Šroub na popruh vs. vteřinové lepidlo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Earthworm
Kontaktovat uživatele:

Šroub na popruh vs. vteřinové lepidlo

Příspěvek od Earthworm »

Zdravím.
Začal mi na kytaře vypadávat šroub na uchycení popruhu u krku a jelikož to bylo v dost časovém presu před hraním a kytara je těžká jak pytel cihel, nezbylo mi nic jiného, než to rychle zaprasit sekunďákem. Teď samozřejmě řeším, jak to dostat ven, plánuju strap locky a jinak to asi nepůjde.

V krajním případě - neví někdo z vás o nějakých zámcích na popruh, u kterých se nemusí vytahovat původní šroub? Asi budou nějaké plastové řešení, radši bych ale něco z kovu. Taky těsnění ze zátek od piva, co jsem tady četl mi nepřipadá ideální.

Díky za rady
BaCH Les Paul :: R.M. pickups :: Vox VT50
jastud

Re: Šroub na popruh vs. vteřinové lepidlo

Příspěvek od jastud »

Ven to dostaneš ta,k že to vyšroubuješ :-) Nevěřím to mu, že by kovový vrut ve vteřinovým lepidel držel tak moc, že nepůjde povolit.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Vteřinové lepidlo by měl rozpouštět snad i metanol, ale takový sajrajt bych si asi domů nekoupil, ačkoli by to nejspíš vyšlo nejlevněji.
kocour
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kocour »

woro90-1 píše:Vteřinové lepidlo by měl rozpouštět snad i metanol, ale takový sajrajt bych si asi domů nekoupil, ačkoli by to nejspíš vyšlo nejlevněji.
Woro, bud spravedlivý,
Metanol, mladší bratr etanolu (=líh, špiritus) voní libě, a Indiánům chutnal, ale ne dlouho. Pokud se metanol nepije a neinhaluje nemusí se zatracovat. Ale k věci:
Ten šroub bych nahřál páječkou tak, aby se nepoškodil lak (okolí chladit vlhkým hadříkem), a tím se pevnost lepidla sníží.
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Já se metanolu dost bojím, protože se vstřebává i kůží (ačkoli poměrně pomalu). Čistil jsem stůl od rozlitého modelářského paliva bez rukavic a dobře mi pak rozhodně nebylo. Sice šlo jen o malou, poměrně neškodnou dávku, ale i tak celkem nepříjemnou. Spravil jsem se v hospodě :D

Teplo ale určitě bude lepší nápad.
Earthworm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Earthworm »

Díky za rady, zkusím to nahřát a potom vykroutit. Když to nepůjde, tak asi budu muset sehnat ten odstraňovač.

Tomu řešení zámků trsátkem jsem se chtěl vyhnout, ale nakonec to asi taky jen tak vyzkouším, člověk nikdy neví, pokud si to nezkusí v reálu.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

A tys tam ten vrut zalomil nebo co chceš dostat ven ? Sekundové lepidlo jde většinou seškrábat a pokud jsi nezalil hlavičku, tak to musí jít vyšroubovat. Nějak moc nechápu, jak jsi to ''zprasil'', pokud možno foto. Použil bych i větší nebo delší vrut. Používám už pár let Dunlop zámky a spokojenost. Existují i zamykací pásy, ale těm moc nevěřím...
Earthworm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Earthworm »

Ten vrut chci pouze dostat ven, je tam celý. Zprasil né, ale zaprasil (tedy vyřešil jeho setrvání na místě nepěkným způsobem). :D Já to teda zkusím vyšroubovat, jenom jsem si myslel, že to právě nepůjde. Kytaru nemám momentálně u sebe, takže zatím nevím.
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Zdravim, měnil sem zámyk na base , misto těch sériovejch "špuntů" no a když sem ho chtěl vyšroubovat tak se hlava šroubu ulomila a teď kouká ven tak milimetr. Takže neni za co pořádně chytit a prostě to nejde .. :( zkoušel sem to kombinačkama, sikama a nic a korát se ten zbytek šroubu ještě víc ojel :( tak sem myslel to zkusit třeba odvrtat nebo tak něco ... nenapadá Vás nějaký jiný řešení ? díky :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Pokud to nejde bez poškození kytary vytočit, tak bych ten pahýl opatrně zabrousil a díru pro nový vrut bych předvrtal vedle (cca 2-3 mm podle situace). Záleží ale na tvém estetickém cítění a vědomí, že ten zámek nebudeš mít přesně na původním místě :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

MilanT píše:... a vědomí, že ten zámek nebudeš mít přesně na původním místě :D
Je bych podotkl, že to někdy může být výhodou. Například u LP-like tvaru. Což tedy asi nebude případ té baskytary
Jo a koukám, že má zámky, takže u těch to také není tak zásadní
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Jo to táta řikal taky že se vyvrtá díra vedle , ale to sem zamítnul :D prostě ho potřebuju vyndat ven !! nedávno sem si zvyknul hrát ve stoje a v sedě už mi to zas nejde :D jinak je to Yamaha RBX 170BL a docela bych byl rád kbylo vše na svém místě :D
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

S odvrtáváním zalomených vrutů mám bohaté zkušenosti, a povede se to pěkně čistě tak v jednom ze tří případů. Obvykle to stejně končí ošklivou dírou pětinásobného průměru než byl vrut.
Postup: naťuknout pahýl důlčíkem ve středu, předvrtat vrtákem cca 1,5mm, zašroubovat vytahovák a vytočit.
Nebo do té 1,5mm dírky jít rovnou 4mm vrtákem a doufat, že neujedu moc křivě, a nezbyde půlka vrutu uvnitř. Někdy tam zůstanou jen zbytky závitů. To se pak dá vyšťárat špičatýma kleštěma, blbě.
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Aha .. :/ no ale děkuju za rady :) nebo jestli někdo ví nějakej jinej způsob jak ho dostat ven, tak sem snim :D
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Důvod, proč to neprsknout o centimetr vedle?
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Nechci vrtat další díru zbytečně, když můžu použít tu co tam je ;)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Nahřátí je spolehlivé. Část lepidla se odpaří, zbytek na pár vteřin změkne. Nahřívej to tak dlouho, dokud neucítíš štiplavý dým v očích. Ne aby se kouřilo z kytary, jen to lepidlo se bude odpařovat. Pak to povol šrobovákem.
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

No tak to zkusim :) jen to budu muset povolit kombinačkama :( protože ta hlavička toho šroubu už tam neni :(
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Ty jsi to zkoušel a ukroutil? To máš štěstí, že se ne neukroutilo hlouběji ve dřevě, to už by ven nešlo.

Ha, teď jsem byl upozorněn, že jsem si spletl pacienty, a čochtan je bez lepidla. Pak platí příspěvek o odvrtání. Nahřátí neuškodí, možná i vrut ze dřeva uvolní. Jeden kolega kombinuje páječku a WD40, že to jde líp, ale to šlo o zarezlé vruty.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“