Washburn RX10
Pravidla fóra
- dadanek1999
Washburn RX10
Ahoj. Chtěl bych se zeptat, jestli něko nemáte zkušenosti s touhle kytarou a kombem: http://kytary.cz/washburn-rx10b-pake/HN113828/
Četl jsem tady pár topiců, takže je možný, že mi napíšete, že je sh*t (ovšem jako ty kytary jeden model prodávaný pod pěti výrobci to nevypadá). Ale nejspíše nemám takové možnosti jako vy (prostě si nemůžu dovolit kytaru a kombo za 7 tisíc). Doteď jsem hrál na 1/2 španělku, kterou jsem dostal, když mi bylo 6 let.
Samozdřejmě je pro mě důležité, aby něco vydržela, protože další kytaru si nebudu moct jen tak dovolit. Co se týče zvuku, docela rád bych byl aby měla alespoň nějaký průměr. Kombo nečekám nic moc, ale doma mám 200W repro, takže do nich bych to mohl zapojit přes sluchátkový výstup.
Pokud by jste mi doporučili něco jiného (do 3,5k), budu jen rád. Jinak by mě zajímal Váš názor/zkušenosti s touto kytarou.
Děkuju moc
Četl jsem tady pár topiců, takže je možný, že mi napíšete, že je sh*t (ovšem jako ty kytary jeden model prodávaný pod pěti výrobci to nevypadá). Ale nejspíše nemám takové možnosti jako vy (prostě si nemůžu dovolit kytaru a kombo za 7 tisíc). Doteď jsem hrál na 1/2 španělku, kterou jsem dostal, když mi bylo 6 let.
Samozdřejmě je pro mě důležité, aby něco vydržela, protože další kytaru si nebudu moct jen tak dovolit. Co se týče zvuku, docela rád bych byl aby měla alespoň nějaký průměr. Kombo nečekám nic moc, ale doma mám 200W repro, takže do nich bych to mohl zapojit přes sluchátkový výstup.
Pokud by jste mi doporučili něco jiného (do 3,5k), budu jen rád. Jinak by mě zajímal Váš názor/zkušenosti s touto kytarou.
Děkuju moc
Cort X-2 BM, D'addario EXP110 (010-046), Tortex Sharp
Zoom G3x, Genius SW-HF6000
Recording King RD-10
Recording King RD-10
Re: Washburn RX10
rx 10 samotna je ted taky za dobrou cenu: http://kytary.cz/washburn-rx10-mb/HN113829/
rx 12 taky: http://kytary.cz/washburn-rx12-mb/HN113831/
mozna by stalo pouvazovat nad tim, ze bys to poridil zvlast, protoze to kombo v setu za moc stat nebude...
mozna by stalo pouvazovat nad tim, ze bys to poridil zvlast, protoze to kombo v setu za moc stat nebude...
To by mozna bylo lepsi poridit nejaky multiefekt se simulaci (treba bazarovy, aspon neco jako RP 55) a hrat pres nej, nez budes mit na lepsi kombo...dadanek1999 píše:Kombo nečekám nic moc, ale doma mám 200W repro, takže do nich bych to mohl zapojit přes sluchátkový výstup.
- dadanek1999
Paris píše:rx 10 samotna je ted taky za dobrou cenu: http://kytary.cz/washburn-rx10-mb/HN113829/
To by mozna bylo lepsi poridit nejaky multiefekt se simulaci (treba bazarovy, aspon neco jako RP 55) a hrat pres nej, nez budes mit na lepsi kombo...dadanek1999 píše:Kombo nečekám nic moc, ale doma mám 200W repro, takže do nich bych to mohl zapojit přes sluchátkový výstup.
Koukal jsem na to. A 2500 samostatná kytara... Chtěl jsem se ještě zeptat jak to je u popruhu. Protože jsou buď "řemeny" okolo 250kč, anebo popruh za nějakých 1000kč. Jaký je v tom rozdíl, jestli potřebuju popruh za 1k, tak se vyplatí ten set.
Jinak teoreticky bych to mohl vést i z kytary do toho setovýho komba, nechat čistý zvuk, z něj do PC (co jsem četl, existují přímo zkreslovací programy nahrazující multiefekty) a odtam do těch repro, jelikož je mám standartně připojený k PC. Co si o tom myslíš? Já vím, je to takový dost zmatkový řešení, ovšem v mých 13ti letech mám možnosti omezené.
