Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Technika zpěvu, zpěvová aparatura, efekty, ...
Odpovědět
Axlik

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - zpěv

Příspěvek od Axlik »

Sis píše:Zdravím všechny ;)
Tak po dlouhý době jsem zase byla doma sama, tudíž sem něco narychlo nahrála :D . Není to nic moc a je to jen krátkej úryvek , ale přesto mě zajímá váž názor.
PS: Stále bohužel nemám mikrofon, takže to především v tom refrému hodně tahá za uši... :/
Omlouvám se za špatný odkaz :D .. (jsem na tamté stránce poprvé :/) , tenhle odkaz by snad měl být ten správný i když to chvíli trvá než to naběhne ..
https://soundcloud.com/siimas/kelly-cla ... away-cover

Teda, fakt škoda té kvality, zkus si koupit obyčejný mikrofon za 100,- já přes něj nahrávám a je to celkem poslouchatelný (v případě že nemáš peníze na ty dražší :D ). Jinak fakt super příjemnej hlas a na živo to musí být paráda :-)
Jsem majitelem levnější akustické kytary, o to dražší je má láska k ní! :-)
Cort -> AD 810 / X1
Pes.Marek
Bandzone: pesmarek

Příspěvek od Pes.Marek »

Ahoj, před pár dny jsem se registroval na tomto foru z důvodu koupi nového mikrofonu a zvukové karty, potřeboval jsem pár rad do začátku, kterých se mi dostalo. Teď si pročítám v rámci časových možností témata, především co se týče zpěvu a hry na kytaru. Je toho zde opravdu hodně, spousta věcí je velmi zajímavých a dozvěděl jsem se i pár informací, na které by mě ani nenapadlo se ptát. Teď jsem dočetl až sem, poslechl jsem pár ukázek a musím smeknout až na zem například před Jarmilou Duričkovou, či Nicko 27, je vidět že Vám to nejen jde, ale že to děláte s láskou :-)) Taky se mi líbí Axlík, nemyslím kvalitou zvuku, nebo nádherným zpěvem, ale stylem hudby..ono to pujde líp a líp, neboj :-)
Dovolím si na ukázku tedy přihodit sebe, nahrávky jsou dělány na notebooku s vestavěným mikrofonem v audacity, ale jako ukázka to postačí. Předem podotýkám, že hra na kytaru není opravdu nic moc a o zpěvu se nedá vlastně moc mluvit, spíše je to takové řečnění. Vždy doufám, že zaujmou slespoň texty - ale pravda že to je spíše pro labužníky nenáročných na hudební provedení.. :-) Přesto budu rád, když se někdo vyjádří ke všemu, k barvě hlasu, ke hře na kytaru i k textům. Co jsem poznal, tak je tu pár lidí co mají co říct. http://bandzone.cz/pesmarek
muzikophile
last.fm: aaxal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od muzikophile »

Johnny20 píše:Co říkáte na kapelu známého:
http://bandzone.cz/streetbandits

si děláš srandu :))) to je hrozný. zpěv je neuvěřitelně falešnej a odbytej..instrumentální podklad taky žádná sláva...výslovnost taky...

p.s.: hudební vkus má vynikající! za to chválim
Epiphone EJ-160E + Squier Classic Vibe Telecaster Custom
martincihak

Příspěvek od martincihak »

nicko27 píše:Ahoj,hlásněte prosím pro moji sestru -Andrea Holá- v pěvecké soutěži Nymburský Otík děkujem za tvůj hlas a omlouvám se za menší zdržení Ps. hlasovat jde každou hodinu!!! Také hlasujte pro skupinu Dargis a zpěváka Honzu Rydla ml. :-)http://nymbursky.denik.cz/zpravy_region ... jrj#anketa Tady je nahravka http://www.youtube.com/watch?v=b_zUwaAQ ... ture=share
http://www.youtube.com/watch?v=kW9HgaPtCbE
vyřiď sestře, že zpívá opravdu pěkně, ale už sem nepiš jen aby někdo hlasoval pro někoho, myslim si, že od toho to tu není.
Minikombo - Roland Micro CUBE
Elektrická kytara - Ibanez Les Paul '76 (made in Japan)
Elektroakustická kytara - Walden O550CE
Mikrofon - Shure C606
Externí zvuková karta - M-Audio fast track MK II
Uzavřená sluchátka - SUPERLUX HD-660
martincihak

