Ibanez SR 1200

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
homovulgaris

Ibanez SR 1200

Příspěvek od homovulgaris »

Caute,

chcem sa opytat na tuto basu, mate s nou niekto nejaku skusenost? vyzera dost slusne aj zvuk ma celkom podla mojho gusta.

Neviete, kde by sa dala vyskusat? pozeral som vela obchodov s nastrojmi, ale nikde nieje na sklade :(
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Re: Ibanez SR 1200

Příspěvek od KIWI »

Ahoj, vitej na foru.

Na kytarach pisou ze maji jeden kus skladem na prodejne Dekanka.

Hral jsem na nejaky tady tyhle drazsi Ibanezy (bohuzel nevim, jestli to byl tento model) a proste ja bych si tyhle drahy Ibanezy proste nekoupil.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Nechápu kombibaci tvrdého dřeva na malý korpus, šroubovaného krku a singlů tak, jak ji použili. Nevím, jak 5-6 ti strunná verze, ale čtyřka je tvrdá, tenká a studená. Vyzkoušet jde v 3D Music a na Kytarách v obchodě. Vypadá hezky,ale nekoupil bych si jí.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Zhruba pred rokem recenzoval pribuzny model (SR5005) v Muzikusu Marek Harustiak. I kdyz je teda pravda ze to je nastroj jeste o tridu vys. http://www.youtube.com/watch?v=f0BM1-uA ... re=related
Na druhou stranu za 25 000 bych si vybral asi zajimavejsi nastroj.
Ja sam jsme mel Ibanez nekolik a s odstupem casu si vybavuju ze nehraly spatne, dobre ladily, hodne vydrzely, mely velmi pohodlny krk. Ale jejich zvuk je "dohaneny" elektronikou. Takze zvuk neni nijak osobity. Ale samozrejme zalezi na tom jaky zvuk hledas.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Pro mě Ibanez SR byly a asi budou vždy ty nejlepší basy, parádně se na ně hraje, zvuk si člověk udělá jaký chce, stekně je to z větší části v rukách a když se na to hraje dobře, tak není co řešit, kdybych neměl Prestige 1005, tak bych do ní šel :-D ale jednou si stejně pořídím Prestige 4005 nebo tu 5005, to je nádhera.
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:Pro mě Ibanez SR byly a asi budou vždy ty nejlepší basy, parádně se na ně hraje, zvuk si člověk udělá jaký chce, stekně je to z větší části v rukách a když se na to hraje dobře, tak není co řešit, kdybych neměl Prestige 1005, tak bych do ní šel :-D ale jednou si stejně pořídím Prestige 4005 nebo tu 5005, to je nádhera.
Nazdar Nomaku, jsem o tobe neslysel chvilu :D

Tak to mas dobry, me prijdou zase tezce bez charakterni :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

Ano jsou neutrální(lepší než bezcharakterní :-D) a tak si ten charakter vyrobím svou hrou a nastavením EQ.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:Ano jsou neutrální(lepší než bezcharakterní :-D) a tak si ten charakter vyrobím svou hrou a nastavením EQ.
Jasny :) Mne zas prave nevyhovuje tohle, ze musim dotvaret nejake charakter basy EQ a tak...rad chytnu basu (napr. JB) a vim co v ni je. Samozrejme pak se muze oponovat tim, ze vsici hraci na JB maji stejne zvuk ze :D

Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Na base ale nic nakroutit nejde. Na base se jen minimálně koriguje nějaký nedostatek, jako starší struny apod., jinak je zvuk v mixu kapely úplně nanic.
Kdo chce Ibanez SR, může využít možnost vybrat z X materiálových variant 500 - otevřený zvuk, ale tenčí a tmavý, 500 s javorem o něco tvrdší a širší, 600 - sušší,středovější, 700 - cvakavý, kultivovaný, zavřený a raději 5 strun, příliš tenké krky ubírají tónu na objemu a dynamice a Ibanezky nemají problém s čitelností struny H. 4str. od Ibanez asi lépe vyšší BTB nebo ATK
SR 1200 mi nepřijde jako dobrý poměr ceny a výkonu.
Moon

Příspěvek od Moon »

Jazzman píše:Na base ale nic nakroutit nejde. Na base se jen minimálně koriguje nějaký nedostatek, jako starší struny apod., jinak je zvuk v mixu kapely úplně nanic.
.
Dovolil bych si trochu nesouhlasit. Používám 4 i 5 str.JB,oba osazené aktivní el. Tone Pumpe ( Michalík) a mám přepínače aktiv/pasiv. Ten rozdíl ve zvuku je opravdu zásadní.
Ale měl jsem v ruce i basy, kde aktivní elektrika byla fakt neúčinná
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

O tom jsem ale vůbec nepsal. Já přece netvrdil, že to nejde, ale že velké kroucení korekcemi je pro celkový zvuk kapely a prosazení basy v celkovém mixu velice škodlivé.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“