bezdrát ano či ne ?
Pravidla fóra
Re: bezdrát ano či ne ?
Dík, že jsi potvrdil moje slova
.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Zajimavy, ja mam s tema levnema opacnou zkusenost - to co stacilo kytaristovi, nestacilo me - zrani basu bylo vetsi nez zrani vysek a ztratu signalu jsem taky asi poznal vic.Durin píše:Takže slíbený kytarový report o AKG.
U čistého kanálu bylo slyšet znatelně, že to žere. To bylo ochuzené a zeslabené. Ovšem když se přeplo na distortion, tak to byl jen velmi malý rozdíl. Čekal jsem o mnoho více. Definitivní závěr pro kytary: Za tu cenu výborný bezdrát i pro kytary, ale už bych si to nelajznul na koncertě s tim. U basy se ovšem bát rozhodně nebudu.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Až bude čas, vyzkouším to na kytaře i na base. A to jak ve zkušebně, tak na nějakém pódiu na velký aparát. Zatím si stojím za svým, že je to za ty prachy dobrý, použitelný startovací bezdrát.
a spousta No name...
a spousta No name...
Tak u těch basů jsem ztrátu tedy nepozoroval. Je teda pravda, že já hraju spíš středově, takže možná by to někomu jinýmu s jinym vkusem na EQ znělo jinak.KIWI píše: Zajimavy, ja mam s tema levnema opacnou zkusenost - to co stacilo kytaristovi, nestacilo me - zrani basu bylo vetsi nez zrani vysek a ztratu signalu jsem taky asi poznal vic.
Tak to ja taky tlacim stredy, ale tak ztratu basu muzes citit i na kytare ze jo, tam nejde jen o to ze je nekdo veckarDurin píše:Tak u těch basů jsem ztrátu tedy nepozoroval. Je teda pravda, že já hraju spíš středově, takže možná by to někomu jinýmu s jinym vkusem na EQ znělo jinak.KIWI píše: Zajimavy, ja mam s tema levnema opacnou zkusenost - to co stacilo kytaristovi, nestacilo me - zrani basu bylo vetsi nez zrani vysek a ztratu signalu jsem taky asi poznal vic.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Bezdrátový systém?
Ahoj, mám jeden dotaz. Četl jsem různý poznámky, hodnocení a názory lidí na různý bezdrátový systémy, bohužel k žádnému závěru jsem se nedostal. Chtěl bych si díky pohybu koupit nějakej bezdrátovej systém, většina lidí je odsuzuje a tvrdí, že jak nestojí třeba 15tisíc a vejš, nemá to cenu.. i přesto bych ale do toho šel.. Hraju na aktiv basu s kabelem za cca 200,-takže žádnej MONSTER a pod. (ani nechci!) proto se ptám, když mám špatnej kabel jestli to bude opravdu takovej velkej a slyšitelnej rozdíl, když investuju do tohodle..
http://kytary.cz/samson-stage-55/HN098739/
Dík za jakoukoliv odpověď
Já bych se v případě 5ti strunné basy bál 
Mám pětku a pohoda.-Romik- píše:Já bych se v případě 5ti strunné basy bál
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Bezdrátový systém?
Sloučeno se starším tématem - měl ses ptát rovnou zde. Kárající příspěvky promazány.Thommino píše:Ahoj, mám jeden dotaz. Četl jsem různý poznámky, hodnocení a názory lidí na různý bezdrátový systémy, bohužel k žádnému závěru jsem se nedostal. Chtěl bych si díky pohybu koupit nějakej bezdrátovej systém, většina lidí je odsuzuje a tvrdí, že jak nestojí třeba 15tisíc a vejš, nemá to cenu.. i přesto bych ale do toho šel.. Hraju na aktiv basu s kabelem za cca 200,-takže žádnej MONSTER a pod. (ani nechci!) proto se ptám, když mám špatnej kabel jestli to bude opravdu takovej velkej a slyšitelnej rozdíl, když investuju do tohodle..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Takže AKG odzkoušen na kytaře i na base.
Musím potvrdit, že basové frekvence se přenosem mírně ztrácí. Není to ale nijak trgické "množství".
Paradoxně na kytaře je to patrnější víc, než na base.
Ale, moji kolegové z kapely to nijak moc neřešili. Prostě si pohráli s EQ na svých kombech a bylo to. Oba dva mi potvrdili, že ve výsledku z toho vyloudili stejný zvuk, na jaký jsou zvyklí. Ono stejně, každý prostor žádá svoje. Ať je to velké pódium venku, nebo v sálech, nebo někde v koutě větší putyky, vždycky ten zvuk je jiný. Neexistuje instantní nastavení, takže se běžně na EQ sahá. Akorát těď se mezi to strčí bezdrát a budou ty poťáky (hlavně basové) nastaveny trochu jinak než s drátem.
Takž podle mého jaké jsou výhody?
