Nová kytara: vintage a tremolo.... cca 20 000??

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
shaman23

Nová kytara: vintage a tremolo.... cca 20 000??

Příspěvek od shaman23 »

Ahoj, poohlížim se po nový Krasavici, tak mě napadlo pozeptat se co by jste mi doporučili, co máte doma, co se vám kde zamlouvalo, abych si trochu rozšířil obzory.
Hraju v kapele ska, reggea a balkan a pošilhávam po surfrocku a rockabilly, takže hodně clean, bright až po zkreslení ....no řekněme rocknrollový.
Tvar nejlépe double cut (neni podmínkou), dřevo nerozhoduje, menzura 628 alá Gibson.. né víc, krk spíš tenčí(gibson tomu říká slimm tapper asi), snímače: P-90 :P nebo něco na způsob gretsch nebo klasický singly??
A určitě nějakej druh tremola. Líbí se mi bigsby, ale není podmínkou.
Finance tak cca 20-25tis.. čím míň tím líp :D... a musí být někde k vyzkoušení, to dá rozum :D

Děkuju za každej příspěvek ...
FPC
last.fm: http://www.last.fm/user/FakePlasticCarl
Kontaktovat uživatele:

Re: Nova kytára: vintage a tremolo.... cca 20 000??

Příspěvek od FPC »

osobně bych na tvém místě šel do něčeho takového http://kytary.cz/fender-classic-player- ... /HN112928/
ale je to věc vkusu :)
PEAVEY T-40 1979 --> KORG PitchBlack --> BlackAudio FUZZ --> BOSS ODB-3 --> AMPEG VT-40 Head 1972 --> TC Electronic BC410 --> TESLA 115
Takamine G320
Bach ukulele
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

jako prvni me ted napadlo tohle SG s p90
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=7 ... rder=datum

jinak by se ti hodne mohl libit dussenberg starplayer, ale ten se vidi v cechach zridkakdy (navic v tehle cenove hladine)

jazzmaster neni vubec spatny napad, ale 24 mi prijde za mexiko hodne. i kdyz casto nehraji blbe, naposled jsem zkousel cerny classic player v kytarach a zvuk se mi libil - byl ale priserne serizeny, neco hrozne drncelo v kobyle a nejak jsem na to za tu skoro hodinu co jsem s tou kytarou stravil nemohl prijit.
Gobak

Příspěvek od Gobak »

No jasný... SG s Vibrolou, hotovo :D.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
shaman23

Příspěvek od shaman23 »

Dík za tipy... Dusenberg jsem zatim viděl jen na obrázku :D a líbí se mi hodně.. až na menzuru 650mm. Z Fendrů bych chtěl vyzkoušet Jaguara to je surfová klasika a menzura 610 mě zajímá, ale nevim kde ho maj.. btw jsem z Plzně, takže Praha max...
No a u SG s P-90 to možná zkončí a bigsby si dokoupim extra ...

Jo a vůbec mi nevadí bazar.. spíš naopak... Teď je hudebnibazar.cz PRS Míra 25 anniversary s P90, akorát nevim jestli by se tam vlezlo třeba Bigsby B5. Jo a taky ta PRSácká kobylka nevim jestli by s tim spolupracovala, nebo jestli bych jí musel vyměnit. Taky bych si asi radši vrtal koleno, než do takovýho nástroje :D

A co nějaká víc exotika třeba Richmond, jsou to dobrý nástroje??
Regular John

Příspěvek od Regular John »

Kinx píše: jazzmaster neni vubec spatny napad, ale 24 mi prijde za mexiko hodne. i kdyz casto nehraji blbe, naposled jsem zkousel cerny classic player v kytarach a zvuk se mi libil - byl ale priserne serizeny, neco hrozne drncelo v kobyle a nejak jsem na to za tu skoro hodinu co jsem s tou kytarou stravil nemohl prijit.
Když si odmyslíš, že je to Mexico a porovnáš to s Fenderem Am. Vintage reissue, který stojí 2x tolik a není vlasntě v ničem (kromě toho, že k němu dostaneš futrál) lepší, jen odlišný, tak už to tak moc není :-) Jinak to drnčení (resp. bzučení) na kobyle mi dělá taky (na CP Jaguarovi) a to je asi neřešitelný problém hoši :mrgreen: Naštěstí se to nějak nepromítá do zvuku v zesilovači, jde to slyšet pouze při hraní na sucho
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“