Sis píše:Zdravím všechny ;)
Tak po dlouhý době jsem zase byla doma sama, tudíž sem něco narychlo nahrála :D . Není to nic moc a je to jen krátkej úryvek , ale přesto mě zajímá váž názor.
PS: Stále bohužel nemám mikrofon, takže to především v tom refrému hodně tahá za uši... :/
Omlouvám se za špatný odkaz :D .. (jsem na tamté stránce poprvé :/) , tenhle odkaz by snad měl být ten správný i když to chvíli trvá než to naběhne ..
https://soundcloud.com/siimas/kelly-cla ... away-cover
Jedině, proč to tahá za uši je to, že ten mikrofon nestíhá tvému řevu :D Bohužel asi i zkresluje tvůj kytarový doprovod, který je rozlazený opravdu jako kráva =o) Každopádně, to asi nebu jen tím mikrákem, co? Máš moc příjemný a posluchatelný hlas, takže popros doma maminu a ať ti za pár šušní koupí nějaký ten mikrofon a pracuj na sobě, protože ty se opravdu dobře posloucháš.
Mikrofon - Shure C606
martincihak

Poslouchám to už po druhý a myslím že ty texty mají rozhodně hlavu a patu a baví mě to. To by bylo k textům.

Co se týká zpěvu, hry na kytaru, tam to nebude tak stručné =o) Tvůj přednes mi místy, hlavně té první písně, přijde jako od našeho nového Slavíka. =o) Každopádně, když to poslouchám dál, tak je to úplně něco jiného. Tvůj hlas mi přijde děsně nevyzpívaný. Pokud jdeš do výšek či do nějakého silnějšího projevu, tak ti to i ujíždí do falší. Také když zpíváš potišeji, tak tam si asi taky nejsi moc jistý. To se dá ale zpíváním vyřešit.

To "nejhorší", co dle mého názoru je....je tvá rytmika a propojení kytary a zpěvu, někdy ti to nejde úplně dohromady.

Celkově se mi to ale moooc líbí a jdu si to poslechnout znovu =o))
Mikrofon - Shure C606
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

martincihak píše:rytmika a propojení kytary a zpěvu, někdy ti to nejde úplně dohromady
Skoro bych rekl, ze se pri zpevu nechava prilis strhavat hranim na kytaru (a mistama opacne). Mozna, ze kdyby to nahraval zvlast, bude to lepsi...
martincihak

Paris píše:
martincihak píše:rytmika a propojení kytary a zpěvu, někdy ti to nejde úplně dohromady
Skoro bych rekl, ze se pri zpevu nechava prilis strhavat hranim na kytaru (a mistama opacne). Mozna, ze kdyby to nahraval zvlast, bude to lepsi...
Tak nějak jsem to chtěl vyjádřit =o
Mikrofon - Shure C606
Pes.Marek
Bandzone: pesmarek

Příspěvek od Pes.Marek »

Díky, díky. Jak říkám, vzal jsem kytaru, zapnul rec a nahrával. Pak přidal ozvěnu, někde udělal další stopu pro dvojhlas a hotovo. V brzké době udělám nahrávku s novým mikrofonem a externí zvukovkou, nejdřív nahraji kytaru a pak přes odposlech ve sluchátkách zpěv. Metronom zapnutý je u mě samozřejmost, bez něj mám velké problémy, přesně jak jsi napsal. Pak se budu moci soustředit pouze na "zpěv" a snad z toho vyleze něco poslouchatelnějšího, i když nic převratného od toho nečekám...uvidíme. Díky za kritiku i chválu, něco takového jsem potřeboval :-)

P.S - Nahrávat kytaru přes kabel vedený do zvukovky je asi samozřejmost, mám u toho nechat zapnutý i mikrofo a nahrát tak dvojí zvuk? Někde jsem četl, možná že i zde na foru - že se stím pak dají dělat experimenty. Ono je to spíš třeba asi zkusit a pak se sám rozhodnout co se člověku více lidbí ale..
martincihak

Určitě se s tím dají dělat nějaké kousky, ale spíš je to o pocitu, který zvuk se ti líbí....teda asi...

