Vypadávající beater ze šlapky
Pravidla fóra
- Pedro12
- Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
- Kontaktovat uživatele:
Vypadávající beater ze šlapky
Zdravím, můj problém je následující.
Posledních pár týdnů se mi každou chvíli stává, že uprostřed hraní se povolí šroubek upevňující beater ve šlapce, čímž jí vymrští pryč. Ať to utáhnu jak chci, vždycky se to nakonec povolí a beater se někam proletí, nebo propadne. Zajímalo by mě jestli má někdo podobnou zkušenost, popř. jak to kdo řešil. Pro upřesnění mám single pedál Mapex P500. Kopák mám Mapex Horizon 20'' a používám převážně síťované blány Pearl (výjimka pouze na zkouškách a koncertech).
Posledních pár týdnů se mi každou chvíli stává, že uprostřed hraní se povolí šroubek upevňující beater ve šlapce, čímž jí vymrští pryč. Ať to utáhnu jak chci, vždycky se to nakonec povolí a beater se někam proletí, nebo propadne. Zajímalo by mě jestli má někdo podobnou zkušenost, popř. jak to kdo řešil. Pro upřesnění mám single pedál Mapex P500. Kopák mám Mapex Horizon 20'' a používám převážně síťované blány Pearl (výjimka pouze na zkouškách a koncertech).
You only get better by playing. – Buddy Rich
Re: Vypadávající beater ze šlapky
Vyšrubuj šroub úplně ven, vem závitník a vratidlo, protáhni závit, vyfoukej to, zasuň beater zpět, nastav výšku, na fest dotáhni šroub klíčem a fertig. Mělo by to stačit. Pro sichr můžeš přečnívající část tyčky (ze spodní strany) omotat páskou. Stačí pár otáček a stačí na to např. elektrikářská páska.
Nebo je dalších X způsobů, jak zajistit, aby ti to nevyletovalo ven. U pedálu za pár peněz bych se nebál připevnění "na tvrdo". Lepidlem, nebo tak něčím. Stejně jsem jaktěživ beater ze šlapky nevytahoval. Tak bych to moc neřešil
Nebo je dalších X způsobů, jak zajistit, aby ti to nevyletovalo ven. U pedálu za pár peněz bych se nebál připevnění "na tvrdo". Lepidlem, nebo tak něčím. Stejně jsem jaktěživ beater ze šlapky nevytahoval. Tak bych to moc neřešil
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- Pedro12
- Bandzone: http://bandzone.cz/gravestones
- Kontaktovat uživatele:
Ok, zítra zkusím. Díky 
You only get better by playing. – Buddy Rich
A čím to dotahuješ?
Normálně na tyčku beatru pilníkem vybruš plošku kam bude dosedat šroub, na ten kápni trochu chemoprenu aby se nepovoloval a vpal ho tam.
Normálně na tyčku beatru pilníkem vybruš plošku kam bude dosedat šroub, na ten kápni trochu chemoprenu aby se nepovoloval a vpal ho tam.
Tento problém mám aj ja u nižšej rady od basixu .. natvrdo nalepené páskou a je to v pohode 
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
Fakt??? tak to je zase naopak u mě běžná samozřejmost když doubla balím. Vlastně i originální futrál počítá s demontáží beaterů a kardanu....zzbar píše:....... U pedálu za pár peněz bych se nebál připevnění "na tvrdo". Lepidlem, nebo tak něčím. Stejně jsem jaktěživ beater ze šlapky nevytahoval. Tak bych to moc neřešil
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
- Monikad
- Rádce
- Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17
To vypadávání beateru je teda divný. přimlouvala bych se k tomu protažení závitu. To MUSÍ držet přece i bez nějakých úprav doma nebo bez nějaké hrubé síly.......
Nenapadá mě nic dalšího, co by se mělo udělat.
Nenapadá mě nic dalšího, co by se mělo udělat.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Závitníku bych se právě bál, když se to povoluje, tak je to volný a odebírat závitníkem další materiál je IMHO špatně. Fakt vyndej ten štoub, dej na závit trochu chemoprenu a dej ho zpátky. Chemopren zaschne a i při utahování a povolování zůstanou v závitu žmolky lepidla a nebude se to povolovat. S úspěchem vyzkoušeno i na virblu v mušlích a drží to 
Ten Chemopren není špatný nápad. To by mohlo fungovat. Závitnílk bych na to radši nebral, toje nevratná věc. Ale existují speciální lepidla na zajištění závitů. Jsou to tzv. anaerobní lepidla, která vytvrzují za nepřítomnosti vzduchu, k čemuž dojde při zašroubování závitu. Jsou k tomu speciálně určená a dají se koupit i v drogerii nebo v Bauhausech, OBI apod. Taky to prodávají prodejny pro modeláře (ale zadraho ve srovnání s hobby markety), kteří je používají na zajištění šroubů v mechanikách rádiem řízených vrtulníků ... desítky tisíc korun poletují ve vzduchu a lomcují s tím vibrace od pohonné jednotky... Určitě například pod značkou Loctite něco ke koupi bude. Třeba tady http://www.loctite.cz/cps/rde/xchg/henk ... %3Dsearch|