Upnutí kláves do stojanu

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
petrgo

Upnutí kláves do stojanu

Příspěvek od petrgo »

Omlouvám se - jsem úplný začátečník a možná vám můj dotaz přijde směšný. Zajímám se o stojan pro Korg Pa 50 SD a pochopil jsem, že je třeba hledat nějaké robustnější řešení, aby při hraní na krajní polohy stojan "nepružil".

Všechny stojany jsou na fotkách focené tak, že se stojan rozloží a na něj se volně položí keyboard. Není mi tedy jasné, jak tam ten keyboard drží a nespadne, případně neposouvá. Moje klávesy mají zespodu díry, o kterých jsem si myslel, že slouží právě k nějakému "uzamčení" ke stojanu. Jak to funguje? Jsou nějaké univerzální adaptéry? Nebo jsou klávesy skutečně u X nebo X stojaná jen položené na těch dvou tyčkách?

Díky za pomoc
Petr
Sadam.S

Re: Upnutí kláves do stojanu

Příspěvek od Sadam.S »

Klávesy "volně" položené na Xku jsou (alespoň co jsem měl možnost vidět) úplně běžná záležitost. Neposouvají se díky tomu, že stojan má na těch vodorovných trubkách gumová pouzdra... a takové klávesy něco váží ;)
Hush

Příspěvek od Hush »

Já (a spousta dalších klávesáků) mám na vodorovných trubkách na které se pokládají klávesy navlečeny kusy miralonu (to je šedá pěnová trubka která se běžně používá na izolaci vodovodních trubek). Na té klávesy sedí jako přišité a ani při největším "drajvu" se nehnou! 8)
petrgo

Příspěvek od petrgo »

Díky za rychlou reakci a za tipy na vylepšení.
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“