Pokud píchneš kytaru přímo do zvukovky, tak je to sice pěkný zvuk, ale je to takové kovové. Pokud se ti vyloženě líbí zvuk kytary takový jaký je, tak bych to nahrál mikrákem. Zkus obě možnosti...klidně i najednou a sám uvidíš, co se ti bude líbit. Ale myslim, že pro tvou muziku bych to nahrával tím mikrofonem...Opravdu jde asi o to, jak se ti to líbí. Možná pokud máš nějaký aparátek, tak bych to píchnul do něj a pak ten zvuk sejmout mikrákem. Jsem sám zvědav, jak se s tím popereš.

Toto je jen můj názor, tak čekej až ti odpoví ještě někdo
Mikrofon - Shure C606
Sis

Příspěvek od Sis »

Sektor píše:Sis, odkud jsi ? Klidně ti mikrofon zapůjčím, pokud bys byla z Ostravy a okolí ;) Na lepší kvalitu jsem osobně zvědavý.
Noo, od Ostravy jsem celkem hodně daleko :D .. Vysočina, Humpolec :) .. ale plánuju si nějaký levnější mikrofon pořídit ;)
Sis

Příspěvek od Sis »

Axlik píše:Teda, fakt škoda té kvality, zkus si koupit obyčejný mikrofon za 100,- já přes něj nahrávám a je to celkem poslouchatelný (v případě že nemáš peníze na ty dražší :D ). Jinak fakt super příjemnej hlas a na živo to musí být paráda :-)
Děkuju moc ;) .. mám v plánu si nějaký levnější mikrofon pořídit, takže snad už to na příští nahrávce půjde znát :)
Sis

Příspěvek od Sis »

martincihak píše:Jedině, proč to tahá za uši je to, že ten mikrofon nestíhá tvému řevu :D Bohužel asi i zkresluje tvůj kytarový doprovod, který je rozlazený opravdu jako kráva =o) Každopádně, to asi nebu jen tím mikrákem, co? Máš moc příjemný a posluchatelný hlas, takže popros doma maminu a ať ti za pár šušní koupí nějaký ten mikrofon a pracuj na sobě, protože ty se opravdu dobře posloucháš.
Mám v plánu si mikrofon pořídit a až si ho konečně pořídím, hodim sem nějakou nahrávku a uvidíme čím to je :D ... Jinak moc děkuju za názor :)
Hitchhiker

Příspěvek od Hitchhiker »

Nazdárek, chtěla jsem požádat, jestli byste mě taky nezhodnotili. Je to krátký, byl to takovej spontánní nápad, popadla jsem mp3 (mám tam voice recorder) a takhle to dopadlo :D . Zpívala jsem docela dlouho ve sboru, ale techniku mě nikdo neučil, takže jsem v podstatě amatér.
Tady je odkaz:
http://uloz.to/xVJ48UW/vr-002-1404-mp3

P.S. Omlouvám se, že to Z u Zabili zní trochu jako S, nějak mi to uniklo, anebo je to tím nekvalitním nahráváním...
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Ahoj poslechl jsem a je škoda, že to není něco známějšího co teď frčí, tam by se možná dalo nějak posoudit, ja k jsi na tom lépe. Protože omlouvám se, ale já osobně tuhle lidovku, folk nebo co to je neznám, nicméně neříkám, že je to něco špatého, já si taky čas od času zazpívám, vínečko bílé a bílou orchidej :D To druhý je sranda :D !! Ale teď k věci, ze záznamu si myslím, že se ti trochu chvěje hlas, nejspíš ze stresu z nahrávání. Já mám něco podobného, jak se mám snait nahrát úsek který potřebuju a snažím se, tak to ořu kde se jen dá, frázování, dech, intonace, ale když si jen tak valím z legrace, tak nemohu uvěřit, že zpívám, takže ani nevím jak to dělám :D .
Každopádně hlas máš pěkný, ale chtěl bych tě slyšet i v jiném žánru a i s hudbou např.. Jinak nemám co vytknout.
martincihak

