Co si myslíte o kytarách od firmy Matsumoko

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Woptahlo

Co si myslíte o kytarách od firmy Matsumoko

Příspěvek od Woptahlo »

Dobrý den všem,
zaujal mě tento inzerát http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... dohodou=on , kde je nabízena kytara od firmy Matsumoko. Zajímalo by mě, jaký máte na to názor. Buď na tento inzerát a nebo na kytary Matsumoko obecně. Mám tuto kytaru http://kytary.cz/squier-bullet-stratoca ... /HN001105/ a zajímalo by mě, jestli je horší/lepší než ta Matsumoko. Děkuji za odpovědi :)
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Co si myslíte o kytarách od firmy Matsumoko

Příspěvek od Smrťokvítek »

s velkou pravděpodobností bude ta kytara lepší než nejlevnější model Squieru, který je na trhu.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
potkanX

Příspěvek od potkanX »

matsumoku nie je znacka, ale jedna z dvoch najvacsich japonskych tovarni na nastroje tej doby. vyrabali sa tu nastroje pod mnohymi znackami a v mnohych cenovych a kvalitativnych urovniach. ich vtedajsie lowcosty su proste lowcostove giraty so vsetkym spatnym co ku tomu patri, ale uz nieco ako stupen 2-3 je podla mna velmi dobre pouzitelny polotovar, v tej dobe sa este drevo tolko nesalilo jako dnes. v kazdom pripade treba dany nastroj preklepat, lowcosty sa robili aj z preglejky, malo drahsie nastroje z dyhovanych spalkov, a od toho ruky prec.
neviem ake by bolo porovnanie vtedajsich a dnesnych lowcostov pri hentakych fosnach, snimace budu zrejme mizerne aj aj, hardware bude zrejme mizerny aj aj, spracovanie bude pri japoncoch mozno nie ze lepsie, ale vyrovnanejsie. celkovo elektronika tej doby bola dobra iba pri ozaj vyssich modeloch, ale to sa da vyriesit.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Já bych se nebál ji za tu cenu vzít. Z fotek je vidět minimálně to, že kytara je i po těch letech, které má za sebou, v perfektním stavu. Z pohledu na blok tremola je vidět, že je poctivý, žmasivní, zřejmě ocelový, a pokud mě zrak neklame, tak to dřevo uvnitř vypadá na masiv, nevrstvený z desek, a už vůbec ne na překližku. Pokud by tělo bylo z víc podélných kusů, toho bych se nebál, mám japonského Fendera - Squier Series (1992), který je ze 6 kusů, a to dřevo rezonuje líp než Fender CS strat, se kterým jsem ji srovnával. Možná by se vyplatily lepší snímače a kameny na kobylce (tyhle jsou odlitky, klasika jsou tvarované "plíšky" z tlakové oceli).
Je tu ale přece jen jedno "ale": Otázka je, zda to je skutečně Matsumoko. Na bloku tremola je sice MIJ, ale ta kytara jednou věcí nápadně připomíná východoněmeckou Musimu Lead Star, a to řešením šroubu výztuhy krku. Matsumoko tam sice taky mívaly větší otvor, ale ta koncovka výztuhy vypadala, aspoň na obrázcích, co jsem viděl, jinak. Vygoogli si Lead Star stratocaster, a porovnej, např.:
http://www.euroguitars.co.uk/viewtopic.php?f=9&t=2442
Fangorn_Bum
last.fm: http://www.last.fm/user/fangorn_bum

Příspěvek od Fangorn_Bum »

Fořt píše:...Z pohledu na blok tremola je vidět, že je poctivý, žmasivní, zřejmě ocelový, a pokud mě zrak neklame, tak to dřevo uvnitř vypadá na masiv, nevrstvený z desek, a už vůbec ne na překližku. ....
Prosím tě, neber to jako rejpání, ale z čeho jsi to poznal? Na tremolu vidím akorát, že je z kovu, ale rozhodně ne, jestli je to ocel, nebo nějaká laciná vyleštěná slitina. A už vůbec nechápu, jak jsi usoudil, že jde o masiv - dřevo nikde vidět není a pod tou vrstvou laku by to mohla bejt jak překližka, tak lisovanej toaletní papír...
kytara: home-made strat Woody (SD SLS-1 Lipstick, DiMarzio True Velvet, DiMarzio PAF 36th Anniversary)
kombo: Bugera V5
efekt: Metal Muff
carver

Příspěvek od carver »

na frézovaní pre blok tremola to vážne vypadá na masív
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Kdysi jsem hrál na RRko tehle firmy... z venku vypadalo nádherně a hrálo moc dobře. Kdžy jsem se podíval k elektronice tak jsem zjistil, že je to asi 20vrstvá překližka :D, ale jelikož to hrálo pěkně tak jsem to vůbec neřešil.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Fangorn_Bum píše:
Fořt píše:...Z pohledu na blok tremola je vidět, že je poctivý, žmasivní, zřejmě ocelový, a pokud mě zrak neklame, tak to dřevo uvnitř vypadá na masiv, nevrstvený z desek, a už vůbec ne na překližku. ....
Prosím tě, neber to jako rejpání, ale z čeho jsi to poznal? Na tremolu vidím akorát, že je z kovu, ale rozhodně ne, jestli je to ocel, nebo nějaká laciná vyleštěná slitina. A už vůbec nechápu, jak jsi usoudil, že jde o masiv - dřevo nikde vidět není a pod tou vrstvou laku by to mohla bejt jak překližka, tak lisovanej toaletní papír...
Já v té levé části snímku vidím rozchlupacená vlákna dřeva překrytá lakem, a to nijak silnou vrstvou, prostě to, co se při stříkání dostane dovnitř. Píšu pokud mě zrak neklame. U překližky by byly vidět jednotlivé vrstvy. Blbnutí lisovaným papírem, to je akorát takový klišé, jak se navážet do levných low end kytar - kolik kytar z papíru už jsi držel v ruce?
Co se týče té oceli, ok, taky se mohu plést, ale taky vím, jak vypadají levné zinkové bloky, kde možná ani tak nejde o materiál, jako o hmotu, o to, že ty levné bloky (např. na Squierech) jsou poloviční oproti těm standardním třeba na amerických Fenderech. Pokud ale přitáhne tremolo na tělo, tak je to podle mého názoru a zkušenosti jedno, jaký ten blok je.
Edit: Tak, a tady je snad důkaz, že to "Matsumoko" bylo vyrobeno nejspíš v DDR. Tady jsou obrázky, kde je vidět, že do Musim se dávala japonská tremola. Je tu přesně to, co je v té kytaře na bazaru:
http://s42.beta.photobucket.com/user/ki ... 1987219286
Tím nechci říct, že ta kytara je špatná a nemá tu cenu, ale něco tu smrdí, když je zákazník takto tahán za nos.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“