromady jak doma tak ve zkušebně, chci prostě kus prkna na kterym to budu mít přišroubovaný ale rovnou si to chci udělat pořádně než to stavět na víckrát. A navíc nejsem tak bohatej abych si kupoval efekty na zkušebnu a na doma zvlášť, ale kdo tady je co?
Zygloroxi:
Na obrázku jde v serii ladička >distortion>overdirve>chorus>aparát no ve smyčce je delay > wah pedal.
Jediný co mi tam vrtá hlavou je právě že jestli mi nebude dělat bordel ta ladička a wah pedal, když napojit vystup z vyplého bypasu k drátu od výstupu wah pedálu.
Wah pedal by byl ještě na straně, ale už se mi to jaksi nevešlo na stránku v malování.
To pořadí efektů si ještě zjistim jak jste psali je tady o tom toho fůra.
Díky za odpovědi.
Tak jsem si to video pustil od začátku do konce, a nejenže jsem si Wah pedálu ve smyčce nevšiml (má tam jen rackový multiFX Roland pro delaye a modulace), ale Wahu jsem si nevšiml vůbec. Má jen Whammy pedál, který kvůli signál žeroucímu bypassu bypassuje Line selectorem od Bosse (tam se ale asi plete v tom, že je to true bypass, Boss používá myslím výhradně buffered bypass).Fredd píše:Ten wah pedál jsem nevěděl jestli nacpat do efektový smyčky nebo ne, někteří tvrdí že je jedno jestli hraješ rovně do aparátu nebo jestli ti to de přes efekty, někteří co jsem koukal to cpou právě, že i do smyčky příkladem je nebo byl třeba Honza Homola z kapely Wohnout. tady je odkaz na jeho video: http://www.youtube.com/watch?v=1t2BuEr6aQ4
no neplete se asi, ale urcite. I kdyz v bypassu skutecne ten LS2 poznat neni (jasne, purista by se z tohoto buffered bypassu osypal, ale ti "true" puristi obvykle hraji akorat v obyvaku a nasledne machrují na fórech, případně překupují 
Jak se v jinem threadu tady zminovala vychovna funkce fora, tak tohle je dokonaly priklad.
Profesionalni muzikant, ktery navic imho hraje vyborne...... a prestoze je castecne ve vleku formalních nesmyslů a pověr (viz napr. ty pindy o TS9), tak na jeho výkon to má pramalý vliv..... ze napr. zije v bludu ze LS2 je TB a pritom neni. Neboli ten nejdulezitejsi gear, ktery ma zasadni vliv na jeho zvuk ukazuje hned v uvodu (prvni dve veci ktere zmini, a tou druhou nemyslim Raptora
PS: poradi efektu je vysoce individualni a ty obecne platne zasady jsou spis takova doporuceni. Ovsem wah wah na zacatku retezce pred aparatem, je jedno z mala, ktere neporusuje skoro nikdo
Jak se v jinem threadu tady zminovala vychovna funkce fora, tak tohle je dokonaly priklad.
Profesionalni muzikant, ktery navic imho hraje vyborne...... a prestoze je castecne ve vleku formalních nesmyslů a pověr (viz napr. ty pindy o TS9), tak na jeho výkon to má pramalý vliv..... ze napr. zije v bludu ze LS2 je TB a pritom neni. Neboli ten nejdulezitejsi gear, ktery ma zasadni vliv na jeho zvuk ukazuje hned v uvodu (prvni dve veci ktere zmini, a tou druhou nemyslim Raptora
PS: poradi efektu je vysoce individualni a ty obecne platne zasady jsou spis takova doporuceni. Ovsem wah wah na zacatku retezce pred aparatem, je jedno z mala, ktere neporusuje skoro nikdo
Naposledy upravil(a) hyenik dne 10.01.2013 22:31, celkem upraveno 1 x.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Koukám, že jsem si teda myslel pěknou ptákovinu, wah pedal už se mi řešit nechce. Zeptám se tedy takhle můžu zapojit paralerně ladičku?
- zyglrox
Ano, ale téměř každý ji dává na první místo v sérii. Zároveň to funguje jako mute.Fredd píše:můžu zapojit paralerně ladičku?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Což třeba nechápuzyglrox píše:Ano, ale téměř každý ji dává na první místo v sérii. Zároveň to funguje jako mute.Fredd píše:můžu zapojit paralerně ladičku?