-jednoznačně cenová dostupnost v porovnání s kvalitou přenosu
-výdrž baterií, která je víc než dostačující
Nevýhody?
-uživatel má možnost výběru pouze z 6. pevně nastavených frekvencí (pokud se nepletu). Což někdy může (nemusí) být problém
-chybí mi tam ledka která ukazuje stav baterií. Prostě borec hraje - a najednou nic. Bez varování. Takže je potřeba si to ohlídat.
To je můj názor na tuto malou a pro někoho určitě užitečnou věc.
Doufám, že jsem vás neprudil příliš dlouho
Musím potvrdit, že basové frekvence se přenosem mírně ztrácí. Není to ale nijak trgické "množství".
Paradoxně na kytaře je to patrnější víc, než na base.
Ale, moji kolegové z kapely to nijak moc neřešili. Prostě si pohráli s EQ na svých kombech a bylo to. Oba dva mi potvrdili, že ve výsledku z toho vyloudili stejný zvuk, na jaký jsou zvyklí. Ono stejně, každý prostor žádá svoje. Ať je to velké pódium venku, nebo v sálech, nebo někde v koutě větší putyky, vždycky ten zvuk je jiný. Neexistuje instantní nastavení, takže se běžně na EQ sahá. Akorát těď se mezi to strčí bezdrát a budou ty poťáky (hlavně basové) nastaveny trochu jinak než s drátem.
Takž podle mého jaké jsou výhody?
-jednoznačně cenová dostupnost v porovnání s kvalitou přenosu
-výdrž baterií, která je víc než dostačující
Nevýhody?
-uživatel má možnost výběru pouze z 6. pevně nastavených frekvencí (pokud se nepletu). Což někdy může (nemusí) být problém
-chybí mi tam ledka která ukazuje stav baterií. Prostě borec hraje - a najednou nic. Bez varování. Takže je potřeba si to ohlídat.
To je můj názor na tuto malou a pro někoho určitě užitečnou věc.
Doufám, že jsem vás neprudil příliš dlouho
a spousta No name...
a spousta No name...
vy co pochybujete: jak mi vysvětlíte že mám bazarový akg za 4000(dnes už míň) vůbec si nestěžuju (5str) a má ho i Zdeněk Kub(arakain)(5str). jen to chce investovat do baterek-je to k***a znát:)
Mam ti vysvetlit proc si nestezujes?Matous.B píše:vy co pochybujete: jak mi vysvětlíte že mám bazarový akg za 4000(dnes už míň) vůbec si nestěžuju (5str) a má ho i Zdeněk Kub(arakain)(5str). jen to chce investovat do baterek-je to k***a znát:)
Rozhodne ano, na malem podiu je malo mista a na velkem si to chces uzit. A cena?.... rozhodne uz neni tak velka. Mam digital wifi line6 a kvalita srovnatelna se shure. Nema cenu resit zda neco trochu muze sumet nebo nee stejne ti vysledny a i kdyz si myslis kvalitni zvuk zmrší zvukař
nebo to zanikne pod kytarama.
ibanez bass btb 770, HARTKE LH500, HARTKE 4.5XL, BOSS GEB 7, BOSS TU 3, LINE 6 Relay G30... case THT music....
Přesně. Drobný šumění bych řešil akorát ve studiu a tam bys asi vysílačku netahal, že? 
Asi tak... 
ibanez bass btb 770, HARTKE LH500, HARTKE 4.5XL, BOSS GEB 7, BOSS TU 3, LINE 6 Relay G30... case THT music....
Tak jsem se stal spokojeným majitelem AKG WMS 40 MINI instrumental set. Cena 2500kč
))
A můžu vám říct jedním slovem paráda. 1 tužková baterka ve vysílačce - výdrž výborná. Odehráno 20h+ a pořád drží. Kabel už nechci ve zkušebně ani vidět
Každá mince má však dvě strany. V mém případě - basa aktivka za cca 7tis, tranz. hlava za 10k, = vysílačka za 2500kč ok. Ale pokud by člověk měl lampovou hlavu,nějakou pořádnou že, a nástroj jiné cenové kategorie, tam už je potřeba připlatit za lepší přenos zvuku. Jinak dosah přez 0,5m tlustou zeď je víc než 15metrů. Rušení není žádný (pásmo 600 - 800mhz), nastavení úrovně na polovinu. Nevynechává, nešumí, velká radost !!!
A můžu vám říct jedním slovem paráda. 1 tužková baterka ve vysílačce - výdrž výborná. Odehráno 20h+ a pořád drží. Kabel už nechci ve zkušebně ani vidět
Yamaha RBX 375 black, TC Electronic 500w / 4x10 + 2x12, AKG WMS 40 Mini instrumental set, D'ADDARIO EPS170-5 045
Ja mám http://kytary.cz/line-6-relay-g30/HN107957/
Super zarizeni nemam namitek vsem doporucuji.
Super zarizeni nemam namitek vsem doporucuji.