"změna hlasu"

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
jakubbuk

"změna hlasu"

Příspěvek od jakubbuk »

Ahoj, omlouvám se za svůj převelmi amatérský dotaz, možná se tu už něco podobného řešilo, já jsem to ale nenašel. Jde o to že mám poměrně dost vlastních písní a chtěl bych si je nahrát a také bych v nich chtěl zpívat sám, ale má to háček. Zpívám čistě a celkem dobře, ale mám strašnou barvu hlasu, takovou skřetí :D . Potřeboval bych nějaký program, nebo prostě nějakou věc která by to trochu změnila, ten hlas zhloubila nebo tak, ale aby to neznělo moc "roboticky"- Co se týče těhle věcí jsem naprosto nezasvěcený a na netu jsem nic nenašel :/

Díky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: "změna hlasu"

Příspěvek od Nero »

Nejlépe použít nějaký VST efekt. Pokud jde o konkrétní názvy, podívej se na nějaké vokální efektové procesory, co nabízí a co jednotlivé funkce umožňují, pak už konkrétní VST dohledáš.

Nicméně nebylo by lepší spíš pracovat na té barvě hlasu?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Jak píše Nero, bylo by lepší pracovat s tím hlasem. Samozřejmě si můžeš pomoc vhodnou equalizací a odstranit či potlačit frekvence kde je hlas třeba více nasální apod. Ztlačit dynamiku trochou komprese a dodat prostor lehký verbem nebo delayem, ale změnit barvu v pravém slova smyslu moc nemůžeš ničím (když pominu prasárny s pitchshifterem a tunery)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

pupack píše:ale změnit barvu v pravém slova smyslu moc nemůžeš ničím
Já bych řekl že jo - v těch procesorech jsou různé efekty, které v extrému fungují jako gender-bender, v normálnějším nastavením jen lehce mění charakteristiku hlasu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jakubbuk

Příspěvek od jakubbuk »

díky, já se na to podívám. A jak bych mohl změnit ten hlas jako "normálně" , bez efektu? Já toho o zpěvu moc nevim - spíš nic. :)
Slayertplsko

Příspěvek od Slayertplsko »

No predsa technikou. Spravne dychanie, spravne ovladanie svalov v krku, spravna praca s rezonanciou, spravna praca s registrami a tak. Toto je asi najlepsi zdroj z tych volne dostupnych:
http://books.google.sk/books?id=4wNVqRG ... CDcQ6AEwAg
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“