Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od mirostrat »

kua dufamže ho to na svátky nezabilo , syneda ozvi sa :!: žiješ :?:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

byl bych v klidu, podle logu tu dnes odpoledne byl, jen nám asi nemá co napsat
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

xi :) ja len že som sa úplne vžil do tohto príbehu :)
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

pls ten kondík s tými 4 mi nožičkami po obvode a dvoma v strede , to je akože dvojitý kondík a v strede su plusy a tie 4 nožičky su mínusy ? teda obal toho kondiku- je to zo 48 strany tohto threadu prispevok uplne dolu tam sa da zvacsit
Přílohy
marshall jcm800 007.jpg
marshall jcm800 007.jpg (13.46 KiB) Zobrazeno 2101 x
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Odpoved je na strane 48, treti prispevek odzdola...
syneda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syneda »

jeste ziju jenom na to ted nemam cas mame toho hodne do skoly za par dni vysvedceni
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

mrkendy píše:Odpoved je na strane 48, treti prispevek odzdola...
:) dík
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

Ahoj, jsem těžký elektro amatér, ale přesto mě láká postavit si vlastní zesilovač. Konkrétně tento http://www.el34world.com/charts/Schemat ... ch6150.pdf
Je to jednoduchý, pár součástek. Nicméně si do toho sám netroufám, nenašel by se někdo v okolí čelákovic, kdo by mi s tím pomohl. Aby mě to nezabilo, přeci jen bych na to potom chtěl hrát.
Snad to není příliž troufalý dotaz. Díky Honza
Ibanez SZ 320, ESH 100W, box Hot 2x12, Lag D 300
neotronic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od neotronic »

moribundus píše:Ahoj, jsem těžký elektro amatér, ale přesto mě láká postavit si vlastní zesilovač. Konkrétně tento http://www.el34world.com/charts/Schemat ... ch6150.pdf
Je to jednoduchý, pár součástek. Nicméně si do toho sám netroufám, nenašel by se někdo v okolí čelákovic, kdo by mi s tím pomohl. Aby mě to nezabilo, přeci jen bych na to potom chtěl hrát.
Snad to není příliž troufalý dotaz. Díky Honza

pokud za okoli celakovic pokladas i Prahu...
moribundus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od moribundus »

S Prahou nemám problém. Jezdím tam na zkoušku s kapelou. A aspoň poznám nové lidi od kumštu. Hlavně, aby nás to nezabilo oba. :-) Koukal jsi na to šéme?
Případně mi kdyžtak napiš na email, ať to tady nehltíme. Díky
Ibanez SZ 320, ESH 100W, box Hot 2x12, Lag D 300
pavel 16

Příspěvek od pavel 16 »

Ahoj.
Nevíte někdo něco bližšího o tomhle home made zesilovači?
http://www.youtube.com/watch?v=QQPnzgYIXVc
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

a co takhle napsat raději autorovi?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
rudie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudie »

pavel 16 píše:Ahoj.
Nevíte někdo něco bližšího o tomhle home made zesilovači?
http://www.youtube.com/watch?v=QQPnzgYIXVc
c5W SE Homemade DIY True Class-A All-Tube Guitar Amplifier with ECC83, EL84, EZ81 tubes, no PCB, no Effect Loop, no Reverb, no Solid State, no Feedback, no Comment :))) Zbytek je na tvé peněžence V podstatě uvnitř skoro nic není :)
CUSTOM TELECASTER NAVRÁTIL..VintageModifiedJaguar..Sigma-GuitarsOMM-ST..Jolana Iris..BossTU3..DOD280Comp..FulltoneFulldrive ..E.Orange Vodka&Juice..DIY FatFuzzFactory..TC SparkBoostMini..DIY Delay..VintageSmallStone..EHXCathedral..TAP Tremolo..BossDD20...MMJUZ 40W..Roland JC120H...Pearl SunFlower
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

http://diyguitarfreak.wordpress.com/201 ... niamp-2-0/
Nazdar, potreboval by som radu ako pridať do tohoto zosika gain potak a volume aby hralo aj na plno na clean aby neskreslovalo. a keby sa dalo tak aj kde majú byť na koľko W rezistory a kde na koľko V kondíky. dík.
PS: ano viem preamp môže byť s rezistormi 1/2W a bypass kondíky tak 30V ale lepšie by bolo keby mi niekto do tej schémy dopísal tie hodnoty nech mi to nevybuchne. :lol: a očíslovať "piny" elektrónky na schéme by tiež nebolo zlé. túto tému som prečítal asi do polovice tak zbežne a už ma to prestalo baviť čítať...
aby ste verili, že som to vôbec čital tak toto mi dalo najviac:
ohledne soucastek, kde je v cechach koupit, Ti moc neporadim - snad jedna rada - kdyz budes kupovat rezistory, tak do pre-ampu v pohode staci 1/2W - ja kupuju metal film 1%, do zdroje ztratovyho vykonu kupuju dratovy, kondenzatory ne keramicky (kupuju vetsinou polyester film) - tady pozor, je dulezite koukat na napeti, na jaky jsou dimenzovany - v preampu coupling (blokovaci) mezi gain stages musi byt na vysoky napeti, katodovy bypass podle toho, jakej je pracovni bod triody - tam vetsinou staci 16-35V - vetsinou je pracovni bod nastavenej nekde v radech voltu.
PS1: s elektrónkami som ešte nerobil ale viem o nich niečo čo som si čítal. :wink:
pre usmernenie napätia chcem použiť radšej EZ80 ako tie 4diódy.
dúfam, že ma nezakopete pod zem. :(
This account don't exist longer.
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

V poslední době tu byly dva, tři projekty, které začali podobně jako ty - zkušenosti nemám, ale chci si postavit lampu. Ani jeden z těch projektů ještě pořádně nefunguje a to vycházeli z "ověřených" schémat a návodů.