Já si myslím, že ladička se na první místo dává, protože nejpoužívanější ladička je (byla) Boss TU-2, která má IMHO buffer - proto si ji kytaristé dávají na začátek, aby do efektové cesty šel "lepší" signál. No a tak nějak se to zažilo a každý to tak dělá
(já mám ladičku na prvním místě kvůli místě v kufru a rozestavění dalších efektů v signálové cestě)
Hraju na kytary a mašinky
- zyglrox
O pozici ladičky tady bylo v jinym threadu popsáno spoustu. Dovolím si menší citace:
You generally want to go straight into your tuner from guitar. If you go in after any effect, the effected signal makes it harder for the tuner to get a lock. If you are boosting or in an effects loop, you risk overloading the tuners input which will also make it hard for the tuner to get a lock. That being said you may be able to use a tuner elsewhere in your chain, but then you have to make sure all your pedals are turned off.
You generally want to go straight into your tuner from guitar. If you go in after any effect, the effected signal makes it harder for the tuner to get a lock. If you are boosting or in an effects loop, you risk overloading the tuners input which will also make it hard for the tuner to get a lock. That being said you may be able to use a tuner elsewhere in your chain, but then you have to make sure all your pedals are turned off.
Aha, já to bral jako automatiku, že každý (téměř) s více efektama má pedalboardFredd píše:
Latane:
Tak jsem konečně taky dokončil svůj první pedalboard
Je určenej jen pro domácí hraní, je proto dost jednoduchej (mluvím hlavně o konstrukci). Je to OSB deska s gumovýma nožkama potažená maskáčovinou, všechny ty věci na tom drží suchej zip. Bude putovat vždycky jen ze skříně ven a zase zpět, takže žádná složitá konstrukce. Jsou to dva mulťáky (asi namítnete proč dva mulťáky), používám dost různejch zvuků, proto mi mulťáky díky presetům vyhovujou. Ten stříbrnej je Zoom 505 II, mám ho pro overdrive, solo a clean zvuky. Mám ho už děsně dlouho a nějak mně za ty léta ten jeho zastřenej zvuk učaroval
ta druhá věc je DigiTech RP155. Tam používám modulace (reverb, delay, chorus, tremolo atd.) ty jsou na něm fakt povedený. Mám ho taky pro agresivnější distortion, tam je zase ten Zoom slabší. Na zapojení není nic složitýho
kytara - Zoom - DigiTech - PC. Na doma nepoužívám kombo, nemám místo ani vhodné sousedy
Takže z DigiTechu to jde USB kabelem do PC a přes ten samej kabel mi jde zase zvuk z PC zpět do efektu, v něm mám vražený sluchátka. Už to tak dělám léta a vyhovuje mi to. Vím že kdybych použil lomený jacky, mohla být deska menší. Měl jsem ale doma tyhlety, prakticky nový, tak jsem je tam dal. Ten zdroj stejně zabral dost místa, tak by to o moc menší ani nebylo.
Zde je dílo :

Zítra mně čeká druhý, pro live hraní a pro zkušebnu, zkrátka pro kombo. Bude to taky jen deska, mám na něj futrál takže se s kufrem dělat nebudu. Co se týče komponentů, je hodně podobnej, ještě jednodušší
Výsledek časem zase postnu 
Je určenej jen pro domácí hraní, je proto dost jednoduchej (mluvím hlavně o konstrukci). Je to OSB deska s gumovýma nožkama potažená maskáčovinou, všechny ty věci na tom drží suchej zip. Bude putovat vždycky jen ze skříně ven a zase zpět, takže žádná složitá konstrukce. Jsou to dva mulťáky (asi namítnete proč dva mulťáky), používám dost různejch zvuků, proto mi mulťáky díky presetům vyhovujou. Ten stříbrnej je Zoom 505 II, mám ho pro overdrive, solo a clean zvuky. Mám ho už děsně dlouho a nějak mně za ty léta ten jeho zastřenej zvuk učaroval
Zde je dílo :

Zítra mně čeká druhý, pro live hraní a pro zkušebnu, zkrátka pro kombo. Bude to taky jen deska, mám na něj futrál takže se s kufrem dělat nebudu. Co se týče komponentů, je hodně podobnej, ještě jednodušší
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Jen technická... K čemu je tam to pc? K pohodlnějšímu nastavování a nahrávání?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek