R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Willy
Bandzone: groovetownband
Kontaktovat uživatele:

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od Willy »

Nedávno jsem vyměnil baskytaru Cort GB34A za Squier Telecaster Affinity z roku 2000 (vypadá jako relic, překrásnej a po těch dvanácti letech i nažloutlej a voškrábanej lak, prostě nádhernej :D ) a zítra mi příjde snímač od R.M. typ RT1 (tradiční vintage single coil kobylkový Tele snímač s AlNiCo V magnety). Nahradím tam již kdysi dosazenej mini humbucker (singlecoil velikost) údajně značky Dimarzio (rails) - vůbec se v tom nějak neorientuji, ale humbucker opravdu neeee :mrgreen:
Mě se příčí humbuckerový zvuk u kobylky na teleti. Pro mě je to prostě vintage nástroj a chci, aby jako vintage hrál. RT1 je podle mě jediná vhodná volba a už se nemůžu dočkat, až ho tam přiletuji a ozkouším.
Jestli bude fakt tak dobrej jak si představuju, obratem koupím ještě snímač ke krku.

Jinak se mi moc líbí ochota a chování firmy. To se v dnešní době nevidí. Hlavně objednávku jsem poslal (tenkrát ještě na soukromý mail pana Macho) asi v 9 večer a ještě v 10 noci mi odepsal, že se objednávka vyřídí do 3 pracovních dnů. Přesně za 3 dny mi přišlo potvrzení, že mi snímač už poslali. Zatím jsem nadšen už jen z té ochoty, z toho že je to ruční práce, z neuvěřitelné ceny a z těch vašich chválozpěvů na R.M. Pickups :D

Pokud nezapomenu, ozvu se jak to dopadlo.
Baskytary: Fender Precision Standard 60th Anniversary

Hlava: Hartke LH500
Box: Ashdown ABM 210

http://bandzone.cz/groovetownband
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

http://aukro.cz/show_item.php?item=2084062726
To sem dávám jen jako perličku. Aspoň je vidět, že jsou opravdu motané přímo na nástavce, bez plastové mezery.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

to je hodne brutalni kitara
potkanX

Příspěvek od potkanX »

alebo pouziva transparentne bobbiny, z tej fotky toho zasa moc vidno neni.
klobasnik

Příspěvek od klobasnik »

Domlouvám si s panem Machem výrobu snímačů na osmistrunku, předbězně jsme se dohodli na schématu podle modelů F4/F2N.
Jak je na tom tato firma, potažmo tyto modely, v porovnání s konkurencí firmy DiMarzio?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Stále tu převladají ty názory jako když se toto vlákno zakládalo, že nejsou tak kvalitní jako SD apod.? A nebo si myslíte, že jsou současné RM pickups srovnatelné s kvalitou jako SD nebo Dimarzio?
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No hele tohle ti asi s jistotou řekne málokdo. Zkus si položit otázky:
  • Jsou ty snímače dělané z kvalitních materiálů?
  • Dělá je někdo s dostatkem zkušeností?
Jestli jseš přesvědčený, že odpovíš na obě otázky kladně, tak asi nemá cenu pochybovat. Rozdíl bude hlavně v tom, že SD nebo DiMarzio jsou světové firmy, které mnohé trendy ve světě snímačů samy definovaly. A ony díky své popularitě mohly. Když by přišel s něčím takovým Macho, těžko to někdo označí za inovaci. Spíš za zprzněný produkt.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Bejk píše:Stále tu převladají ty názory jako když se toto vlákno zakládalo, že nejsou tak kvalitní jako SD apod.? A nebo si myslíte, že jsou současné RM pickups srovnatelné s kvalitou jako SD nebo Dimarzio?
To je vpodstate otazka sociologickeho rozmeru.
Takovych americkych Machů co motají snímače v garazi jsou desítky a jména tech firmicek jste asi v zivote neslyseli. Ale jako kazda cinost je i vyroba snimacu kombinace mnoha veci. Kdo k sikovnym rukam dokaze pridat jeste neco dalsiho tak se muze stat znamou firmou a kdo je sikovny ve vsech smerech, tak se muze stat industry standardem, podle ktereho se pak ridi usi vetsiny trhu, protoze ten zvuk je nejrozsirenejsi a urcujici vkus. (to je napr. situace v segmentu kytar, kde par firem vyuzilo tehdejsi male konkurence a protoze se na jejich nastroje natocilo tisice nahravek, tak ho vlastne definovali. Nehodlam budovat flejm s vintage sektáři, protoze jejich psychosomaticky blud je tragikomedie biblickych rozmeru.....pro me je mnohem zavaznejsi nazor jednoho z otcu zakladatelu Leo Fendera, ktery se na sklonku zivota musel vyrovnat se silenou situaci - ze jeho nove (a podle neho lepsi) kytary nikdo nechce, protoze nehrajou tak jako jeho stare a dle něj davno prekonane vyrobky)

Takze ja vim, ze kvalita RM pickups je srovnatelna s handmade US vyrobci. To jestli se nekomu ten sound libi nebo ne, uz s objektivni kvalitou nema moc spolecneho.
Ale SD, Dimarzio je trochu jina situace, protoze tam se zkousi srovnavat tovarni a rucni vyroba.
Nicmene samozrejme v tom hraje vyznamnou roli i nase typicke poklonkovani západu a presvedceni, ze ta americka trava je zelenejsi. Ono by nekdy stacilo zakrýt logo a hned by spousta veci vypadala jinak.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Fořt

Příspěvek od Fořt »

hyenik píše:
Bejk píše:Stále tu převladají ty názory jako když se toto vlákno zakládalo, že nejsou tak kvalitní jako SD apod.? A nebo si myslíte, že jsou současné RM pickups srovnatelné s kvalitou jako SD nebo Dimarzio?
To je vpodstate otazka sociologickeho rozmeru. ... Nehodlam budovat flejm s vintage sektáři, protoze jejich psychosomaticky blud je tragikomedie biblickych rozmeru...Ono by nekdy stacilo zakrýt logo a hned by spousta veci vypadala jinak.
Ono by neškodilo si občas vzpomenout na pohádku Císařovy nové šaty. Rozdíl mezi vintage a ne-vintage nebo značkovým a neznačkovým, to jsou často právě ty šaty, které někteří na císaři prostě vidět musí, a předhánějí se v líčení jejich nádhery a dokonalosti.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Já bych to vrátil do technické roviny. Z mého pohledu jsou HB od R.M. konstrukčně jiné než všechny ostatní značky, protože mají
1. vinutí rovnou na pólové nástavce, což je běžné u alnico singlů, ale u HB to asi nedělá nikdo jiný.
2. cívky a magnety lepené nějakým silikonem na plochou základnu (zezadu nejsou šroubky), takže se to těžko rozebírá. Možná novější už jsou tradiční šroubované, nevím.

Jaký to má vliv na zvuk?
Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Fořt- Nejsem nějakým zastáncem značkových věcí- to vůbec ne. Jen nemám ve snímačích velké zkušenosti a tak jsem se zeptal jak jsou na tom při srovnání. Kvůli ceně a i proto, že je to česká výroba půjdu nejspíš do RM, jen ještě nevím do jakého konkrétního.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Jestli máš nějakou představu o zvuku, můžeš napsat přímo Machovi, poradí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bejk
Moderátor

Příspěvek od Bejk »

Rád bych ke krku HB (nevím jestli ve velikosti singlu nebo klasický). Za 4 žíly budu rád.Chtěl takový crunch na něj a kulatej tón na sóla (zkreslení takovej ten klasickej bigbít a rock, metal jen lehce (AC/DC, Arakain...). Záleží jak hodně kulatej tón dostanu ze strata s tělem z jasanu a javorovým krkem :D. Napíšu mu, uvidíme co řekne. Ve středu budu mít SD SSL1 a u kobylky SH4. Napíšu mu a uvidíme co doporučí.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Pak určitě nechtěj ke krku Color Sound. Mám ho a dá se z něj dostat i teplý kulatý zvuk, ale chce to stáhnout výšky. Jinak je docela ostrý. Což se mi líbí, protože ho používám na čistej zvuk a to se pak dost hodí. Na zkreslení je trochu svéráznej. Spíš na lehčí crunch a takovej ten starej zvuk. Krapet mu chybí středy.

Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

S RMkama mam celkem dost zkusenosti a v naproste vetsine dobre.
HB ke krku na strata - pokud chces opravdu silny a hodne stredovy kulaty zvuk, tak bud VV Rails (malej) nebo RM Neck (klasickej HB). O neco vic vysek a mene temnej zvuk pak maji Hot Air Neck, Classic Neck a Magic Rails.
Ja bych asi hlasoval pro RM Neck, akorat ze me osobne by na stratovi ten velkej snimac u krku trochu prekazel (mam ho na 2xHB kytare spolu s RM Bridge+. Rozepnutej na 1 civku hraje jako celkem pouzitelnej alnico singl).
Panu Machovi kazdopadne napis a dej vedet co jste vymysleli.
Hraju výhradně na šrot.
symar

Příspěvek od symar »

Bummer píše:Pak určitě nechtěj ke krku Color Sound. Mám ho a dá se z něj dostat i teplý kulatý zvuk, ale chce to stáhnout výšky. Jinak je docela ostrý. Což se mi líbí, protože ho používám na čistej zvuk a to se pak dost hodí. Na zkreslení je trochu svéráznej. Spíš na lehčí crunch a takovej ten starej zvuk. Krapet mu chybí středy.
No vidíš, já ho furt přehlížel a že by nakonec jo? Takže tak trochu něco jako čistý ala Metallica? Vím, že ten zvuk tvořej zcela jinak, ale dalo by se to vzdáleně tak trochu přirovnat? Já jsem asi divnej, každej chce od krku teplej kulatej zvuk, já právě něco trochu studenějšího. Na krkovej hraju výhradně čistej. Nebo něco zcela jiného?
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No... projel jsem šuplík a moc věcí hraných na sériový zapojení toho Color Soundu jsem tam nenašel. Takže jako humbucker asi jen:

Na rythm ho častěji používám rozepnutý:

A s lehkým zkreslením rozepnutý pěkně křupe:

Na Metallicu proč ne. Jako EMG to (naštěstí) nehraje, ale když se k tomu přidá trocha chorusu...

kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

colorsound mám v šuplíku, hrál velice dobře, právě že čistě, bohaté výšky, hifi. mám starší verzi se SaCo magnety.
symar

Příspěvek od symar »

Kmensiku a Bummere díky. Bummere díky za ukázky, ty jsou všeříkající, myslím. EMG nechci, chorus používám skoro furt, na akustické party docela hafo a přidávám trochu reverbu. Někdy i dokonce peamp booster, nastavenej tak, aby z toho lezl ještě čistý zvuk. Tak až budou šušně na novou kytaru tak ty r.m. budou určitě ve hře. Ještě jednou díky.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
symar

Příspěvek od symar »

Bummer píše:No... projel jsem šuplík a moc věcí hraných na sériový zapojení toho Color Soundu jsem tam nenašel. Takže jako humbucker asi jen:

Na rythm ho častěji používám rozepnutý:

A s lehkým zkreslením rozepnutý pěkně křupe:

Na Metallicu proč ne. Jako EMG to (naštěstí) nehraje, ale když se k tomu přidá trocha chorusu...

Tak jsem si teďka ještě pouštěl několikrát tvoje ukázky, hlavně toho hambáče a najednou mi člověče naskočila husina. Když si tam představím ještě ten chorus tak to je vono!!!!! To ještě zvážím pořídít do současné kytary i když při představě té instalace mě jímá hrůza. Holt Explorer. Ještě jednou díky.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“