Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Radagabi

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Radagabi »

Na mé Gibsoně byly tyhle struny http://www.thomann.de/cz/gibson_g700l.htm...

Rád bych napsal svoje postřehy, k těmto strunám...

Každý, komu jsem půjčil moji kytaru, se mě ptal jestli mám devítky. Mají úplně jiný tah jak jiné struny a při úderu trsátkem působí dost jako "bláto". Na druhou stranu jsou strašně tvrdé na dotek oproti ostatním strunám. Také nejsem jediný, kdo si toho všiml.

Gibson struny mají kromě toho také trošku jiný zvuk. Přišly mě o dost zvonivější, možná to bylo tím, že jsem předtím neměl poniklované struny, tyhle jsem si nevybral, byly na mojí nové kytaře od začátku.

Dnes mi při hraní na zkoušce rupla struna u kamenu na ladění oktáv. A to struna A, což se mi ještě nikdy nestalo, celkem jsem se divil. Na kytaru jsem hrál od Vánoc, to je nějakých 17 dnů, moje hra je poměrně agresivní, takže se slabším úhozem by nejspíš vydržely déle.

Celkově mě nezklamaly, jsou takové jiné, ale dobře se mi s nimi dělá vibrato a na sucho zní taky pěkně, i když na mě poměrně zvonivě. Zklamala mě ale trvanlivost.Je možné, že na kytaru se trochu hrálo v obchodě, poté ležela skoro měsíc nehraná ve stříni a teď po pár dnech hraní, lup... Nebyly ani rezavé, snažil jsem se je po hraní očistit.

V neděli si koupím hybridní 10-11 Ernie Ball Cobalt, tak se těším na změnu.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
B3CK
Bandzone: https://soundcloud.com/b3ck-2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od B3CK »

Máte někdo zkušenost se strunama Lee Hooker? Momentálně mám zbytkově ještě nějaký D'Addaria (10 - 46), ale jelikož už u nich nemám éčkovou strunu, tak jsem si po doporučení v obchodě koupil 2 sady Lee Hooker. Zajímalo by mě to, ať vím, do čeho jdu.
Fender Custom Jazzmaster 1985/86, Jolana Diamant 2008 Custom s P94 a PAF, Fender Custom Vibrolux Rever-Amp, VOX A4C1 RED, CEHX Big Muff Black Russian V8, Centaur clon overdrive
Ctibi

Příspěvek od Ctibi »

B3CK píše:Máte někdo zkušenost se strunama Lee Hooker? Momentálně mám zbytkově ještě nějaký D'Addaria (10 - 46), ale jelikož už u nich nemám éčkovou strunu, tak jsem si po doporučení v obchodě koupil 2 sady Lee Hooker. Zajímalo by mě to, ať vím, do čeho jdu.
zkušenosti s nimi nemám, ale pokud už ty struny mas koupene, tak neni nic snažšího než je natáhnout a vyzkoušet. :D když nebudou sedět, tak ten druhý balíček mužeš zkusit dojít vyměnit zpět do obchodu za D'Addaria. Pokud bude prodejce férový a bude si na tebe pamatovat, tak by to mohl vzít :) jinak pokud je budeš zkoušet tak napiš názor :)
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

Teraz som na svoju gitaru hodil Elixir 11ky a zase som prijemne prekvapeny 8) krasne hraju aj na Drop B.
PS: predosla sada (Elixir 10ky- klasicke ladenie E) vydrzala skoro pol roka a to hram kazdy den cize super za tu cenu stoja.
This account don't exist longer.
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Adamz Asah »

Můžete mi doporučit struny, které nemají velký rozkmit a mají teplý více basový tón. Koupil jsem si teď tyhle Dadarka. http://kytary.cz/daddario-exp110/HN109169/ a jsou to snad nejhorší struny, co jsem kdy měl, je to strašné bláto a nemá to žádné hloubky, je to strašně uječené. Hraju standardně v Ečku, ale má kytara má tendenci struny hodně rozkmitávat, takže hledám struny, který tento fakt trošku potlačí. Díky. :)

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Adamz Asah píše:Můžete mi doporučit struny, které nemají velký rozkmit a mají teplý více basový tón. Koupil jsem si teď tyhle Dadarka. http://kytary.cz/daddario-exp110/HN109169/ a jsou to snad nejhorší struny, co jsem kdy měl, je to strašné bláto a nemá to žádné hloubky, je to strašně uječené. Hraju standardně v Ečku, ale má kytara má tendenci struny hodně rozkmitávat, takže hledám struny, který tento fakt trošku potlačí. Díky. :)
Jestli chceš struny s menším rozkmitem, tak si kup silnější struny, víc ti poradit neumím. Nechápu tvůj výrok, že kytara má tendenci struny hodně rozkmitávat, ale zní to jako pitomost. K těm basovým tónům bych si zkusil pohrát s ekvalizací a tónovou clonou a možná zkusit polohlazené nebo hlazené vinutí u strun. Má takový temný nádech, alespoň co jsem zkoušel já.
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Je to dřevem, některé kytary, když do nich udeříš, tak prostě ty struny tak nelítají, nechápu, co je na tom nenormálního. Už jsem to řešil i s kytarářem.

Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Jasně, to chápu, ale rada proti tomu jsou pořád silnější struny a pro tu temnost vyzkoušej hlazené vinutí.

Každý si po pojmem teplý basový tón představíme něco jiného, nedáš sem nějakou ukázku třeba z you tube, co si pod tím představuješ? Jinak jestli máš strata SSS a mluvil si s kytarářem tak ti určitě musel říct, že je takhle kytara spojovaná spíš s ostrostí a výškama. Temný basový zvuk má např. mahagon kde se to kompenzuje vrchní javorovou deskou ( u Les paulů např.).
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

skús tam hodit Ernie ball 11ky alebo Elixir 11ky ako mam napr. teraz ja celkom cool struny možno je to to co hľadáš.
PS: mne sa tiež zdali DAddaria také moc výškové mal som aj Peavey Pool Ball struny a tie boli skôr také čudné niečo ako addaria zmiešané s drôtami :lol: .
This account don't exist longer.
rajo

Příspěvek od rajo »

Ja používam struny RotoSound Yellow - 10. Musím povedať, že som s nimi veľmi spokojný, naviedol ma na ne ešte učiteľ gitary a musím povedať, že odvtedy som si iné nekúpil.
Veno

Příspěvek od Veno »

Chtěl bych koupit nový struny pro nový dvě kytary. Mají kratší menzuru než strat na kterýho jsem doposud hrál, na něm jsem používal D'Addario EXL110. Když jsem je ale natáhl na SGčko, je to takový divný, zahuhlaný a nekonkrétní. Vážně uvažuju o Ernie Ballech, prý jsou takový živější. Jenže nesnesu opletený Gčko a mám pocit, že právě ty Ernie Bally ho mají, jen to nemůžu nikde najít. Uvažoval jsem taky o Elixírech, ale tam už jsou podstatným kritériem finance :) Můj dotaz směřuje k téhle konkrétní sadě :

http://kytary.cz/ernie-ball-2221/HN104557/

nemáte někdo zkušenosti přímo s touhle sadou ? Taky mně zajímá jak dlouho vydrží. Hraju tak přibližně dvě hodiny denně, ty D'Addarka šly většinou po dvou týdnech do háje, tak mně zajímá jak jsou na tom konkrétně tyhle Ernie Ballky. Případně jestli by fakt nebyla nejlepší volba Elixíry, mám docela agresivní pot a ruce se mi při hraní dost potí...poradíte někdo ?
.: NBE Jolana Diamant 2008 :: Epiphone Les Paul Standard :.
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
.: Blackstar HT Studio 20-H :: Blackstar HTV-112 :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Osobně mám dost zkušeností s těmi samými EB, jen se sadou 10-52, ne 10-46. Opletené G tam není. Hrálo se mi na ně dobře, ale kvůli agresivnímu potu maximálně 14 dní, pak už to moc hratelný nebylo a měnil jsem je po třech týdnech až měsíci.
Pak jsem přesedlal na Elixíry a už nic jiného nechci (taky jsem se jimi předzásobil na dva roky dopředu).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

já jsem se třeba nepotkal s 0.10 sadou, kde by bylo G opletené. Klasické EB mi vydrželi tak 2-3 týdny. Teď mám na Ibanezce ty kobaltové 9/10 a ty už tam mám skoro 2 měsíce a pořád ok. A to je pořád nic oproti Cleartone strunám, které mám na EBMM přes 4 měsíce a pořád cajk. Já bych už třeba Exlixíry nenatáhnul, ať už kvůli tomu, že jsem se nechal napálit na tu jejich sérii bez potahovaných tenkých strun a nebo kvůli třepení, nadměrnému praskání, ale hlavně kvůli zvuku. Ony sice vydrží dlouho, ale zvuk je už odzačíáku nemastný, neslaný a tím pádem se nedá pozorovat nějaké zhoršování...
Eizor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eizor »

tu sadu používám jak na Les Paula i na strata a pohoda :wink:
tady hraju teď KOSMONOPOL
Veno

Příspěvek od Veno »

Díky ;) z vašich příspěvků jsem pochopil, že jsou na tom výdrží cca stejně jako ty D'Addaria. Zvukově budou možná trošku lepší...každopádně potřebuju struny s dlouhou životností, protože moje ruce struny rychle zabíjí :D Nerad bych rozpoutal hádku nebo bouřlivou debatu, ale podle vašeho by to byly které - Elixír nebo Cleartone ?
.: Line6 Relay G30 :: Widara A/B Lax Box :: Dunlop MXR M222 TalkBox :: Hotone Soulpress :: Boss TU-3 :: Boss SD-1 :: Boss NS-2 :: Razzor Delay Box :: GuitarTech GTE-005 Volume Pedal :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Cleartone se ti budou o něco hůř shánět, ale jinak je to asi jedno. Ani jedny nevydrží věčně, tak můžeš zkusit obojí a pak poreferovat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Veno

Příspěvek od Veno »

Pravda, je taky fakt že ty cleartony jsou dražší. Sehnat se ale dají, několik jsem jich našel. Nejpíš zkusím koupit sadu od každých - Ernie Bally, Elixíry a Cleartony a uvidím. Díky za reakce ;)
Karel55

Příspěvek od Karel55 »

Zkoušel sem různé značky, ale nejvíc se mi osvědčili EB. Aktuálně používám 11-54 a spokojenost :)
With all his greatness and accomplishments on the guitar, Dime will be missed more for his giving personality, charisma, caring for others, love and most of all his HEART!! Twice as big as the state of TEXAS!!!!!!!!!!!! Dime gave it all every day to each and every one of us and our lives have forever been hollowed without him...Thanks to all of you for reaching out to us in this time of our immeasurable loss.
REST IN PEACE BROTHER DIME!!!!!!
-Vinnie Paul
Jackson DK2M Dinky, Randall RX120RH, Randall R412CPB
Adamz Asah
Kontaktovat uživatele:

Myslíte že 12tky ve standardním éčku je už moc na klasického Strata?
Popřípadě jaké pevné 11tky (i 11-54) byste doporučili do klasického ladění?
Koukal jsem po těch nových Ernie Ballech Cobalt, jaké jsou?

SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Ja mam .13 v stdE ;) A dokonce bend o 2 pultony se da :)
Hodně budem někde...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“