Jde mi o to, že sice dost hodně amatersky, ale hraju Pink Floyd (kvalitu neřeším, hlavně že mně to baví). Většinou jsem hrával jen na chalupě na starším multiefektu od Zoomu a přes kombo, no teď se chci hraní věnovat více a nejen o víkendech a jednak ten Zoom už možnostem nastavení zvuku na hraní Pink Floyd nevyhovoval a taky toho, že už bydlím s přítelkyní, tak aparatura by se tam ani nevešla, chci hrát jen z notebooku.
Zatím jsem si občas pouštěl Guitar Rig a včera na zkoušku stáhl i Amplitube a celkem se mi líbí i ten. Ale jsem fakt kytarový lama, proto bych poprosil o radu, co je podle vás lepší.
Guitar Rig:
- zdá se mi jednodušší a přehlednější na nastavování
- celkově lépe vypadá
- možnost koupit přímo Guitar Rig kontroler
Amplitube:
- líbí se mi, že samotné efekty a pod. se řadí jakoby do efektové smyčky (i když stejné o tom vím jen prd, ale vypadá to tak realističtěji)
- je ale komplikovanější naovládání
- výhodou je, že má kopu efektu, které jsou věrnou kopií konkrétních efektů i se stejnými ovladači (když si najdu třeba Gilmourovo nastavení Big Muff-u na konkrétní píseň, podle toho natočím knoflíky, tak je to blíže, jako když na Guitar Rig-u nejdřív půl hodiny zkouším, který z efektu by se tomu mohl podobat, na co který jeho knoflík je a pak další hodinu ladím pazvuk, který by se tomu mohl podobat)
- má efekty, které Guitar Rig nemá (Big Muff, Uni Vibe a pod.)
A protože PF těch nastavení má celkem dost na každou skladbu, chtěl bych si udělat vlastní sound banky a pak za pomocí nějakého kontroléru přepínal (jak u klasického multiefektu). O nahrávání a pod. mi nejde.
1. Který z výše zmiňovaných podle Vás lépe hraje a oplatí se mu věnovat?
2. K Amlitubu byl kontroler StompIO, ale už se myslím neprodává. Čím by se to dalo tedy pohodlňe ovládat?
3. Ke Guitar Rig-u se dá dokopit originál Guitar Rig kontroler. Dalo by se ním ale ovládat i Amplitube?
P.S. Já vím, že tu se o tom baví většinou sekci studio a recording, ale mné fakt nejde o nahrávání, ale o náhradu multiefektu (i když softwarově). A tady na fótu jsem o tom moc nenašel a celkově i na českém netu je tom celkově málo, tak dík za pochopení.