Zoom G3 vs. Line 6 M9

Pedály, multiefekty, procesory, ...
moar

Re: Zoom G3 vs. Line 6 M9

Příspěvek od moar »

Co se týká vybavenosti, ovladání, co umí atp., je asi jiný porovnání než co do charakteru zvuku. Zrovna ta Zoom G3 mě láká co do ceny a ovládání, např oproti Line6 M9, ale jak je to se zvukem? Dlouho jsem se mulťákům vyhejbal, protože - i novej Digitech mi přijde že hraje jak sampl a nemá dynamiku. Zoom mi vždycky přišel jak s mp3 komprimací tupej a navejškovanej. atp., všechno takový ochuzený.
V kapele to neproleze a neni srozumitelný.
Nemůžu ale nastavit na svý Mesa hlavě Lead zvuk, aniž bych nehnul s nastaveným beglajt/crunch zvukem.
Jen jedna krabička na to taky nestačí. Potřeboval bych v efektový smyčce svůj crunch zeslabit(vyčistit od crunche), pak naboostřit a poslat do nějakýho křápnutýho tubedrive, pak zequalizovat a vytáhnout středy a pak celkově zhlasitit.. prostě nějak přetvořit a možná i občas přidat dealay..
Kdyzž jsem zkoušel Line6 M9, tak mi přišel že svůj účel plní - zvuk měl charakter, reagoval na dynamiku, šel plynule do vazby, břinkal vejšky, ale nebzučel basy, prostě za tim byly slyšet struny. Jevilo se, že bych se nemusel za to stydět. Ale Zoomu se pořád bojim. Porovnávali jste je někdo ve skutečnosti? A jak jsou na tom jiní výrobci? Např Boss? Desitku se mi za to dát nechce, abych třeba za měsíc zjistil, že to byla mejlka. Ale nic jinýho jsem kormě hroznýho digitechu už dlouho netestoval.
Bearder

Příspěvek od Bearder »

tak ty si řekneš že máš tak náročnej sluch že poznáš kdejaký detail (neříkám že ne) který si popsal a uvažuješ jestli za to nedát trochu víc peněz abys byl spokojený s výsledkem zvlášť když jsi už vyzkoušel že už jsi spokojený s Line6? Bejt tebou tak objetuju radši peníze než nespokojenost s zoomem každej den... mě se zoom zvukově líbí ale rozhodně na něj nekladu taková kritéria jako ty. Měl jsem i HD500 od line6 a nedokážu je rozebrat takhle jak to ty potřebuješ.

Pokud jsi někde poblíž Prahy či severu čech tak ti milerád G3 půjčím na test a i v obchodech ti to milerádi jistě zapojí na otestování.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
moar

Příspěvek od moar »

Na Line6 M9 jsem hrál v prodejně, což neni zase tak moc, jako několikrát přes vlastní amp v klídku. A třeba by se mi ta G3 jevila stejně ok - nevim. Na krámě ji teď v Praze nikde nemaj, leda nějaký jiný od Zoom k porovnání. S tím Zoomem mám poslední zkušenosti cca 5let starý. Kdybych ještě třeba po měsíci zjistil, že G3 neni ono, snáz by se asi prodal, než dražší M9.

No pendluju mezi Prahou a Kralupama, tak mi nabídka přijde skvělá!
Napíšu "soukromou zprávu"
filo01

Příspěvek od filo01 »

hyenik píše:
bubucci píše:Jak je to s tim bypassem u G3 ? Např. mám G3 v sériové smyčce a na prvním presetu nějaký delay + EQ na sóla, jedním šplápnutím sepnu a druhým zase vypnu? Je tak ?
hahaha, to bych asi japonskym soudruhum nenadaval ;)
jednoduse nevypnes. vitej ve svete sikmookych engineeru.
jenom externim switchem (a to uz pak nepripojis exp.pedal, protoze tam chytre dali jenom jednu zdirku)
je to proste vec, ktera me rozpalila do běla, jak z jinak kvalitniho efektu udelat polovicniho mrzaka :)
anebo dat za to "prazdny" preset, coz by slo, ale ne u me, kdy mam na jeden koncert pripravenych asi 15 zvuku za sebou :( Ja ho vypinam LS2.
K tomu současnému zapojení switche a expression pedálu jsem na GearPage našel toto:

I've seen many people complaining about the G3 limiting you to either expression and no tap tempo or tap tempo and no expression (it only has one jack on the back). Well, let me solve your problem for $5.
Go to Radio Shack and buy a 2 Female Stereo to 1 Male Stereo adapter. Plug the adapter into your G3 and your footswitch and expression into the adapter. Go to the screen for control switch functionality and set it to "tap".
I tested it today using expression for vibe speed and footswitch for delay time. Worked like a charm. Btw, the vibe in this pedal is almost worth the $199.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

lidova tvorivost zije, to je dobry tip.
akorat jak ctu nevim jestli to resi muj problem, protoze ja nechci tap, nepouzivam ho, ale chci vypinat efekt.
Nu coz, uz jsem si poradil a na LS-2 muzu navic i prizpusobit hlasitosti, a ted na boardu odpadl multiwave, takze mista mam dost.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
filo01

Příspěvek od filo01 »

Narazil jsem ještě na jednu zajímavost: u G3 s FW 2.0 už nejde kalibrovat expression pedál, na G3X (ten interní) ano.