Díky
Recording King RD-10
Recording King RD-10
nevim, jak konkretne v tomhle setu, ale dost casto stoji to pribalene prislusenstvi za prd ... ja jsem remen (vypadal podobne jako ten v tom setu), obal, trsatka, a par dalsich veci rovnou zahodil... kombo tu lezi a prasi se na nej (je temer uplne k nicemu).dadanek1999 píše:Jaký je v tom rozdíl, jestli potřebuju popruh za 1k, tak se vyplatí ten set.
takhle sem to taky chvili mel, a nebylo to nic moc (a to sem mel PCI kartu se super nizkou latenci), vyresilo se to az s porizenim zvukovky s kytarovym vstupem.... jestli takovou zvukovku zatim nemas, kytaru muzes zkusit pichnout do pocitace i bez komba (neni to ani trochu idealni, ale ...no ...lze to udelat), oboji ma svy (velky) mouchy.dadanek1999 píše:teoreticky bych to mohl vést i z kytary do toho setovýho komba, nechat čistý zvuk, z něj do PC (co jsem četl, existují přímo zkreslovací programy nahrazující multiefekty) a odtam do těch repro, jelikož je mám standartně připojený k PC. Co si o tom myslíš?
porad je (podle me) nejjednodussim resenim ten multiefekt.
- dadanek1999
Nevím, no. Myslím si, že to setový kombo by mi pro začátek mohlo stačit. Pořád se na kytaru učím, takže nepotřebuju hned něco ultra. Spíš mě štve, že moje 1/2 španělka mi začíná být na prsty malá, a jestli mám dát 3k za akustiku anebo 3,6k za elektriku, tak radši elektriku. Je to vlastně jen na domácí cvičení, nic jinýho. Později bych si mohl pořídit něco takového: http://kytary.cz/line-6-spider-iv-15w/HN107958/
Recording King RD-10
Recording King RD-10
Ja si naopak myslim, ze lepsi nez takovy kombo, je zadny kombo (cvicit muzes i bez komba, kdyz na to prijde). Takovy komba vetsinou nejen ze nejsou "hned neco ultra", jsou to spis jen vyhozeny penize. Multiefekt pichnutej do tech velkejch beden udela stokrat lepsi paradu... ale je to samozrejme na tobe... tohle je jen muj nazor, nic vic.dadanek1999 píše:Nevím, no. Myslím si, že to setový kombo by mi pro začátek mohlo stačit.
- dadanek1999
A co ten Spider IV? Byl by s RX10 ok? Protože to nějak rychle roste.. 2,5k kytara, nejmíň 2k kombo, když k tomu ještě započítám trsátka a rockcable, už je to na mě celkem dostParis píše:Ja si naopak myslim, ze lepsi nez takovy kombo, je zadny kombo (cvicit muzes i bez komba, kdyz na to prijde). Takovy komba vetsinou nejen ze nejsou "hned neco ultra", jsou to spis jen vyhozeny penize. Multiefekt pichnutej do tech velkejch beden udela stokrat lepsi paradu... ale je to samozrejme na tobe... tohle je jen muj nazor, nic vic.dadanek1999 píše:Nevím, no. Myslím si, že to setový kombo by mi pro začátek mohlo stačit.
A v multiefektech se vůbec nevyznám... Mohl by jsi mi nějaký doporučit? (bazar)
Recording King RD-10
Recording King RD-10
Ano, modelingove kombo je obvykle rozumne reseni - o tom konkretnim (nebo vyberu lepsiho) se urcite doctes tady na foru v sekci komba-zesilovace-reproboxy/ ... nebo staci i hledat vpravo nahore. Ale stejne zvuk takoveho kombicka bude omezeny zejmena malym reprackem... jestli mas k dispozici slusny bedny (200W je nedostatecny popis), bylo by asi stejne lepsi vyuzit ty. Pripadne se da hrat do sluchatek.
Mimochodem, ten nejlevnejsi multiefekt (RP55) je ted taky v akci (za 999,-), mrkni treba do manualu na http://www.digitech.com/en-US/products/rp55 ... pripadne na nejaky videa, at vidis aspon zhruba co to umi a o cem je rec.
Mimochodem, ten nejlevnejsi multiefekt (RP55) je ted taky v akci (za 999,-), mrkni treba do manualu na http://www.digitech.com/en-US/products/rp55 ... pripadne na nejaky videa, at vidis aspon zhruba co to umi a o cem je rec.
- dadanek1999
Celkový set repro je 200W, jedná se o 5.1čky (ty my jsou ale u kytary k ničemu, žejo) 100W a 100W subwoofer (zesík). Konkrétně tyhle:
http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... d94165.htm (nechci tu dělat reklamu, ale tady je vždy najdu nejrychleji
)
http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... d94165.htm (nechci tu dělat reklamu, ale tady je vždy najdu nejrychleji
Recording King RD-10
Recording King RD-10
No mozna ne. Jestli to umi pustit signal ze stereo vstupu do vsech repraku (ty starsi to umi), tak pro kytaru je dobry pridat hodne na centru (centrem myslim tu bednu nalezato), to pak zni docela slusne.dadanek1999 píše:jedná se o 5.1čky (ty my jsou ale u kytary k ničemu, žejo)
- dadanek1999
Dobře, díky moc. Ještě jsem se chtěl zeptat, co všechno budu potřebovat k připojení? Promiň, že se tak blbě ptám, ale nikdy jsem ještě elektriku neměl a tak nechci na nic zapomenout. A o multiefektech obecně vlastně vůbec nic nevím, jaký konektor z toho jde a tak, takže jak to zapojit? Repro mají vstup z 3x3,5mm jack (Front, rear, center).Paris píše:No mozna ne. Jestli to umi pustit signal ze stereo vstupu do vsech repraku (ty starsi to umi), tak pro kytaru je dobry pridat hodne na centru (centrem myslim tu bednu nalezato), to pak zni docela slusne.dadanek1999 píše:jedná se o 5.1čky (ty my jsou ale u kytary k ničemu, žejo)
Recording King RD-10
Recording King RD-10
ja teda na obrazku vidim cinche http://www.alza.cz/reproduktory-genius- ... 5.htm#fotodadanek1999 píše:Repro mají vstup z 3x3,5mm jack (Front, rear, center)
jake to ma teda vstupy? odpovida obrazek? ma to nejake stereo (2-channel) vstupy?
