Gibson Midtown Custom a richlite hmatník
Pravidla fóra
Gibson Midtown Custom a richlite hmatník
Dobrý den, uvažuji pro syna o koupi této kytary - GIBSON Midtown Custom - http://kytary.cz/gibson-midtown-custom-vs/HN130412/. Mám za sebou klasickou cestu, tzn. pročítání diskusních fór, poslech zvujových ukázek z youtube.com a před sebou návštěvu obchodu a vyzkoušení na vlastní ruce. U této kytary mám však jeden velký otazník a to je předmět mého dotazu - hmatník richlite. Především jsem si musel nejdříve zjistit, co to vlastně je a pak přišly pochybnosti. Nemám to nijak podložené, ale podvědomě mně ani richlite a ani pečený javor pro Gibsony (obecně pro dražší kytary) nesedí. Na tomto diskusním fóru se richlite objevil pouze okrajově ve dvou příspěvcích, na zahraničních fórech o něco více. Někdo chválí, staromilci (v dobrém slova smyslu) haní. Co si o tomto hmatníku, potažmo celé kytaře myslíte vy? Děkuji za každý věcný, dobře míněný názor.
Re: Gibson Midtown Custom a richlite hmatník
Údajně byla koncem roku 2012 zastavena výroba tohohle modelu - takže jestli jí na Děkance mají, tak asi už další nebudou. Možná se zas objeví pod trochu jiným jménem, nebylo by to poprvé.
Na kytaru jsem nehrál, tak nemám co dodat.
Ale jsem staromilec, takže ..
Na kytaru jsem nehrál, tak nemám co dodat.
Ale jsem staromilec, takže ..
I´m wheels... movin´wheels
to je neco jako ebonol, pokud se nepletu? u gibsonu trochu smutne...
nicmene vliv na zvuk bude diskutabilni.
nicmene vliv na zvuk bude diskutabilni.
Jo, to je ta náhražka ebenu, co dává třeba CF Martin na budgetové celomasívy a balí to do enviromentálních kidů. Zkušenost s tím nemám žádnou, ale poctivé dřevo by mi na té kytaře bylo tak nějak sympatičtější ... Ale jinak se mi tenhle "gibbon" dost líbí.
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ještě minulý týden jsem jednoho v takové světle žluté natural viděl v Brněnských kytarách. Pěkné to je i když 335 co visela vedle byla trošku jiná liga. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
... děkuji za všechny názory. Kytara už je doma, je perfektní. Hmatník je příjemný a pohodlný.
Každopádně díky za tento thread protože o tom jsem jaktěživ neslyšel. Gibson s hmatníkem z kompozitního materiálu imitujícího eben 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
no tak se myslim brzo muzes pripravit na dalsi šoky... jako napr. diky vypovezene smlouve se schallerem - na echt american gibson s cinskym HW 
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
To jako že fakt?hyenik píše:na echt american gibson s cinskym HW
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To jsou old news ..
Už aspoň tak 2 roky mají některý T-o-M (Nashville, ne ABR) zespodu PW v kroužku = Ping Works China.
Grovery jsou cca 20 let korejský.. a nikomu to nevadí.
Oni tak asi budou dneska i u toho Schallera něco dělat v Německu ..
Už aspoň tak 2 roky mají některý T-o-M (Nashville, ne ABR) zespodu PW v kroužku = Ping Works China.
I´m wheels... movin´wheels
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No před pár lety jsem slyšel, že Schaller si nechává něco dělat u nás v republice ale co je na tom pravdy nevím. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Alternátor
Tak pořád snáz vyměníš mechaniku nebo kobylu, než hmatník. Podle mě je u Gibsonů spíš větší průser to dřevo, než že kobyla je z Číny a mechaniky kdo ví odkud.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Tak zrovna na TOM není co zkazit... už jsem se o tom plnokrát přesvědčil. Max tak dřív začne koroze když je z horších matrošů. To spíš čínské floydy to je sranda 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
hm, ted koukam ze Richlite uz davaj i na regulerni Custom shop LP Custom
http://www2.gibson.com/Products/Electri ... ustom.aspx
a novej custom lite je s palisandrem.
nedavno jsem zkousel nejake levnejsi martinky s tim jejich kvazidrevem, nebyly to spatne kytary (akorat hrozne predrazene) - nicmene pohled je to smutny
http://www2.gibson.com/Products/Electri ... ustom.aspx
a novej custom lite je s palisandrem.
nedavno jsem zkousel nejake levnejsi martinky s tim jejich kvazidrevem, nebyly to spatne kytary (akorat hrozne predrazene) - nicmene pohled je to smutny
Mě by stejně zajímalo, co ten kompozit udělá při pokusu o přepražcování. U pečeného javoru problém bude, ale jde vyřešit pražci s jinými praporky, nebo jak se to jmenuje.
Jelikoš u nejdražších kytary píší o hmatníku tohle:
*One-piece rosewood fingerboards*
ani raději nechci vědět, co je v jejich jiných kytarách.
Jelikoš u nejdražších kytary píší o hmatníku tohle:
*One-piece rosewood fingerboards*
ani raději nechci vědět, co je v jejich jiných kytarách.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
tipuju vrstvenej palisandr (preklizka?), to jsem u nich videl pred casem. ja uz fakt jenom cekam kdy zacnou delat tela kytar z preklizek (vlastne uz zacli - zoot suit) 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Velmi pravděpodobné. Setkal jsem se s tím u mnoha jejich (i jiných) kytar, když jsem dělal popisky.Kinx píše:tipuju vrstvenej palisandr (preklizka?)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Jsi chytrej jak rádio. Už sem nepiš.Tonda píše:To jsou old news ..
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
První příspěvek na fóru a už tak zostra? Osobní invektiva bez jakékoliv argumentace a předchozího vyprovokování? To je faul. Navíc je to necro posting. Dávám do karantény, pokud se k tomu bude chtít vaclav vyjádřit.
PS: Radši už sem nepiš ty.
PS: Radši už sem nepiš ty.
Zajímalo by mě, jaká pololubová kytara by se dala kvalitativně a cenově srovnat s tímto Gibsonem Midtown Custom. Napadá mě Gretsch G5620T a nebo G5622T? Co vás? Nechtějme však úmyslně přeskočit práh 30,000,-Kč...