Máš nějaký speciální důvod proč dělat hned Push-Pull s ecc99 v konci nebo jsi prostě našel tenhle projekt a řek si že ho okopíruješ? Přidat volume potenciometr je jednoduché, stačí se podívat na jiná schémata a vědět jak ten zesilovač vevnitř funguje, jaké má části - preamp, smyčka, PI, výkonové zesílení atd. - tohle jsou věci které bys měl vědět a pokud si je nastuduješ budeš vědět i kam přidat volume potenciometr aby fungoval správně. To samé s výkony jednotlivých odporů, napěťovým dimenzováním kondenzátorů atd.

Z čeho studovat? tady na foru je už dost témat, ale není tu žádné ucelené, zatím. Existuje česká knížka pro amatéry Lampárna od Vlacha (ano jsou v ní nějaké chyby, ale na ten začátek aspoň něco pro základní seznámení) nebo třeba Věrný zvuk od Lukeše pokud bys do toho chtěl prokouknout víc. Pak je spousta webů anglicky - třeba na ax84.com u P1 je nějaký Theory document a Builders Guide nebo třeba ValveWizard.

Jeden materiál od mmjuze (snad mu to nebude vadit): http://www.ebastlirna.cz/images/image_a ... N_MM15.pdf

EDIT:
očíslovat piny elektronek do schématu? ale prosimtě, datasheety si snad dokážeš najít i sám ne?

usměrňění lampou? proč to? zase si najdeš nějaký projekt a chceš ho překopat, pokud se v tom nevyznáš, buď to za tebe budeme navrhovat my tady nebo si dost prodloužíš dobu dokončení... dneska je na netu mraky projektů, najdi si ten který ti vyhovuje a udělej ten, ať to máš pro začátek co nejjednodušší.

Omlouvám se za své případné nevhodné vyjadřování a hrubost, ale po zkušenostech z poslední doby už mě tohle fakt nebaví, je to tu všechno někde popsáno, jen hledat a číst...
St.Anley Tube Amps
simiruz

Příspěvek od simiruz »

Stanley06 píše:Omlouvám se za své případné nevhodné vyjadřování a hrubost, ale po zkušenostech z poslední doby už mě tohle fakt nebaví, je to tu všechno někde popsáno, jen hledat a číst...
Řekl bych, že hrubší vyjadřovánív tomhle případě začíná být na místě. Vedle staví nějaký blizard P1 (do detailů popsaný projekt), přistupuje k tomu naprosto svědomitě a pečlivě, ale stejně mu to nefunguje a neví si stím vůbec rady, protože tomu nerozumí. TY JSI PROTI NĚMU S TÍMHLE PŘÍSTUPEM NAPROSTO BEZNADĚJNÝ A NEMÁŠ ŠANCI TO DOKONČIT(OŽIVIT)! Nevyhazuj zbytečně peníze. Nebo si najdi někoho, kdo ti s tím pomůže (fyzicky, ne na fóru)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

no ja som ten projekt našiel na youtube test 2 a hneď na začiatku hral sad but true od Metallicy tak som si povedal že to bude asi niečo pre mňa :) ale našiel som doma 5 diód IN4007 tak to asi bude lepšie usmerniť tým čo mám :D a pridať som chcel gain potak a volume urobiť tak aby neskresľoval keď ho dám na plno. a určite si to prečítam čo si tu dal odkaz. inak máš lepšiu schému na niečo čo dá aspoň také skreslenie ako toto? inak krstný otec je elektrikár takže by mi s tým pomohol len dovtedy potrebujem kúpiť všetko potrebné takže sám to určite .robiť nebudem
This account don't exist longer.
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tyvole ITIetalisto vyser se na to kámo říkám ti vyser se na to. nevím jestli nás tu jenom trollíš nebo si vážně tak zabedněný, ale chtělo by to trochu pokory a samostudia. kluci jsou velmi vstřícní že tě ještě neposlali do prdele - já bych to už dávno udělal. nemůžeš prostě přijít na fórum a říct - udělejte všechno za mě já to jenom spájím a bude to...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

na metal je toho mraky a už se to tady taky řešilo - marshall sl-x tu myslím někdo stavěl se slabým koncem, dual recto, engl... jde udělat skoro všechno na co jsou důvěryhodná schémata, u higainů stejně vzniká zvuk hlavně v preampu, takže tím že tam dáš SE konec s EL84 nebo 6V6 toho zas až tak moc nezkazíš
St.Anley Tube Amps
Moleek

Příspěvek od Moleek »

ITIetalista píše:ale našiel som doma 5 diód IN4007 tak to asi bude lepšie usmerniť tým čo mám :D
Že někdo na půdě najde lampový rádio a rozhodne se z něj udělat zesilovač, je celkem běžné, ale že někdo najde v šuplíku diody v hodnotě 5 korun a úplně kvůli nim přehodnotí názor na to, jaký tam chce usměrňovač, to vidím vážně poprvé :lol:
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“