hledám vhodný overdrive efekt. Kombo mám pololampu Laney, kytaru bohužel obyčejnýho Corta
Overdrive
Pravidla fóra
Overdrive
Ahoj,
hledám vhodný overdrive efekt. Kombo mám pololampu Laney, kytaru bohužel obyčejnýho Corta
3x singly... Nepotřebuju žádný velký zkreslení, spíš prostě nakopnutí signálu, i vzhledem k tomu že používám clasický Cry baby, chorus od Digitech Hardwire, DD7 od Bosse a Muffa od EHX. Možností je mnoho, rozpočet omezený
díky za rady od Vás zkušenějších 
Re: Overdrive
EHX Muff - to je taky overdrive. Chápu, že nemusí splňovat očekávané. Ale to je tedy co? Za největší problém považuju pololampu od Laney, protože ty se mi nikdy nelíbily... Nic nezkazíš Bossem SD-1, solidní univerzální overdrive pro jakýkoli typ zesilovače, funkční jako skoro clean boost i jako kreslítko vlastním zkreslením.
S tím nesouhlasim... Muff je podle mě distortion... S kombem jsem jsem celkem spokojenej, jasně lampa to bohužel neni, na tu nejsou prachy ale svůj účel to splní a je to lepší jak tranďáky... Jinak zpět k OD, na SD-1 jsem koukal, poěr výkon cena si myslim dost dobrej, jediný co mě odrazuje je absence TB, na druhou stranu bude stejně většinou zapnutý tak by to tak nemělo vadit...
Hele Zoyton, on má Fořt IMHO pravdu. Jestli totiž máš něco na úrovni LC 300, tedy takovou klasickou lanýžoidní pololampu, tak to nakopnutí nebude takový, jako klasický nakopnutí lampy, ale v podstatě za sebe zařadíš dva tranzistorový zkreslovače. On to totiž Laney má tak lišácky, že v tom sice jedna malá lampa je, ale jelikož 1 fakt nestačí na nějaký plnohodnotný zkreslení, tak je před tím předřazený v podstatě normální integráčový overdrive se symetrickou limitací diodama - a zatím je pak ta jedna lampa, kterou tenhle jednoduchý overdrive už nakopává... Čili předřazením dalšího podobného overdrivu budeš mít jednoduše 2 integráčový overdrivy za sebou.
A o ten true bypass se taky nemusíš strachovat, na vstupu těchto pololamp od Laneyho není elektronka, ale (jak už z výše uvedeného je jasné) integráče s FET přepínáním, čili v podstatě to samý, jako bys měl v tý SD1 a podobných. Tady si tedy hrát na true bypass je zbytečnost.
A o ten true bypass se taky nemusíš strachovat, na vstupu těchto pololamp od Laneyho není elektronka, ale (jak už z výše uvedeného je jasné) integráče s FET přepínáním, čili v podstatě to samý, jako bys měl v tý SD1 a podobných. Tady si tedy hrát na true bypass je zbytečnost.
Možná mluvíš o Big Muffu? To je samozřejmě distortion, nebo spíš fuzz. Ale pokud je to pouze Muff, tak je to de facto tranzistorový fuzz s malým gainem, spíš se chová jako booster nebo OD. Pak je tu ještě Double Muff, což jsou 2 Muffy v sérii, přičemž lze použít jen jeden jako OD, nebo oba jako dist/fuzz.Zoyton píše:S tím nesouhlasim... Muff je podle mě distortion... S kombem jsem jsem celkem spokojenej, jasně lampa to bohužel neni, na tu nejsou prachy ale svůj účel to splní a je to lepší jak tranďáky... Jinak zpět k OD, na SD-1 jsem koukal, poěr výkon cena si myslim dost dobrej, jediný co mě odrazuje je absence TB, na druhou stranu bude stejně většinou zapnutý tak by to tak nemělo vadit...
Sakra, jo moje chyba, pardon, jsem si nějak neuvědomil v kolika názvech u EHX se muff objevuje, měl jsem na mysli Big muff
Jn, docela jsi to trefil, je to Laney LV300twin... děkuju za vysvětlení
Jinak máte ještě nějakou alternativu k tomu bossu, co stojí za vyzkoušení ?
Jn, docela jsi to trefil, je to Laney LV300twin... děkuju za vysvětlení
Jinak máte ještě nějakou alternativu k tomu bossu, co stojí za vyzkoušení ?
Z těch levnějších třeba Razzor Hellraider. Pěkné marshallské zkreslení (při použití do čistého kanálu) má tenhle bazarový kousek:
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=740858
A když Marshall, tak bys mohl zkusit OD této značky - konkrétně Jackhammer nebo Guv'nor.
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=740858
A když Marshall, tak bys mohl zkusit OD této značky - konkrétně Jackhammer nebo Guv'nor.