Schecter vs. Charvel

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
rajo

Schecter vs. Charvel

Příspěvek od rajo »

V dohľadnej dobe si plánujem zakúpiť novú gitarku, robil som si dosť prieskumov medzi značkami, cenami, recenziami apod. a svoj výber som v podstate zúžil na značky Schecter a Charvel (v zálohe si nechávam Ibanez a Gibson). Preto sa chcem opýtať či niekto s nimi máte skúsenosti? Môje herný štýl sa pohybuje (alebo chcel by sa pohybovať :lol: ) v intenciách hrad-rock-thrash metal +- klasický rock, klasika. Do gitary by som chcel investovať okolo 1000 Euro a mal by to byť najmä stratocaster, jediné čo ma však trochu šte, že skoro všade pchajú aktívne snímače.

Napr. Schecter C-1 Custom FR
Obrázek

vs. Charvel Desolation DX-1 FR
Obrázek

Ako záložný plán si chcem nechať vyebayovať Gibson Explorer s FR či Ibanez RG2550z. Čo myslíte?
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Schecter vs. Charvel

Příspěvek od haas12345 »

Já osobně jsem ještě na Schectera nehrál, ale zatím na ně čtu skoro samou chválu...
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Z těchto dvou bych byl raději pro Schecter, hrál jsem na něj a je to parádní kytara. Nemohu to bohužel porovnat s tím Charvelem Ale bejt tebou, podíval tady na místní bazar nebo už jsi tam koukal?
rajo

Příspěvek od rajo »

Nedávno som z neho kúpil hlavu Peavey 6505+ vo výbornom stave :wink: Teraz som si tam prebehol narýchlo tie gitary a tých Schecterov je tam nejak podozrivo veľa :?: Kúpa je záležitosť nejakej chvíle ešte. Zaujímalo ma či máte s týmito gitkami nejaké skúsenosti.

Pravdupovediac pozerám teraz, že ktoré gitary sú dnes v dobrej kvalite. Najprv som uvažoval nad Ibanezom RG2550z s DiMarzio snímačmi, zaujala ma aj Epiphona Futura, podvedome ma furt láka Explorer :) Ale potom som sa cez chlapíka (NeoGeofanatic YT) dostal k Charvelom a následne aj ku Schecterom, ktoré mi padli do oka spracovaním.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rajo píše: a mal by to byť najmä stratocaster
Asi myslíš superstrat...

Já osobně bych asi koukal pro Ibanez Prestižkách. Ale neříkám, že Schecter nebo Charvel musí být nutně horší. Schectery tu mají dobré renomé, u Charvelů je problém s dostupností a tím, že je moc lidí v rukou nemělo.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rajo

Příspěvek od rajo »

No tymto smerom som povodne uvazoval, hral som na RG 2550 u chlapika, ktory mi predaval zosik a musim povedat, ze je to luxus. No, ale clovek si zanho zas aj patricne zaplati, nova okolo 1200, uff. Na tej Schecterke sa mi paci, ze nema montovany krk, ma krasne Seymour Duncan old-school pasivy a je netradicna.Na Thomann stoji fungl nova nieco cez liter. Ako jasne, to kilo uz by nebol taky problem dosetrit, bude to tazke rozhodovanie...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud jde o ty Ibanezy, rozhodně bych sledoval bazar. Jsou tam teď často za hodně směšné ceny.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Třeba ta tvoje vyhlídnutá RG2550
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=drahe
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Zdar, ještě tady nikdo nenapsal, že Schecter mají specifické krky, které nemusí každému sednout. Mě třeba vůbec nesedly. Hrál jsem na Diamond series a hodně mě překvapily vady, které i na takto vysokém modelu byly. Zalakovaný prach, prosvítající dřevo pod lakem... Předpokládám že to tak nebude na každém kusu, ale rozhodně si ji pořádně vyzkoušej a prohlídni než ji koupíš.
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Ono vcelku každá značka má dost specifické krky, pokud nedělá vyloženě kopie, takže nemá smysl takovou věc psát a když už si tazatel vybírá kytaru za 1000 euro tak se předpokládá, že si jí určitě vyzkouší a nebude jí kupovat přes net jako každý druhý nováček.
Zajímavá je tvoje zkušenost, já jsem na takový kus zatím nenarazil.
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Bejk píše:Ono vcelku každá značka má dost specifické krky, pokud nedělá vyloženě kopie, takže nemá smysl takovou věc psát a když už si tazatel vybírá kytaru za 1000 euro tak se předpokládá, že si jí určitě vyzkouší a nebude jí kupovat přes net jako každý druhý nováček.
Zajímavá je tvoje zkušenost, já jsem na takový kus zatím nenarazil.
Tohle sis určitě nemohl nechat pro sebe. Navrhuji tě na výroční cenu za přínos pro toto forum :roll:
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Já odpovídal na tvojí nic neříkající větu o tom, že Schectery mají specifické krky. Takže radši nezačínej s tím, čí příspěvek má jakou hodnotu. Dál radši ani nepokračuj, to, že jsi to nepochopil mluví za vše.
rajo

Příspěvek od rajo »

Nepobite sa :wink: Ani jeden z vás to nemyslel zle a post-hunt to tiež nebol :)

Pozeral som napríklad na Muziker ten Schecter C1 custom, majú ho v portfóliu, ale zdá sa mi, že ho namjú na sklade. Máte s tým skúsenosti, že či sú v týchto predajniach ochotný gitaru priniesť na vyskúšanie (samozrejme by som tam šiel s tým, že ak bude v poriadku a páčiť sa mi, tak si ju kúpim?)

Inak som pozeral ten Charvel, musím povedať, že má aj u nás fakt dobrú cenu, okolo 670 E. Záčina ma celkom lákať, síce sú tam prdnuté EMG aktívne snímače, ale aj tak...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“