to Hitchhiker:
hezky nám to tady graduje =o)) opět se jedná o velice posluchatelný a vypadá to, že i o vyyzpívaný, hlas. Ale předpokládám, že víš o svém umu a nechceš slyšet jen samé chvály, ale i mírnou kritiku =o))

Pokud budu opravdu hnidopich, jako že já jsem =o)), tak ti řeknu můj subjektivní názor...myslím si, že by výsledek byl mnohem lepší, kdyby jsi trefovala správné tóny hned a nelajdala to postupným najížděním do správné tóniny. Sám tyto chyby dělám a zjistil jsem, že s hudbou to může znít i mírně falešně.

Jsi skvělá, ta kritika je opravdu jen takové hledání jehly v hromadě sena, ale jak jsem zmiňoval výše...myslím, že by už takhle výborný přednes byl ještě lepší...už teď se těším na další ukázku =o)
Mikrofon - Shure C606
martincihak

flame...neznáš Balada pro banditu? =o)) vostudo =oD
Mikrofon - Shure C606
FLAMING.RECORDS

Příspěvek od FLAMING.RECORDS »

Neznám, promiň, ale vše co nás v hudebce naučily, bylo Nějaký Mory(i) Tury(i), Když mě brali za vojáka a dívka s Perlami ve Vlasech a to jsme mleli 3 roky furt dokola v hudebce :D Tak už jsme to i přezpívávali do jinejch textů a úči jen rostly vlasy :D
Sektor

Příspěvek od Sektor »

Sis píše:
Sektor píše:Sis, odkud jsi ? Klidně ti mikrofon zapůjčím, pokud bys byla z Ostravy a okolí ;) Na lepší kvalitu jsem osobně zvědavý.
Noo, od Ostravy jsem celkem hodně daleko :D .. Vysočina, Humpolec :) .. ale plánuju si nějaký levnější mikrofon pořídit ;)
Tak to nic no :)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Hitchhiker

Příspěvek od Hitchhiker »

FLAMING.RECORDS píše:Ahoj poslechl jsem a je škoda, že to není něco známějšího co teď frčí, tam by se možná dalo nějak posoudit, ja k jsi na tom lépe. Protože omlouvám se, ale já osobně tuhle lidovku, folk nebo co to je neznám, nicméně neříkám, že je to něco špatého, já si taky čas od času zazpívám, vínečko bílé a bílou orchidej :D To druhý je sranda :D !! Ale teď k věci, ze záznamu si myslím, že se ti trochu chvěje hlas, nejspíš ze stresu z nahrávání. Já mám něco podobného, jak se mám snait nahrát úsek který potřebuju a snažím se, tak to ořu kde se jen dá, frázování, dech, intonace, ale když si jen tak valím z legrace, tak nemohu uvěřit, že zpívám, takže ani nevím jak to dělám :D .
Každopádně hlas máš pěkný, ale chtěl bych tě slyšet i v jiném žánru a i s hudbou např.. Jinak nemám co vytknout.
Díky za odpověď :) . Jinak už to tady bylo řečeno, ale je to z Balady pro banditu, takže to lidovka není (ale uznávám, že je to takovej typ písničky). Já teda velkým příznivcem lidovek nejsem, ale právě že mi přijde, že se toho na nich hodně odhalí, takže to je podle mě na hodnocení docela dobrej materiál (ale zase je pravda, že ji neznáš). Jinak s tím chvěním hlasu - sice jsem nervák, ale nervózní jsem (výjimečně :D ) vůbec nebyla, napadlo mě, že by to mohlo být tím, že tam jsou docela dlouhý tóny...
Odpovědět

Zpět na „Zpěv“