Digitech Digidelay šum v ef. smyčce

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
iann

Digitech Digidelay šum v ef. smyčce

Příspěvek od iann »

Koupil jsem na bazaru tuhle krabičku, jako druhý delay. Problém je, že když jej zapojím do efektové smyčky komba (Hot Rod Deluxe), ozvývá se dost výrazný šum, a to i při vypnutém efektu. Pokud jej připojím mezi kytaru a kombo, šum je postřehnutelný, ale je to snesitelné, ve smyčce nikoliv.
K napájení používám obyčejný adaptér "Replacement for BOSS and IBANEZ", který je dodávám s krabičkama od EHX. Zkoušel jsem i jeden univerzální adaptér, který se ovšem chová stejně. I když nevím, jestli je pravděpodobné, že je na vině adaptér. Vydávaný zvuk zní jako šum, nikoliv jako brum "z elektriky".

Možné je, že v kombu není úplně ideální smyčka (je hodně citlivá a např. Memory Boy v ní při sepnutí hlasitě lupne). Vzhledem k tomu, že v ní šumí jen Digidelay, může být problém jen v něm. Ještě jej zkusím u kamaráda, kterýma Hot Rod Deville, a zároveň u sebe zkusím jeho Boss DD7...

Takže, nemáte prosím zkušenosti s šumem u Digidelaye v efektové smyčce? Je to pro mě docela zklámání, za ty peníze těžko koupím něco srovnatelného zvukovými možnostmi.
Squier Classic Vibe '50s Telecaster, Cort Earth 70E
Fender Hot Rod Deluxe
EHX Big Muff Pi, EHX Memory Boy, Digitech Digidelay, TC Electronic Hall Of Fame Mini
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Digitech Digidelay šum v ef. smyčce

Příspěvek od Nero »

Asi bude problém v pedálu. Ve smyčce je šum slyšitelnější, protože tam jde silnější signál.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“