>> Dear Sir/Madam,
Thank you for using our product.
We apologize for not providing you with enough explanation
The pedal which can be calibrated is the built-in pedal only (of the G3X). The description on page 37 is for the G3X.
Therefore, in case of the G3, there is not the calibration mode.
We are very sorry for confusing you.
Sincerely yours,
ZOOM Corporation <<
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
filo01

Příspěvek od filo01 »

Už jsem na fórech narazil na "stížnosti", že přepínač výstupu u G3 nic nedělá. Jelikož ho nemám, tak mě to zatím nechávalo chladným, ale dneska jsem našel zajímavé info:
The Output Mode (direct, combo, stack, etc.) only matters if you have an amp model active in your patch. With no amp in the patch at all there is no change in tone when the output mode is changed. With an amp in the patch, but not turned on, there is no change in tone when the output mode is changed.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

a komu by chybel na G3 ambientni shimmer, tak staci trocha programovani ;)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
jirkakuta

Příspěvek od jirkakuta »

Kratky dotaz. mam zoom g3, kdyz ho dam pred kombo (vht special 6 ultra), tak vse funguje. Kdyz ho ale dam do egektove smycky, tak vic je nez pulka efektu nepouzitelnych (desne to piska, vazbi atd). Je to normalni stav pri kombinaci lampy a multaku? Diky nekomu za odpoved.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Zkus snížit master volume, případně nevím to už jistě, ale není tam náhodou přímo nastavení pro efektovou smyčku. Další věc co bych zkontroloval je jestli nemáš náhodou zaplé tlačítko active
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
jirkakuta

Příspěvek od jirkakuta »

díky. stáhnutí master volume trochu pomohlo. pořád ale u některých patchů šíleně hvízdá - zejména je-li v přítomen MS CRUNCH, nebo MS Drive.
remisa

Příspěvek od remisa »

Počkej počkej, MS Crunch a MS Drive jsou simulace zesilovače+příp. simulace repro. V případě že už máš vlastní lampový zesilovač+repro(kombo), tak bys, pokud se nepletu, tyto efekty neměl na tom zoomu vůbec používat.
Pokud se pletu, ať mě prosím někdo opraví.
Kytary : Squier Vibe 50s telecaster, Chapman Ghost fret, Chapman ML-3 Modern Pro
Apec : PRS MT-15, Mesa Thiele V30
Krabky : Zoom G3X, Marshall Echohead, Nux OD-3, TC Honey Pot, Boss GE-7
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

V efektové smyčce může zařazená simulace aparátu opravdu nadělat paseku - do G3 v tomhle případě jde už vybuzený signál z předzesilovače komba, takže opatrně s jakýmkoli efektem nebo simulací, který dálě ovlivňuje nastavený gain. Smyčka obecně slouží už jen k dotvoření tónu a prostoru (modulace, EQ, delay, reverb apod.), všechny "silové" krabičky se budou chtě nechtě více či méně prát se tvým kombem (G3 se při simulaci aparátu sama chová jako předzesilovač).

Pokud chceš využít zabarvení aparátů Marshall, Vox a jiných přímo z G3, pošli je rovnou do RETURNu efektové smyčky a v GLOBAL nastavení G3 nastav OUTPUT na COMBO POWER AMP - obejdeš tím předzesilovač tvého komba a efekty si navíc můžeš poskládat poměrně volně - jak před simulovaný aparát, tak i za něj - vše pak jde rovnou do koncového zesilovače, který už má zjednodušeně řečeno víc na starosti hlasitost než samotné zabarvení tónu (i když provázanost tam u nejednoho komba pochopitelně je...)
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
https://soundcloud.com/darwan23
Nessino

Příspěvek od Nessino »

Zdravím,
chci se zeptat, jestli jde (pokud ano, tak jak) do zoomu poslat podklad z PC a do něj pak hrát a všechno poslouchat ve sluchátkách. Když mám zapojení kytara→zoom→PC→sluchátka, tak to má velkou latenci.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Pokud Zoom připojíš přes USB a ten začne fungovat jako externí zvukovka, strč sluchátka přímo do něj, ne do PC - v takovém případě by se hotový signál nesmyslně vracel tam a zpátky a může díky tomu vzniknout ona prodleva. Pokud je vše zapojené korektně a ovladače fungují, měl bys slyšet i všechny zvuky přicházející z PC. V GLOBAL nastavení si pak urči poměr mezi přímým a posílaným signálem.
You can hear them singing out their telegraph code, all the way down the telegraph road...
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Používáte někdo na G3 tzv. Patch Select G3? Tady se to asi koupit nedá,nebo to nemohu najít...?!díky za info

Obrázek
darwan23
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od darwan23 »

Tenhle footswitch ale není žádný oficiální produkt, koupit se nedá - je to jeden z "modů", tzn. neoficiálních uživatelských úprav, takže pokud chceš nějaký takový vlastnit, vezmi do ruky pájku :wink:

http://ashbass.com/AshBassGuitar/Zoom/
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“