ale staci bezne kabely, pripadne nejaka ta redukce z velkeho jacka na maly.
- dadanek1999
Jsou to cinche, ale mám k nim redukci na 3,5mm (aby šly do kompu). Ale jaké konektory jdou z toho multiefektu? To právě nevím, aby to šlo připojit. Jinak k připojení multiefektu ke kytaře mi bude stačit obyč rockcable, ne?
Recording King RD-10
Recording King RD-10
Je tam v podstate sluchatkovej konektor s velkym jackem. Takze staci redukce na maly jack a bezny kabel "maly jack --> dva cinche".dadanek1999 píše:Ale jaké konektory jdou z toho multiefektu?
Ano, porad stejny (nastrojovy) kabel, jako do komba.dadanek1999 píše:Jinak k připojení multiefektu ke kytaře mi bude stačit obyč rockcable, ne?
- dadanek1999
Díky moc. Měl bych snad už poslední dotaz... Je v tom multiefektu i schovanej fyzickej zesík, nebo ne? Protože jsem se o tom ještě bavil s taťkou, který projevil obavy o zdraví repráků. Koukal jsem na ně, a reálnej výkon čistě repro je 100W, ale každá bedýnka je složená z tří různých repráčků, takže ten výkon na každej repro nebude asi až takovej.
Recording King RD-10
Recording King RD-10
v tom efektu neni zesilovac (nebo jen neco jako sluchatkovy - v podstate je to podobny vystup jako z pocitace nebo walkmana). zesilovac mas v tech bednach.
- dadanek1999
Dobře. Mockrát ti děkuji za tvou ochotu a trpělivost nad mými neznalostmi 
Recording King RD-10
Recording King RD-10
To vubec neni za co. Sam jsem si tim pred nejakym tim rokem prosel (defacto nedavno) .. a stejne ti jen sdeluju muj nazor (je mozne, ze nekdo dalsi by mel nazor jiny ... ale kdybych tu psal zjevny nesmysly, tak by se urcite nekdo ozval).
Opravdu běž někam do hudebnin, osahej si tam všechny kytary v tvé cenové třídě a na kterou se ti bude hrát nejlépe, tu ber (Je jednou jestli je to wash či Jay T.).
Jestli už chvilu hraješ, tak něco víš o ladění, tudíž si vyber zhruba ladící kus (alespoň do 15. pražce) bez krku do vrtule. Možná si ještě předtím projdi zde témata o seřizování kytary, ať víš co si můžeš na elektrice seřídit, a ať nevyřazuješ pohodlné kusy (třeba tvarem krku) kvůli dohmatu.
Mulťák doporučuju. Mám doma dvě lampový komba, ale stejně nejčastěji cvičím přes ten multiefekt..
Jestli už chvilu hraješ, tak něco víš o ladění, tudíž si vyber zhruba ladící kus (alespoň do 15. pražce) bez krku do vrtule. Možná si ještě předtím projdi zde témata o seřizování kytary, ať víš co si můžeš na elektrice seřídit, a ať nevyřazuješ pohodlné kusy (třeba tvarem krku) kvůli dohmatu.
Mulťák doporučuju. Mám doma dvě lampový komba, ale stejně nejčastěji cvičím přes ten multiefekt..
- dadanek1999
Ahoj. Taky díky za radu. Do hudebnin pojedu nejspíše v sobotu. Na Jay Turser jsem taky koukal, konkrétně na JT300, ale mám pocit, že je to jeden z těch zde nazývaných "sh*tů", protože mi přijde naprosto shodný s jednou Tensonkou anebo Fenderem.
Každopádně díky
//EDIT: Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, ale co říkáte ještě na tuhle kytaru? http://www.audiotek.cz/product-34175-cort-g110-bks
Zaujala mě především nižší cenou, jinak působí srovnatelně s X15/RX10...
Každopádně díky
//EDIT: Nechci kvůli tomu zakládat nové téma, ale co říkáte ještě na tuhle kytaru? http://www.audiotek.cz/product-34175-cort-g110-bks
Zaujala mě především nižší cenou, jinak působí srovnatelně s X15/RX10...
Recording King RD-10
Recording King RD-10